Program Kort introduktion til hovedområder i den nye dagtilbudslov

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dagsorden Velkomst v. ordstyrer Palle Woss, direktør i LDD
Advertisements

Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Ny Dagtilbudslov – og hva´ så?
Center for Videnbaseret Pædagogisk Praksis Grænseløs viden – netværksdannelser Ole Hansen, UCN.
- Fælles børn - Fælles mål - Forskellige opgaver og kompetencer
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Introduktion til Sprogpakken
Introduktion til Sprogpakken
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Måltidet – lyst og fællesskab
Inklusion i Børneinstitution Højme
Midtvejsstatus for pilotprojektet LP-modellen i det kommunale dagtilbud Octavia, Roskilde 14.september 2010 kl Pia Guttorm & Ole Hansen.
Vesterlunden – et område i det kommunale dagtilbud i Svendborg Mission og fælles referenceramme Inklusion Alle børn har lige adgang til at være aktive.
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Sprogpakken Introduktion til kurset. Introduktion Velkomst Præsentation –af kursister –af undervisere Registrering/stamoplysninger Film: Taler vi om det.
Læreplaner i Højvangen
Læringsmiljøvurdering - dynamisk udvikling af pædagogiske læringsmiljøer Svendborg den 14. marts 2013.
Den inkluderende skole
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Dagsorden 1.netværksmøde matematik
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Pædagogisk forår i København
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Målstyret læringsreform
Velkommen til DLOs konference ”Dokumentation og evaluering”
Børn og unge. Indsatsområder tværgående Dagtilbud/klubSkoleFamilie- og Børnesundhed Alsidig pædagogik Lilla = Børne- og Ungepolitikken Blå = integrationspol.
Evaluering på dagtilbuds- og skoleområdet BKF Regionsformandsmøde 23. Maj 08.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
Dagtilbudskonference i Bella Center d. 13. september Tale ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen Kommunale udfordringer på.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Målstyret undervisning
Det pædagogisk upåagtede og dets inklusionsmuligheder
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin.
F REMTIDIGE OPGAVER FOR PÆDAGOGISKE KONSULENTER PÅ DAGINSTITUTIONSOMRÅDET Faggruppeudvalget for pædagogiske konsulenter i FOA FOA - Pædagogiske konsulenter.
Program for læringsledelse Ved Birgit Lindberg, Sekretariats- og dagtilbudschef 12. januar 2016.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
GODT I GANG MED TEGN PÅ LÆRING At evaluere læring.
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Det gode forældresamarbejde FOA vuggestuekonference Dorthe Boe Danbjørg, Næstformand Forældrenes Landsforening Det gode forældresamarbejde OrganisatoriskUformeltFormelt.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Vi designer børneliv, som giver livsduelige børn..
Gesten Børnecenter Bestyrelse. Hvem er vi 7 Forældrevalgte – valgt for 4 år 2 Medarbejderrepræsentanter – valgt for 1 år 1 Leder og 1 Souschef 1 Repræsentant.
Måleredskaber i dagtilbud En guide til at vurdere og vælge redskaber til måling af læringsmiljøkvalitet i dagtilbud Juni 2017 Måleredskaber i dagtilbud.
Laboratorium for didaktik, dokumentation og planlægning
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Aktionslæring og forløbsskema – ligheder og forskelle
Områdeforældrebestyrelsens arbejde
GLADSAXE KOMMUNE dagtilbudsområdet.
Halvår 2015 Krop og bevægelse 1.Halvår 2016 ? JUL JAN APR
Den pædagogiske læreplan
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Strategiske pejlemærker
Præsentationens transcript:

Program Kort introduktion til hovedområder i den nye dagtilbudslov Et blik ind i den styrkede pædagogiske læreplan Sammenhæng med kvalitetstiltag Introduktion til Opsporingsmodellen Opmærksomhedspunkter i formidlingen af opsporingsmodellen Afrunding

Dagtilbudsloven er ændret med henblik på at: 1. Øge fleksibiliteten og valgfriheden for børnefamilier 2. Skabe bedre læring og trivsel for alle børn og et sammenhængende børneliv 3. Skabe høj kvalitet gennem faglighed og tydelig ledelse

Hvorfor en styrket pædagogisk læreplan Målene for børns læring er ofte aktivitetsmål og ikke læringsmål Mange steder bliver der ikke systematisk evalueret på det pædagogiske arbejde Sammenhæng mellem dagtilbud og børnehaveklasse er en udfordring Der er mange forskellige forståelser af, hvad læring er, og hvad der ligger i de enkelte læreplanstemaer Pædagogisk dokumentation henvender sig ofte mod forældre, forvaltning mv., og i mindre grad mod dokumentation af børnenes læreprocesser og udvikling af den pædagogiske praksis Personalet oplever, at læreplanen ikke fungerer i forhold til at understøtte læring hos børn, der befinder sig i udsatte positioner

Den styrkede pædagogiske læreplan

Et blik ind i den styrkede pædagogiske læreplan https://arkiv.emu.dk/modul/styrket-p%C3%A6dagogisk- l%C3%A6replan-%E2%80%93-kort-fortalt-til- for%C3%A6ldre

Et andet vigtigt element

Hvorfor er opsporingsmodellen udviklet?

Opsporingsmodellens metoder Trivselsevalueringer Alle børn 2 x årligt Dialogmøde med forældre og evt. samarbejdspartnere Overgangsskemaa Trivsel Ekstra opmærksomhed Bekymring Faglig sparring

Trivselsevalueringer

Opsporingsmodellens værdier

Arbejdet med opsporingsmodel. https://youtu.be/GIFvePPbazQ

Datasikkerhed Sikker opbevaring af oplysninger Forældresamtykke ved overgange

Hvornår starter vi med at arbejde med opsporingsmodellen? Okt./Nov. 19 Opstart med trivsels evalueringer Formidling Opsporing Sep. 19 Indføring i modellen for pæd. personale Arbejdet med den styrket pædagogisk læreplan

Vigtige guldkorn fra repræsentanterne for forældrebestyrelserne Vigtige guldkorn fra repræsentanterne for forældrebestyrelserne. (15 min) - Formidling til forældre - Bestyrelser

Opsummering. Indsamling af guldkorn.