Motivation af frivillige

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skabelse af dialogiske rum ”
Advertisements

Den gode modtagelse og frivillig trivsel
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.
Den Danske KvalitetsModel i institutionskøkkener
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Møde med retsmæglere 7. Februar 2011 Ph.d.-projekt Retsmægling: Et alternativ til traditionel domstolsbehandling af konflikter? Konfliktmægling i Danmark.
ÆNDRINGER I FØLELSER OG ADFÆRD VEJEN VIDERE
”At finde og dyrke talenter - et opgør med Tordenskjolds soldater og opfattelsen af den erfarne, som den mest kompetente”. Talentudvikling 8.oktober 2013.
8 tips til succesfuld ledighed Med Christina Janns.
Diagnosing © 2000 The Ken Blanchard Companies • Do not duplicate • Item# • V
DBU Fyns HR-strategi.
ARBEJDSGLÆDE, MOTIVATION OG ENERGI
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Gruppeudvikler konceptet v/ Thea Björklund Larsen.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Forskellige typer netværk Det personlige netværk: Uformelt Grænseløst Komplekst Det organiserede netværk: Noget, man er medlem af En defineret ramme Quiero.
Projektlederens rolle(r)
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Empowerment og sundhed
Læring i et vejledningsperspektiv
Tegning; ”Frihedens allegori”, F. M
Rekruttering og motivering
Niveauer for læring i organisationen
1 Du er leder At være formand er at være leder Men jeg er frivillig – og det er resten af bestyrelsen også! Lederen sætter rammen – sammen med de øvrige.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
DBT Mere om ACCEPT (Fælles for alle mindfulness-tilgange)
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
Oplæg om mentor og tutorordningen mm. i hg-afdelingen på Skive Handelsskole Klasselærerkursus d. 10/
Udfordringer omkring frivillige i aftenskolen Projektpartnere LOF og FORA.
Livsværdier Definition:
Det gode sammenhængende rehabiliteringsforløb Compliance Kommunikation Kvalitetssikring.
Plantekongres 2007 Psykisk arbejdsmiljø v/cand. psych. Nadia El-Salanti Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA)
Ledelse over grænser i sundhedsvæsenet Hvordan kan vi lede på nye måder, der går på tværs? Christina Holm-Petersen & Martin Sandberg Buch.
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
Knæk kurven! Med en transparent kultur og fokus på kerneopgaven Henrik Kongsbak Resonans A/S.
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
Bæredygtighed i tjenesten Hvordan bevare passion og motivation som børneleder på den lange bane?
IC Companys Projektstyring af nyt Data Warehouse-system (udtræk af data fra databasen – rapporter)
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Frivilligpolitik Politisk Indsatsområde Organisationsudvikling Frivilligpolitik for medlemsorganisationer i Friluftsrådet.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Antropologisk Undersøgelse af Vejle Roklub 2015 DFfR hovedgeneralforsamling 2016 Christopher Furlan.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Vores frivillighedspolitik Næstformand Mads Kildegaard Larsen.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light AARHUS UNIVERSITET AU VELKOMMEN TIL SCIENCE AND TECHNOLOGY.
Frivilligprogram Friluftsrådet
Nye medlemmer og frivillige i aftenskolen
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Lokale eksempler på tiltag der skaber positive forventninger.
Møde i netværk VEST Jens Bærild Hansen
Meningsskabelse som relationskompetence
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Motivation af frivillige

Motivation af frivillige Fra 8:53

Motivation af frivillige ”Motivation fremmes bl.a. ved at koordinere de frivilliges indsats godt, tilbyde interessante opgaver baseret på de frivilliges ønsker samt at fremme fællesskabet mellem frivillige” (Rie Frilund Skårhøj og Esther Skov Rygaard ”ledelse af frivillige i praksis” 2014)

Motivationsmodellen Motivationsmodellen Ejerskab Begejstring Uengageret Skuffelse Vrede Hvordan vedligeholdes motivationen hos de frivillige? Hvordan kan den øges til begejstring og endda ejerskab? (Rie Frilund Skårhøj og Esther Skov Rygaard ”ledelse af frivillige i praksis” 2014)

Motivation ”Basismotiveret” – gode grundlæggende forhold: Fællesskab Spændende opgaver Gøre en forskel God kommunikation

Begejstring Anspores af: Oplevelsen ud over det sædvanlige Har virkelig gjort en forskel Noget vanskelige eller et nyt tiltag lykkes

Ejerskab Frivillige med ejerskab identificerer sig med organisationen De oplever organisationens succeser som egne succeser Organisationen er blevet en del af en Er selvkørende og tager selv initiativ til nye projekter Forventer at være med ved bordet, hvor beslutningerne tages

Uengageret Denne gruppe vil ofte forlade organisationen inden for kort tid, hvis ikke motivationen genfindes Er ikke længere motiveret Gør kun det højest nødvendige Deltager kun i møder, hvor man selv har en rolle

Skuffelse Denne gruppe er på forskellig måde ofte skuffet over arbejdet i Oplever at forhold ikke lever op til forventningerne De siger farvel uden den store dramatik De begejstrede og dem med ejerskab vil ofte føle dyb skuffelse og kæmpe for at ændre på det de er skuffede over Frustreret drøm – for nu at blive i det anerkendende univers

Vrede Denne gruppe er på forskellig måde ofte skuffet over arbejdet i organisationen samtidig med de er uenige med andre frivillige De oplever manglende mulighed for indflydelse De oplever dårlig ledelse De begejstrede og dem med ejerskab vil ofte føle dyb skuffelse og kæmpe for at ændre på tingene og ofte kaste sig ud i magtkampe Meget dårlige ambassadører for os, når de er stoppet – ofte med smækket dør bag sig

Hvordan står det til hos jer? Kan I genkende billedet? Hvor ligger du i modellen? Hvordan kan I bruge modellen aktivt?