Sådan kan myndighederne hjælpe…

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer DANMARK I GLOBAL KONKURRENCE Fakta og myter om produktiviteten.
Advertisements

informationsflowet for kemiske stoffer og blandinger
Inddrag nu Kick-off møde
En styrket indsats mod piratkopiering Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen Industriens Hus den 14. marts 2008.
Vandrammedirektivet Involvering af offentligheden i planlægningen Henriette Færgemann Team koordinator Europa Kommissionen DG Miljø, Vandafdelingen.
Fra CPD til CPR Dancert Anders Elbek 5 september 2012.
1 3. liberaliseringspakke - Baggrund, indhold og ENTSO 3. liberaliseringspakke Baggrund, indhold og ENTSO Lene Egeberg-Gjelstrup International rådgiver,
Jens Peter Bostrup Hvilke krav har fagbevægelsen Faglig konference om social dumping 2. december 2010.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto SIDE 1 Kemikalierne.
EU og det danske sundhedsvæsen
Jens Krieger Røyen 11. oktober 2012 Den digitale vision for Danmark - en fælles udfordring.
NORDRED 20 ÅR Host Nation Support af Per Sloth Møller.
Odense Staalskibsværft A/S Internationale Erhvervsvilkår Miljø & Medarbejdere v/ Adm. dir. Finn Buus Nielsen.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Kursusmodul II Udvidet kursus - Eksportkontrolprocedurer Signe Flege Erhvervsstyrelsen Erhvervs- og Vækstministeriet.
Visionen for ingeniøruddannelserne - erhvervslivets behov
Europa - kort og godt : få vejledning om at bo, arbejde og rejse i EU 27. september 2012 Ulla Willert Bortignon.
5. November 2013, Kulturstaldene, Forsamlingshuset, Halmtorvet
Kvikskranken Torsdag den 10. september 2009 Internal Market Centre.
Væksthusenes rolle Rådgiverkonference Århus, 20. november 2008.
3.Marts Dorthe Wendt Den danske UNESCO-delegation
EU-indsaten for administrative lettelser1 Indsatsen for at lette byrderne i EU Anders Bering Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Center for Kvalitet i ErhvervsRegulering.
Sammenhængende beskæftigelsesindsats FOKUS Gå-hjem-møde, mandag den 7. marts 2005.
EU’s Grænser Demokraticafé, Gefion Gymnasium, 27. januar 2012 Michael Birkkjær Lauritsen.
5 Internationalisering
Genbrug af offentlig information i Danmark ePSIplus - Danmark 27. november 2008 Specialkonsulent Frederik Siegumfeldt It-strategisk kontor IT- og Telestyrelsen.
Arbejdsmiljørådgivningen i det nye reguleringsparadigme
Grænseoverskidende sundhedsydelser - en EU beslutning Oplæg ved Ole Christensen Medlem af Europa-Parlamentet (S)
 Af: Sofia Bode og Mette Helmert.  Ikke alle varer egner sig til e-handel  Kunden kan ikke røre fysisk ved produktet  Kunderne forventer en lavere.
6 fortællinger om Europa
Møde i Danmarks Vækstråd den 1. juni 2007
BARRIERE FOR KOMMUNAL INNOVATION - og offentlig-privat innovations-samarbejde Jon Sundbo Professor Center for servicestudier, Roskilde universitetscenter.
Demokratisk underskud i informationssamfundet?
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Patientrettighedsdirektivet – baggrund, forhandlingsforløb, resultat og udfordringer Oplæg ved Asger Andreasen, Danske Regioner Konference.
Dansk Forening for Konkurrenceret den 31. oktober 2006 Gentagelsesvirkning og fuldbyrdelse af afgørelser i EU v/Kirsten Levinsen Konkurrencestyrelsen.
Videnskabsministeriets arbejde med åbne standarder Vicedirektør Mikkel Hemmingsen, Videnskabsministeriet
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Energieffektivitet af bygninger og bygningskomponenter
Konference om Grøn Transport DI – den 25. november 2009 CO 2 -tiltag her og nu Center for Grøn Transport v/direktør Henning Christiansen, Færdselsstyrelsen.
Peter Nedergaard: Domstolens politiske rolle
DI's syn på forslag til beslutning om national byrdefordeling for sektorer uden for ETS.
EU i undervisningen – hvordan?
Fri bevægelighed – Hvad betyder det for dig og din virksomhed ?
1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Diverse nye regler fra 2015.
Stedet som indgang til digital forvaltning
GRUPPEARBEJDE Opsamling for Aalborg 24 grupper (ca. 4 pers. i hver gruppe)
Plantekongres 2006 kontorchef Hanne Kristensen,
Kommunikation og Regelforenkling DI's erfaringer fra arbejdet med forenkling af administrative byrder.
Beskæftigelsesnetværket Thomas Q. Christensen 12.nov. 13 DI's syn på beskæftigelsespolitikken Thomas Q. Christensen Chefkonsulent.
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Præ-registrering Vibeke Plambeck 28.maj 08 Hvad skal man være opmærksom på - som ansvarlig for et stof - som downstream-bruger.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Servicedirektivet Henrik Schramm Rasmussen, chefkonsulent 18.mar. 09 Servicedirektivet Det indre marked for tjenesteydelser.
Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft 31. marts 2011.
EU’s frihandelsaftaler Rasmus Nørlem Sørensen Torsdag den 13. november 2014 Aarhus Universitet.
Globalisering, side
Det Nationale Exitkontaktpunkt Socialstyrelsen, 23. maj 2016.
Integration og international rekruttering Regeringens fokus på indsatsen og samspillet med jobcentre Direktør Kasper Højvang Kyed Kontorchef Karin Ingemann.
Jeopardy Del 3: International økonomi. FrihandelProtektionismeØkonomisk integration Globaliseringens vindere Globaliseringens tabere
Torben Stolten Thomsen HANSENBERG Projektleder og international koordinator Sådan forbereder vi eleverne på at rejse ud!
Hvad med i morgen – kan vi beholde den dominerende rolle?
Mobil- og bredbåndsdækning
Kvalitet i plejen.
Energierhvervsanalyse
Digitalisering i den offentlige sektor
Strategi for Danmarks digitale vækst
Rådet for Socialt Udsattes konference om bisidderordninger
Sammenhængende digital brugerrejse - med anvendelse af borgerens data
Borgerbetjening 3.0 Den fælleskommunale strategiske ramme
Præsentationens transcript:

Sådan kan myndighederne hjælpe… Tak. For nyligt etableret et indre marked center – glad for at kunne fortælle jer lidt om det. Stig Uffe Pedersen, kontorchef Indre marked Center Erhvervs- og Byggestyrelsen

Lettere handel inden for EU Danmarks handel i det indre marked: 25 pct. af BNP Forøgelse af eksport til det indre marked med 1 pct. svarer til forøgelse af eksport til Kina med 50 pct. …Men stadigvæk store uudnyttede potentialer Hvad er det vi snakker om, når vi snakker barrierer i det indre marked? Klart det største og vigtigste marked for DK 25 pct. af BNP og 50 gange så stort som Kina Rambøll undersøgelse: uudnyttet potentiale som andel af nuværende eksport Selvfølgelig ikke kun regulering. Også kulturelle faktorer – virksomhedsstrategier, sprog o.l. Men også fordi landene har forskellige regler, krav til prøvning og godkendelse.

Indre Marked Center Problemløsning ift. reglerne om fri bevægelighed (SOLVIT) Screeninger af regler og tilladelses-ordninger Nationale særregler Notificeringer af danske særregler til EU IMC arbejder med barrierer på flere forskellige niveauer: Konkrete instrumenter til nedbrydning af barrierer Formidling af information om regler, krav om tilladelsesordninger i DK Indsats på de indre linier: Erhvervslivets ambassadører i regeringen og i EU – gennem analyser, policyudvikling og i forhandling af ny lovgivning Her kigger vi på nogle af de konkrete instrumenter Indsats for flere internationale standarder

Indre Marked Center fremover: A little more bite! Kvikskranke for udenlandske virksomheder Undervisning om EU-regler (gensidig anerkendelse) Information om CE mærket Koordinator af informations-systemet IMI Kontaktpunkt med oplysning regler og godkendelseskrav Fremtidsperspektiver for IMC Lidt mere bid. Men nok ikke muligt at placere en formel watchdog kompetence Forskellige tiltag, som giver en platform for at kunne holde de andre myndigheder lidt mere i ørerne Kvikskranken – tjekke om man svarer virksomhederne Undervisning og information IMI – tjekke at man svarer udenlandske myndigheder Sørge for at virksomheder får information

Uformelt netværk af myndigheder i alle EU/EØS lande Gratis hjælp til borgere og virksomheder Ulovlige barrierer i det indre marked Fælles retningslinjer for behandling af sagerne Når myndigheder anvender EU-lovgivningen forkert SOLVIT: Det instrument som har størst direkte betydning for jer Uformelt problemløsningsnetværk som yder gratis hjælp til borgere og virksomheder, der møder ulovlige barrierer i det indre marked. Hvad er så ulovlige barrierer: 1) Nationale regler på områder med harmoniserede regler, typisk krav om mærkning – ens regler i EU om mærkning – lande der kræver lidt mere. 2) Mangel på gensidig anerkendelse: Som udgangspunkt skal anerkende et produkt eller serviceydelse som er lovligt markedsført i et andet EU-land med mindre et forbud kan begrundes af hensyn til væsentlige forhold om sikkerhed, sundhed og miljø. Alternativt forkert anvendelse af EU-regler Tag fat i dansk SOLVIT center tager fat i deres kolleger i eksportlandet  tager fat i pågældende myndigheder: Løsning inden 10 uger Mål at finde løsninger inden for frist på 10 uger

Jysk A/S fik løst sine problemer i Ungarn Mærkningskrav: Oplysninger på ungarsk om importør, oprindelsesland, renholdelse m.v. Kravene ikke opfyldt af Jysk Bøder og salgsforbud SOLVIT: Vidtgående ift. EU’s regler Ikke hjemmel i anden EU-lovgivning Princippet om gensidig anerkendelse Et af de seneste eksempler på konkrete problemer der blev løst -

Nye kontaktpunkter i Europa Kvikskranke for servicevirksomheder Én indgang for opstart af servicevirksomhed Samle tilladelsesordninger, ansøgningsskemaer o.l. Adgang via internettet Produktkontaktpunkt Oplysninger om tekniske forskrifter og godkendelseskrav Oplysninger om gensidig anerkendelse Kontaktoplysninger for kompetente myndigheder Retsmidler i tilfælde af tvist Vender os mod informationsformidling – 2 nye kontaktpunkter i vente. Information til udenlandske virksomheder. Mulighed for at tage fat i tilsvarende kontaktpunkter i de andre EU lande. Kvikskranke – Servicevirksomhed: 2010 Produktkontaktpunkt - 2009

Forsvarlige markedsåbninger Tryghed er en forudsætning for markedsåbning Gensidig anerkendelse Harmonisering Standardisering Fjernelse af tilladelsesordninger Effektiv markedskontrol Velfungerende CE mærke Myndighedssamarbejde Informationsudveksling Indre linier: Politiske udfordringer: Balancere tryghed og åbenhed. Langt fra skåltalerne til virkeligheden, når lovforslag skal behandles

Værne om frihandel under økonomisk afmatning Imødegå protektionistiske initiativer i EU Nye antidumping sager Statsstøtte i industripolitik Fastholdelse af egne tekniske regler Nye toldinstrumenter – fx CO2 told Et andet politisk indsatsområde handler om at stå vagt om principperne om fri og uhindret international handel og investeringer under økonomisk afmatning. Nye protektionistiske initiativer på vej. Antidumpingsager på sko sparepærer, stål og biodiesel

Behov for konkretisering af barrierer Vigtigt at DI kender til de konkrete barrierer Kontakt SOLVIT i tilfælde af ulovlige barrierer Giv besked til danske kontaktpunkter, hvis I ikke får den forventede service i udlandet

Tak for opmærksomheden