Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Spørgeord/Spurnarorð
Advertisements

JEG GIK MIG OVER SØ OG LAND
Leg og lektier Idéer til 2-4 piger Alder 4. klasse
Gammelheds-Philosophy
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Hvordan man opretter en cache
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
At bruge disse to ord rigtigt
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
James Bond går tur i en park...
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Struktur: ”Quiz og byt”
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Det svære liv i en sportstaske
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Større Skriftlig opgave •Orienteringsmøde v. Catherine Lønholdt.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
Storylinepunkt Nøglespørgsmål Aktiviteter Genopfriskning Hvem er vi? Gruppen finder personerne, id-kortene, jobkatotek og biografier frem og genopfrisker.
Innovation og iværksætteri
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Der var engang en by som hed Tawnswill og det var en dejlig by. Men så kom der et stort monster og hærgede byen og den brændte mennesker, ødelagde bygninger.
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Lav en familie I skal nu i gang med at skabe en familie
Tradition og Fornyelse
Dansk 1. klasse.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Joken, der bringer dig held!
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Vokse gennem venskab!.
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Knudsgaard – lav selv dine trækul Maj 2007 Mikkel & Ole
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
Moderne Kvinder Frøkongen.
Joken, der bringer dig held!
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Spørgsmål: 1 Hvad er en knallertansvarsforsikring? Svarmuligheder: Ja
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
»En mand havde to sønner
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Mr. Raggys begyndertest. Velkommen til begyndertesten. Vi går 9 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Samson Og Dalila.
Historien om Jesus’ fødsel
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Delphi-evaluering og Green Field
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Delphi-evaluering og Green Field Evaluering af event Som start på Green Field.
Min sommerferie Første uge var vi på Jælling festival, vi fik en autograf af Sebastian klein. her ser i et billede da vi fik den.
... Hvis du sender det til (mindst ) 2 venner... Får du 3 år med masser af held!!! ***
Der var engang en lille vikinglandsby, hvor den gamle viking Jacob Von Riizz boede. Han var den bedste og den stærkeste viking af alle i landsbyen.
Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Præsentationens transcript:

Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe

Til oplæsning Fra "Pippi Langstrømpe i Humlegården” af Astrid Lindgren, Carlsens Forlag Det var sådan, det gik til, at Pippi og Tommy og Annika og den lille abe hr. Nilsson og hesten og en masse brædder, som en gang havde været Villa Villekulla, en eftermiddag ankom til Humlegården en park midt i Stockholm. Pippi gik straks i gang med at bygge Villa Villekulla op igen, præcis som huset havde set ud hjemme i den fredelige by. Hun var næsten færdig og manglede kun taget, da en lille sur mand i gråt tøj dukkede op på bygge- pladsen. - Har du en byggetilladelse? Du må ikke bygge uden en byggetilladelse, sagde han og pegede på Villa Villekulla. - En hva´ for noget? sagde Pippi. - En byggetilladelse, brølede den grå mand. Tilladelse til at bygge! Har du sådan en? - Nixenbixen, sagde Pippi. Men det er nu gået meget godt alligevel, indtil du dukkede op. - En nydelig historie, må jeg sige, sagde den grå mand. Stands omgående byggeriet! Ellers melder jeg dig til arbejdsmarkeds- kommisionen. - Gør du bare det, sagde Pippi roligt. Jeg er sikker på, at arbejds- mark-det-der-du-sagde er enig med mig i, at der skal være tag på et hus. Ellers regner det jo ind, din dumrian. Den grå mand blev meget vred. Han gik hen til Pippi og rykkede hende hårdt i armen. Han vidste jo ikke, at det var verdens stærkeste pige, der var kommet til byen."

Skema til byggetilladelse

I ansøgningen skal man huske at: Beskrive hvilket arbejde, der skal laves Oplyse, hvor huset skal bygges (matrikelnummer) Oplyse, hvad huset skal bruges til Medsende tegninger af huset Oplyse grundens størrelse, og hvor på grunden huset skal bygges Oplyse, hvor naboernes huse ligger Oplyse hvilke materialer, man skal bruge Oplyse, hvordan taget skal laves Oplyse, hvordan huset skal indrettes Oplyse, hvordan vandrør og afløb installeres.

Vi måler med linealen Linealen kan du bruge, når du skal måle mindre stykker. Du skal huske at lægge linealens 0-punkt der, hvor du skal måle fra. Hvor lang er denne lægte?  Det rigtige svar er: 5 cm   O 1 2 3 4 5 6

Vi deler med linealen Nu skal du dele pindene ved hjælp af din lineal Hvor lang er lægten? 20 cm Del lægten i 2 lige store dele. Hvor lang bliver hver del? _____________ cm Farv hver del i flotte farver! 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Vi måler og deler med linealen Nu skal du både måle og dele med linealen   Lægten skal have 3 cm i hver ende. Farv de 2 endestykker røde. Resten af lægten skal deles med 4. Farv de 4 stykker i to andre farver. Hvor lange er hver af de 4 stykker? 3 3

Brug meterstokken og målehjulet Hvor højt er dit bord? _______cm Hvor langt er bordet? _______cm Hvor bredt er bordet? _______cm   Hvor lang er gangen?________ m

Slå søm i! Brættet er 16 cm. Du skal slå 5 søm i brættet. De yderste 2 søm skal sidde 2 cm fra kanten. Resten af sømmene skal fordele med lige stor afstand mellem dem. Hvor stor afstand bliver der mellem dem?

På tur rundt om skolen Gå en tur i kvarteret omkring skolen Find sjove huse, nye huse, gamle huse, mærkelige huse, flotte huse. Tag billeder af dem. Print billederne ud og snak på klassen om de forskellige huse. Tegn og farv dit eget drømmehus set fra vejen. Gem i din - byg et hus mappe

Huse rundt omkring i verden

Huse gennem tiden Opgave 1: Vi har bygget huse i flere tusinde år. Hvad skal vi bruge husene til? Nævn mindst 3 ting! Gå ind på google.dk under billeder og skriv ”huse” i søgefeltet. Du får nu en masse billeder af forskellige huse. Opgave 2: Vælg 3 billeder, der viser huse, som skal bruges til dine 3 forslag. Kopier billederne og sæt dem ind på arket! Gør billederne så små, at de kan være på den afsatte plads

Huse gennem tiden Opgave 3: Vælg 5 billeder, som viser huse, der er bygget på forskellige tider: Et meget gammelt hus Et meget moderne hus Huse der er bygget der imellem Kopier billederne og sæt dem op efter alder

Byg mure Mange huse i Danmark er bygget af mursten. Mursten er lavet af ler. Leret er formet, tørret og til sidst brændt i en ovn. Ved ca. 1.000 grader. Når man bygger en mur, bruger man mørtel til at binde stenene sammen. Stenene kan sættes sammen på forskellige måder. Opgave 1 Byg nogle mure med legoklodser eller andre typer klodser. Er der forskel på, hvor stærke murene er?

Byg mure Opgave 2: Byg to forskellige mure i legoklodser. Hver mur skal være ca. 15 cm lang og 5 cm høj. Mur A skal se sådan ud:

Byg mure Mur B skal se sådan ud: Hvilken en af de to mure er mest stabil og stærkest? Hvorfor er den det?

Byg mure Opgave 3: Mur B er bygget med det, vi kalder forbandt. Et forbandt kan danne mange forskellige mønstre. Tegn andre forbandter end mur B! Find et spændende forbandt i nærheden af, hvor du bor og tag et billede. Du kan også tegne det af.

Mursten Fuger Mørtel Tunnel ovn Teglværk Forbandt \\AdmData01\Marketing\Teknisk Skole\Diverse\Byg er hus 2013\3 kl\PP