Netværksdage om sygehusbyggeri 17. september 2019

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Digital Projektplanlægning Rådgiverens erfaringer
Advertisements

bips konference 2011, 27. september
BIM PPP D&V.
Det Digitale Byggeri – nye krav og nye muligheder
Sådan stiller du ikt-krav – og håndterer kravene i projekteringen
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
3D modellering på den nye bane København-Ringsted
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Erfaringer med frasalget af SES’ Driftsafdelinger v/Driftschef Erik Als.
Nye arbejdsmetoder og arkitektydelser
Bips konference, mandag den 6. september 2010
Det Digitale Byggeri 3-årigt udviklingsprogram igangsat af Erhvervs- og Byggestyrelsen 6 indsatsområder Det Digitale fundament – fælles grundlag Digitalt.
Den konfigurerbare skakt Præfabrikerede skaktelementer
Cuneco – en del af bips.
CAFM - Strategiske overvejelser Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler
Praktiske erfaringer med Byggeriets IKT specifikation
UDGANGSPUNKT 25. April Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Digitalisering og medialisering
Udviklingsplaner Sønderborg
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Energieffektivisering i byggeriet”. Program Introduktion til Energieffektivisering af byggeriet Delprojekt_01Systematisk energieffektivisering af tekniske.
Input FMEA Output Shit in = Shit out FMEA
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
# DUA SEMINAR 2010 BRUGERINVOLVERING - hvordan? Ole Nielsen, COWI 5. oktober okt 2010 DUA SEMINAR 2010.
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | DI Byggematerialer | Foreningen af Rådgivende.
Ledelse af den energioptimerede byggeproces giver et stort potentiale for at sikre bedre bygninger og bedre økonomi i alle faser af bygningens levetid.
COWI - Byggeri og Drift Facilities Management - RÅDGIVERNE.
© Copyright, Grontmij A/S 2011 Visualisering: BIG – Bjarke Ingels Group Udarbejdelse af journal ved projektering af bygge- og anlægsprojekter AMK - Sam.
ORGANISERING OG DIALOG I BYGGEPROCESSER FRONTHOUSE WORKSHOP 16. JUNI 2011 Jakob Klint, Kuben Management.
UDVALG FOR BYGGEPROCESSER 19. JUNI IDEKATALOG FOR VÆRDISKABENDE BYGGEPROCES FASESKIFT UDEN VÆRDITAB TID OG ØKONOMI KOMPETENCEUDVIKLING VIDENDELING-
Kkkkkkkk Mød en løsningsorienteret partner Barrierer og muligheder for en velfungerende byggeproces 30. august 2010 Torben Bjørk Nielsen.
IT i Byggeriet Semester 6 3. februar 2004 Kjeld Svidt Kjeld Svidt  Institut for Bygningsteknik  Aalborg Universitet.
Rambøll Managements definition af it-governance
GRUPPEARBEJDE Opsamling for København 27 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
Projektweb med BIM og IDM
IDA koordinatorer – en historie fra hverdagen 5A ApS ArbejdsmiljørådgivningArbejdssikkerhed Arbejdssundhed
Byggeweb Undervisning BL7
Status for arbejdet med KVIK Tal og fakta Hvad viser evalueringen af KVIK projektet og hvad siger I selv om arbejdet med KVIK? Hvad kan vi så lære af det?
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Anvendelse af produktmodeller i byggebranchen
IT i Byggeriet Semester 6 1. kursusgang 8. februar 2005 Kjeld Svidt Kjeld Svidt  Institut for Bygningsteknik  Aalborg Universitet.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Styregruppemøde 26. januar Task-force-gruppen Ebbe LundBYG-til-VÆKST Allan Due3F Rasmus UllehusKPC Jim NøhrAMU-Fyn Erik J. JensenEAL Hanne LudvigsenEAL.
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | DI Byggematerialer | Foreningen af Rådgivende.
Hvad skal kendetegne fremtidens Rådgivningsydelser ?
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | Foreningen af Rådgivende Ingeniører | TEKNIQ.
Mission Statens Byggeforskningsinstitut lavede i 2004 en undersøgelse af svigt i byggeriet. Ifølge denne undersøgelse beløber omkostningerne til afhjælpning.
Educational Battle seminar. Vejledning til PP Alle blå PP er skjult for deltagere. Anvendes som huskesedler af facilitator.
Værdibaseret ledelse. Udgangspunktet Fokus på procesværdi som et middel til at opnå målet (højere produktværdi) Alle byggeriets parter er på banen, og.
Det Tredje Øje 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Aftale format – Use cases
Leverandørprojektering og samprojektering
Modelaftale om data management ved samarbejdsprojekter aka ‘en juridisk spejling af en data management plan’ Et projekt mellem AU og Det Kgl. Bibliotek,
(s. 1) Præcise udbud giver bedre tilbud og færre konflikter
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Hvad er Byggeri til Drift?
Intro til byggeområdet
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Bestilling og ordrebekræftelse
DiKon – MOLIO Konference 2017
En fælles platform til integreret styring af ressourcer, projekter og budgetter hos DIN Forsyning Projektchef Henrik Blicher fortæller om hvordan en uigennemsigtig.
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave (IBO)
Kickoff møde Dansk køreplan for BIM standardisering Dansk Standard 22
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Digital aflevering.
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

Netværksdage om sygehusbyggeri 17. september 2019 Digital aflevering Netværksdage om sygehusbyggeri 17. september 2019 www.regionmidtjylland.dk

Digital aflevering D&V Konteksten.. .. i den idéelle situation er der en stabil D&V tid før byggeriet og det handler om at komme bedst muligt frem til en ny stabilitet.. D&V tidslinje Opgaven er hurtigst muligt at få det ny byggeri indarbejdet i driftssystemerne! 2 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Digital aflevering D&V for daglig drift afleveres til teknisk drift i et CAFM Tegningsmateriale Revit modeller (IFC) Øvrige dokumenter i forbindelse med byggeriets gennemførelse KS, kommunikation, aftaler m.v. 3 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Digital aflevering Datakvalitet sikres gennem IKT-aftaler i byggeprojekterne.. IKT-aftale Ydelsesspecifikation Ydelsesfordeling specifikation af modellens geometri Egenskabsklasse

Digital aflevering Konteksten.. .. den generelle digitale udvikling og kompetencer i driftsorganisationerne er under forsat udvikling... ..Computer Aided Facilities Management Systems (CAFM).. Opgaven er hurtigst muligt at få det ny byggeri indarbejdet i driftssystemerne! 5 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Digital aflevering Aflevering af byggeprojekter Beskrivelse af proces for aflevering Projektet udfylder data i Excel-ark og indsamler D&V Udtræk fra bygningsmodel fylder data i Excel-ark Driftsorienteret byggeproces, vejledning – Værdibyg 2013

Digital aflevering Aflevering af byggeprojekter BYGNINGSDELE UDSTYR Listen af alle bygningskomponenter udgør en metode til at lokalisere en given komponent og placere den som hhv. Bygningsdel eller Udstyr Bygningsdele Excel-ark Udstyr Excel-ark BYGNINGSDELE UDSTYR Data fra Excel integreres direkte til FM-system – det kræver at man har styr på kvaliteten !

Digital aflevering Udfordringer.. I en verden som bliver stadig mere digital bliver betydningen og værdien af datamanagement i byggeri og drift mere og mere synlig. For driftsherren og bygherren er det således af væsentlig betydning at vi får alle data fra byggeprocessen overført fra projektorganisationen til en blivende organisation. Erfaringerne med digitalt overførsel af data har hidtil været sporadiske og givet anledning til udfordringer. Oplæg til drøftelse.. 8 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Digital aflevering Udfordringer.. Organisering vs. Driftsherre I den som oftest skitserede organisering omkring en byggesag, indgår driftsherren ikke som en selvstændig juridisk enhed. Driftsherren er som oftest repræsenteret af bygherren og/eller dennes projektorganisation. - hvad kunne være den optimale formelle rolle for driftsherren? 9 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Digital aflevering Udfordringer.. 2. Organisering vs. Rådgiver Set fra bygherrens side, opleves rådgiverne ofte som fraværende i den afsluttende fase omkring D&V. Årsagerne kan f.eks. være manglende kompetencer, tvist om honorar m.v., generelt interesse for sagen (honorar) hvordan kan man i højere grad sikre rådgivernes bidrag ind i aflevering af D&V materialet? og bør de forsat spille en så markant ansvarsfuld rolle? 10 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Digital aflevering Udfordringer.. 3. Organisering vs. AB18/ABR18 Hvor er byggebranchen egentligt på vej hen i forhold til D&V og CAFM. Er D&V egentligt noget som interesserer branchen? hvornår bliver D&V og CAFM sexet? – eller hvad skal der til for at blive prioriteret i byggeprocessen? vil AB18/ABR18 komme til at forandre noget indenfor dette område? 11 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Digital aflevering Udfordringer.. 4. Organisering vs. Driftsherren og ”Commissioning” I en byggesag kan det ofte være svært entydigt at placere årsagen til en manglende succesfuld aflevering. I en stigende digital verden er der en øget kompleksitet i noget så simpelt som bygningsdrift. - er ”Commissioning” en del af løsningen på bedre processer omkring aflevering? Hvis – og i så fald hvor – er der behov for øget uddannelse/kompetencer for at skabe bedre afleveringsforløb for D&V? 12 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Revit modeller Hvad fungerer ikke Traditionel Som Udført Projektering/Udbud Udførelse Aflevering Idé Rådgiver RM/B&E Drift Som Udført Vi modtager ikke tegningsmodeller som er tilstrækkelig retvisende for sikre validiteten af vores bygningsdrift.

Tage ejerskab tidligere i processen Revit modeller Hvad kan vi gøre ved det Forbedret workflow Projektering/Udbud Udførelse Aflevering Idé Rådgiver RM/B&E Drift Tilretning af udbudsprojekt Tage ejerskab tidligere i processen Vi overtager ændringshåndtering af modellerne efter udførelsesfasens påbegyndelse.