Projekt Rwanda - baggrund •Folkemordet i Rwanda i 1994 kostede ca. en million mennesker livet over en periode på kun 100 dage. •Den overlevende del af.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er behovene i Danmark?
Advertisements

Burundi Kirkebyggeri i Burundi Kirkebyggerierne i Burundi går hurtigt. Der er rigtig mange, der har bygget kirker i 2012, og det har være godt.
Gammelheds-Philosophy
CBS’ Uddannelser Kvalitetsseminar 7. marts Formål med kvalitetsseminaret •Kvalitetsudvikling af uddannelser –Inspiration til fortsat udvikling.
Forestil dig en landsby, hvor der bor 100 mennesker
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Time of Fast •Historie: •Start i 1972 som økonomisk bistand efter aftale med YMCA world (WA) •Time of fast er rygraden i Y’s Men’s internationale fonde.
Region Hovedstadens Inspirationsseminar 30. april 2014 Din Gode Udskrivning i psykiatrien – et samarbejde mellem tidl. patienter, pårørende og medarbejdere.
AFGHANISTAN Et land fuld af konflikter af Louise, Stine og Thilde.
Irak Krigen.
I dag er temaet Visualisering
Udvikling af tilbud om tværfaglig og tværsektorielt koordineret indsats til børn med cerebral parese - organiseret i et samarbejde mellem Kolding Kommune,
Center for Kliniske Retningslinjer - en ny spiller i sygeplejen
Udvikling af dommerstrukturen i Dansk Hockey Union Alignment med FIH Umpiring Boost Programme Annemarie Haahr Kristensen og Henrik Ehlers efterår.
Hvor meget må kvaliteten i et robust og forsvarligt beredskab koste?
Indsamlingsmetoder.
Kommunernes tilbud til personer med spiseforstyrrelse eller selvskade
Fordele, muligheder og udfordringer ved direktivets implementering i forhold til Universitetshospitalet i Aalborg. Morten Noreng Lægefaglig Direktør.
New World Order.
PRIVAT TEK september Emner •Hvad kan det? •Hvor meget er der? •Skaber det tryghed? •Er der fare for privatlivsbeskyttelsen?
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Kollektivhuset Høje Søborg
Irak.
SÅDAN FÅR VI ALLE TIL AT FØLE SIG VELKOMNE I UNGDOMMENS RØDE KORS
Fjernlånskonference den 26. maj PROFESSIONSHØJSKOLE  Fra 1. januar 2008 er ”professionshøjskole” en fællesbetegnelse for otte af de uddannelses-
Sanna Dragholm projektleder
Region Hovedstadens psykiatriplan
Mette Arleth Aalborg Universitet Fru Madsen og de interaktive spatio- temporale online GI-applikationer Kan vi forstå GIS? (skal vi?)
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Energimærkning af bygninger i Danmark
Status på projektet It- hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
Søg støtte til projekter… København, 8. februar 2008.
1 Politiske weblogs – en undersøgelse af den politiske weblogs gennemslagskraft under folketingsvalget februar 2005.
VEGA-netværkets årlige seminar
Medarbejdermøde 11. september Orientering om ASB’s strategi og udvikling  Hvordan klarer ASB sig lige nu?  Får vi flere penge og mere plads i.
1 Samfundsfag og Politik & Administration. 2 Program Velkommen Lidt om uddannelserne Studieform En typisk dag! Beskæftigelse Studieliv.
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Højskoleforeningen, Vartov 1. april 2014 Jakob Clausager Jensen Konsulent for internationale aktiviteter Efterskoleforeningen.
Forandringer i en medlemsstyret organisation Lasse Bolander, Coops formand.
Forebyggelse af ældres selvmordsadfærd – Indsatsområder og anbefalinger National Konference om selvmordsforebyggelse 1. november 2005 V/ Konsulent Elene.
Glade Dage Undervisningscase i Entrepreneurship Faglig klipper/redaktør: Jesper Piihl Videoproduktion: Govisual Finansieret af:
Angstens ansigt Smiler man mere efter endt psykoterapeutisk behandling? Marianne Lau. Psykoterapeutisk Center Stolpegård.
SPORT & PENGESPIL. SPILLEPROBLEMER ”Vi spillede hele tiden i pauserne til træning, i tiden mellem træning og kamp, i busserne til og fra kamp. Det kunne.
Hvem er I ledere for? Grønsmutter Spirer Begge dele.
GARANTIKURSER INDENFOR TRÆETS EFTERUDDANNELSESUDVALG Siden 2009 ”Erfaringer med garantikurser og forholdet til skolerne”
Jeopardy Ikast Vestre Skole
Mere liv i gamles hverdag Kan det lykkes i praksis?
1 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Unge – Forældre – Skoler – Læge – Sygehus - Andre Opfølgning Fagligt beredskab Kontaktperson Handleplan Kommunalt.
Malmö Festivalen har ca besøgende. Malmöfestivalen är en årlig festival i centrala Malmö. Festivalen är Nordens största stadsfestival med ca.
Konference for det administrative personale TUR Test 17. december 2007 Esbjerg Højskole.
Mød Aalborg Universitet
V O R E S H I S T O R I E H V E M E R M S ? ”Mellemfolkeligt Samvirkes formål er at fremme mellemfolkelig forståelse og solidaritet, for gennem et samarbejde.
Anskue praktik fra SCF - lægger en plan og holder den - deterministisk verdensbillede CRP - involverer og udvikler undervejs - i denne sammenhæng skubber.
Akutplan - Den videre proces i Region Midtjylland Lars Dahl Pedersen Afdelingschef Sundhedsplanlægning Temamøde 6. februar 2007.
DIF inklusive specialforbundene har behov for at forberede sig til næste spillelovgivning skal forhandles i DIF har koncentreret udviklingsmidler.
Af Josephine 5z PROCENT% HVAD ER PROCENT? Procent = 100 dele fx 67% af x 9 = 603 =9,00%
Nationale initiativer på stråleområdet Lars Dahl Pedersen Kræfttemamøde 23. januar 2007.
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Hjertemotion Hjertemotion og patientstøtte. Hjertemotion Hjerteforeningens bidrag til den vedligeholdende rehabilitering – at fastholde de livsstilsændringer.
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Nikoline Bjørn Knudsen
Stress En folkesygdom?.
Hvordan kan vi have fokus på indsatser med afsæt i borgerens behov og ønsker mere end systemets muligheder? Bjarne Yde ledende sygeplejerske Regionspsykiatrien.
Jens-Erik Engelbrecht CEO – Mercy Ships Amagerbro Frikirke Missionsgudstjeneste 15. November 2015.
Præsentationens transcript:

Projekt Rwanda - baggrund •Folkemordet i Rwanda i 1994 kostede ca. en million mennesker livet over en periode på kun 100 dage. •Den overlevende del af befolkningen er ekstremt traumatiseret i alle henseender. •Det psykiatrisk / psykologiske tilbud i landet er forsvindende lille illustreret ved at der kun findes en psykiater (uddannet i Geneve) og godt 300 psykiatriske sengepladser i Rwanda, et land med godt 8 millioner indbyggere! •Uddannelsen af psykologer er relativt ny og aktuelt kommer der nye psykologer ud fra universitetet på årsbasis.

Projekt Rwanda - baggrund •I februar dansk lægestuderende møder under et seminar i Rwanda en gruppe rwandiske lægestuderende som brænder for mental health. •De havde lige etableret Medical Students Mental Health Association (MMHA) ved National University of Butare. •De vil meget gerne have hjælp til at gennemføre et mental health projekt i den sydlige del af Rwanda. •Undertegnede gik som AI læge ind i en arbejdsgruppe under IMCC (International Medical Cooperation Commitee) bestående af tre lægestuderende og to psykologistuderende.

Projekt Rwanda – forberedelse •Forår - projektansøging til Dansk Ungdoms Fællesråd som i juni bevilgede penge til opstartfasen af projektet inklusiv et seminar mhp. at etablere en ”mental health task force” bestående af 30 rwandiske lægestuderende og 10 psykologistuderende. •September – AI-DK bevilgede penge til at jeg kunne deltage i dette seminar og til at vi kunne tage to personer til Rwanda for at forberede seminaret og færdiggøre en større ansøgning til Projektrådgivningen. •I slutningen af september - kort, intensiv og vellykket tur til Rwanda, hvor vi også nåede at afholde en mindre konference med 70 deltagere om det forestående projekt, traumerelaterede psykiatriske lidelser og litteratursøgning på internettet.

Projekt Rwanda - opstart • Deltagerne skulle klædes på til at varetage mange forskelligartede og komplicerede opgaver på frivillig basis over det næste 1½ år. •Hovedelementerne i projektet er: –psykoedukation af skoleelever og forældreløse børn –tilbud om counselling ved officiele sørgeceremonier –informationsaktiviteter i forbindelse med obligatorisk samfundstjeneste hvor mange mennesker samles •Målet er ”empowerment” af befolkningen ved at mindske stigmatisering og de psyko-sociale konsekvenser af traumatisering.

Projekt Rwanda – en realitet! •Seminardeltagerne føler sig klar til at tage udfordringen op og det er vores vurdering at der er tale om en meget engageret, velfungerende og målrettet gruppe af studerende. •Projektaktiviteterne er netop startet i januar 2008 •Under seminaret fik besked om at hele projektansøgningen er godkendt af PRNGO. •Så med andre ord er der nu taget et vigtigt skridt i retning af at få sat ”mental health” på dagsordenen i et land der virkelig trænger til det.

Projekt Rwanda – viden! •Det medicinske fakultet i Butare er det eneste i Rwanda og der godt 500 lægestuderende. •Omkring 70 af dem er nu medlemmer af MMHA så interessen for psykiatri er så afgjort til stede. •Uden viden kommer man imidlertid ikke langt og på deres bibliotek stod der kun et par gamle slidte psykiatriske lærebøger. Bøger er dyre og svært tilgængelige i Rwanda. •Dette ansporede til en større indsamling af psykiatrisk litteratur i København her i efteråret. En række medicinalfirmaer, Rehabiliterings- og forskningscentret for torturofre samt læger fra Rigshospitalet og Psykiatrisk Center Gentofte har velvilligt doneret bøger til dette formål. •Ved det netop overståede seminar overrakte vi således et mindre psykiatrisk bibliotek til MMHA i Rwanda, hvilket de var meget taknemmelige for.

Projekt Rwanda – fremtid! •Undertegnede fungerer som ressourceperson for MMHA i projektperioden. •I 2008 inviteres 4 rwandiske lægestuderende fra MMHA til DK i 2 uger mhp. træning i psykiatri og menneskerettigheder. •AI-DK har allerede bevilget kr. til dette formål.