Angst for spindlere. •Hvor ofte har vi ikke oplevet, at den åh så kvindelige angst for edderkopper har drevet os til vanvid. •For mig var det lidt anderledes..

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Myastenia gravis.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Den lille Mads.
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
At bruge disse to ord rigtigt
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Nonne historie.
Arbejdsløs.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
”Du må ikke bryde et ægteskab!”
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Det svære liv i en sportstaske
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
Læringsstile og lektier
Da Gud skabte kvinden, var han kommet til den 6. dag med overarbejde.
•Et ord der bruges for at afslutte en samtale, når de har ret og du skal klappe kajen.
Og hvordan man håndterer den.
Livets Ord April 2009 "Våg derfor, for I ved ikke, hvad dag jeres Herre kommer." (Mt 24,42).
Loven om skilsmisse Matt 5,31-32
Borgernes barrierer for brug af IT
Psykoedukation til unge i OPUS
Tv til hverdag. •Størstedelen af det der sendes, har et markant andet menneskesyn og værdigrundlag end biblen, og når vi ser det, påvirker det os! •Tv.
Et ægtepar i begyndelsen af 60'erne fejrede deres 35års bryllupsdag i en rolig og romantisk lille restaurant. "Fordi i altid har været sådant et eksemplarisk.
Menneskets fald og genoprejsning
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Temadag Funktionelle lidelser.
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Det kan være, du tror, du har set denne før…. da især mænd har synes, det har været vældig sjovt at videresende den…. MEN… se den igen og se den kloge.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
I dette indkøbscenter kan kvinder vælge mellem forskellige typer mænd..
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Religion er opium til folket”
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
“Hvilken del af ’stille’ forstod du ikke?”. Alle har brug for at føle sig sikker...
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Kapitel 6 – nogle citater og overvejelser.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg Fælles Akut Modtagelse
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Skru op for lyden og læn dig tilbage
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Samson Og Dalila.
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Stress En folkesygdom?.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
Førstehjælpens 4 hovedpunkter
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Præsentationens transcript:

Angst for spindlere. •Hvor ofte har vi ikke oplevet, at den åh så kvindelige angst for edderkopper har drevet os til vanvid. •For mig var det lidt anderledes..

Da min kære kone skrigende kom ud fra soveværelset og fortalte, at hun havde set et skrækkeligt dyr på væggen… væltede jeg mig som en mand over dyret for at beskytte denne min underskønne hustru overfor dette uhyre. Dyret bed mig imidlertid i fingeren. Ikke særligt hårdt; men dog, så jeg kunne mærke det. Den nordamerikanske ’brune eneboer’ (Loxosceles reclusa).

Efter 3 dage var bidstedet endnu ikke afhelet, men for min kone var jeg den store helt, så den smule sår affandt jeg mig i med ophøjet ro.

Efter 5 dage overvejede jeg, om det ville være tosset at ulejlige min læge, men min kone - det kære væsen – sagde derimod, at det kunne der ikke være tale om p.g.a. sådan et lille sår.

På dag 6 begyndte min kære kone at væmmes ved min hånd og sagde til mig, at med den hånd havde jeg slået dette stakkels lille, uskyldige dyr ihjel. ”Sådan en morder”.

På dag 10 på min lidelsesvej: Min kone har forladt mig, fordi jeg skaber mig sådan over min hånd. Hun er flyttet hjem til sin moder, der iøvrigt også er skrækslagen overfor edderkopper I morgen går jeg altså til lægen. Synes du, det ville være at pylre????

Angst for spindlere. •Iøvrigt kan du være forvisset om, at min næste kone ikke må være bange for edderkopper! Men jeg derimod…

Ikke en enkeltstående historie Edderkopper Alle edderkopper er i princippet giftige rovdyr, men kun et fåtal kan være farlige for mennesker. Giftkirtlerne sidder i de to-leddede overkæber. Blandt de mere risikable hører: •Den australske Sydney funnel-web spider (Atrax robustus), som ofte findes i fugtige kældre eller ved swimming-pools særligt i New South Wales. •Den nordamerikanske ’brune eneboer’ (Loxosceles reclusa). •Den sydamerikanske ’banan-edderkop’ (Phoneutria nigriventer). ’Enke’-gruppen (for eksempel den sorte enke: Lactrodectus sp.). •Tarantulaen (Tarantellen) lever i Sydeuropa og Middelhavslandene, mens dens voldsomt behårede storebror ’Fugleedderkoppen’ kun lever vildt i Amazonas (men den er blevet et yndet samlerobjekt for de, der måtte have interessen). •Tarantellerne er til trods for deres betydelige eller ligefrem enorme og frygtindgydende fremtoning kun under særligt uheldige omstændigheder (allergi og lignende) direkte farlige for mennesker.

Mere af det samme Hvordan undgår man edderkoppebid? Principielt er edderkopper sværere at undgå end skorpioner, især da de ofte holder til indendørs og gerne jager i dagtimerne. De vil ofte, men langtfra altid, foretrække lidt fugtige steder i halvskygge. Lidt om edderkoppegift Edderkoppernes gifte er kemisk langt mindre udforsket end slangegifte. ’Enke’- familiens (Lactrodectus sp.) gift kan, ligesom visse slangegifte, forstyrre de elektriske impulser fra nerver til muskler, og derved fremkalde lammelser. ’Eneboer’ familiens (Loxosceles sp.) gift fremkalder især lokal vævsbeskadigelse og vævsdød. Principielt bør bid fra de rigtig giftige edderkopper behandles som slangebid - og der bør snarest søges læge. Edderkoppen bør slås ihjel og medbringes til identifikation.

Endnu mere.. Symptomer og faresignaler •På bidstedet føles ofte en prikkende, let sviende, - eller muligvis en brændende og voldsom smerte. I visse tilfælde kommer der ikke øjeblikkelige smerter, men i stedet kommer smerterne typisk efter minutter. Der kan opstå blæredannelse, blødning i underhuden og krampefølelse i musklerne. Senere i forløbet kan der komme lokal vævsdød - alt afhængigt af den aktuelle gift. •Almene symptomer som for eksempel angst, svaghedsfølelse, sveden, hovedpine, svimmelhed, hævelser om øjnene, hududslæt, åndenød, kvalme, savlen, og opkastninger. •Styringsbesvær og kramper, som i værste fald omfatter synke- og åndedrætsmusklerne. •Eventuelt allergiske reaktioner med kredsløbssvigt og chok.

Og endnu mere.. Førstehjæp og behandling •Isterninger på bidstedet kan mindske smerterne. Ved bid af Loxosceles (’eneboer- arterne) bør isen være indpakket, for at undgå yderligere vævsbeskadigelse. •Følg retningslinierne for slangebid, - herunder hurtig transport til læge eller sygehus. •Der findes antiserum mod flere edderkoppegifte - denne behandling skal forestås af en læge. Særligt udsatte er: •Personer under 16 år og over 60 år •mennesker med hjerte-karsygdomme •mennesker med udtalt tilbøjelighed til allergiske reaktioner.

Et tilfælde mere: Dag 1 Dag 3 Dag 9 Dag 11 ¾ år senere