Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
Advertisements

Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Når sammenhæng er bundlinje. Det glade budskab! Driftstal fra Sherpa 0-2 års ledighed Sammenlignelige tal fra andre forskningsdesign 1 år39 %4-12 % 2.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Indberetning til Tilbudsportalen Sociale tilbud Undervisning Socialtilsyn Nord Februar 2015.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Jobcenter Høje-Taastrup Ungeindsatsen i Jobcenter Høje-Taastrup Beskæftigelsespolitisk konference på fredag den 24. april 2009.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erfaringer med klinisk enhed og visitation til rehabiliteringsteam Tirsdag den 22. oktober 2013.
Implementering af udrednings- og rehabiliteringsforløb Lars Gregersen 13. november 2015.
Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Når de unge er psykisk syge Det regionale beskæftigelsesråd 4. april 2011 v/ Niels Schwartz,
Skal lægerne prioritere? Mads Koch Hansen, Formand Lægeforeningen.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
Projekt : ”Styrket samarbejde mellem borgeren, myndighed og udførende virksomheder ” Deltagere er Ledere og medarbejdere indenfor Handicap og Socialpsykiatriområdet.
De nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Årsmøde om stofmisbrugsdatabasen Scandic Hotel Odense, 4.december 2015 Socialstyrelsen,
Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres.
Helhedsorienteret indsats. Kolding kommune. Bettina Beyer, projektleder af projekt helhedsorienteret indsats Kolding kommune.
”Brug for alle” Temamøde den 18. juni Hvor var det vi startede?  Stor stigning i antallet af personer i målgruppen på passiv offentlig forsørgelse.
Projektcenter Sønderjylland Jobcentre, virksomheder og a-kassers rolle på sygefraværsområdet Workshop 1: Sygefravær Mandag d. 14. april 2008, Odense Congress.
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
SAPA Præsentation til chefer og mellemledere i kommunen April 2016.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Beskæftigelsesindsatsen Marie Hansen, direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Forslag fra arbejdsgrupperne
AULA.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Præsentation af resultaterne fra
Februar 2017 PKU-konference
Uledsagede flygtningeunges perspektiver på deres hverdagsliv i Danmark
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
Hvad er Projekt Sund Skole? Projekt Sund Skole er et nyt EU-støttet projekt, som koncentrerer sig om næring til læring i indskolingen. Projektet.
INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
Hvordan vi ser på SAPA i Faaborg-Midtfyn?
Vi fletter sammen om hjerterehabilitering
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
- Spot på snusepraktikker
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
UU og Jobcenter samarbejdet Praksis-eksempler
Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne
Tro på dig selv - det gør vi
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Fælles ledelsesgrundlag
Formelle krav til Rehab-Team…
Balkortmetoden De enkelte grupper/funktioner vurderer kvaliteten af deres vigtigste samarbejdsrelationer De vigtigste samarbejdsrelationer tegnes med tusch.
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner
Handicap og beskæftigelse
Sammenhængende borgerforløb
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
Sammenhængende borgerforløb
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Hovedtræk i politisk aftale om kontanthjælpsreform Regeringen, Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti L223 fremsat 28. maj 2013.
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Det rette tilbud fra første kontakt.
Rammesætning for dagen
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Region Midtjyllands opgave
Vilkårsrum (rammevilkår) & Mulighedsrum
Social- og Sundhedsudvalget 1. april 2019
Hovedformål: Sammenhæng
Udvikling af centralbiblioteket
Opsamling Sæt borgerne reelt i centrum - Vær nysgerrige på, hvad der er vigtigt for borgeren - Brug det antropologiske blik Tag kompleksiteten alvorligt.
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs Årsmøde den 28. og 29. maj 2018

Sammenhængende borgerforløb i Furesø Oplæggets struktur Om sammenhængende borgerforløb: Baggrund, vision, organisering og forankring Resultater, erfaringer og opmærksomhedspunkter Perspektiver på myndighed, styring og ledelse

Baggrunden Balancekatalogvedtaget i 2015 Økonomisk reduktion og behov for at gentænke opgaveløsningen med fokus på: En tidlig, effektiv og forebyggende indsats Beskæftigelse og sundhed går hånd i hånd Afsættet er hele borgeren - sammenhæng i visitation og indsatser Selvhjulpne borgere og stærke fællesskaber – et 3 årigt organisationsudviklingsprojekt …….Og så kom Frikommune forsøget

385.000 borgere tilsammen

Målgruppen – de fælles borgere

Innovative stemmer Kommunen forstår kun et hjørne af mine udfordringer. De tror ikke på mig og taler ikke sammen Det er de sammensatte udfordringer, der er afsæt for løsninger. Ikke intern organisering og økonomistyring En lille gruppe borgere trækker meget store udgifter på tværs af fagcentre og på medfinansiering Rikke

Hvad gjorde vi? Projektorganisering – projektleder, centerchefer og direktør Lagde besparelserne up front Sagsgennemgange – udvikling af det sammenhængende borgerforløb via medarbejdere og mellemledere Det datadrevne – data på tværs af fag- og økonomisystemer

Hvad gjorde vi ikke? Forudsatte 1:1 besparelse på projektets indsatser Udviklede ”segmenter” og businesscases Anlagde en top-down tilgang til organisationsudvikling

Visionen - sammenhængende borgerforløb i Furesø Borgere i Furesø Kommune skal opleve, at tilbud hænger sammen og bygger på få professionelle, der arbejder sammen i stærke fællesskaber. Vi arbejder med én fælles helhedsorienteret plan. Mål tager afsæt i borgerens drømme og ressourcer, og er i balance med de lovgivningsmæssige krav. Delmål sætter borgerens egen handlekraft i spil og tegner de små skridt på vejen mod uddannelse og job.

Elementerne i Sammenhængende borgerforløb 1 Målgruppe af voksne borgere på kontanthjælp, uddannelseshjælp og i ressourceforløb - kombineret med sociale indsatser (bostøtte men også familieforanstaltninger eller PPR) Tværgående myndighedsteam Bostøtter og virksomhedskonsulenter i ny koordinerende funktion - borgerkonsulenter Udvikling af konkrete redskaber – samarbejdsguide, en plan, progressionsværktøj

Elementerne i Sammenhængende borgerforløb 2 Tæt faglig ledelse og visitation på tværs af myndighed og udfører Systematisk inddragelse af samarbejdspartnere i netværksmøder Kompetenceudvikling af nøglemedarbejdere Data arkitektur – målgruppe, ydelser og økonomi Samledelse – fælles mål og styring (styregruppe og drift)

Fælles målsætninger Job og uddannelse er øverste mål Samme eller færre omkostninger til sagsbehandling og tilbud Effektmål Job, fleksjob og uddannelse Øget tilknytning til arbejdsmarkedet (praktikker eller brobygning til uddannelse)

Konkretisering af driftsmål Trin 3: Er i gang eller kan komme i praktik/ brobygning til uddannelse indenfor 3 mdr. Job, udd. 14 i job, fleksjob, uddannelse 34 i praktik Ord.timer Praktik Trin 2: Er i praktik/ brobygning til uddannelse indenfor om 3-6 mdr. Snusepraktik 10 er flyttet til trin 3 Stabil hverdag Kontakt til virksomhedskonsulent Trin 1: Kan komme i praktik/ brobygning til uddannelse efter 6 mdr. Behandling og rehabilitering 15 er flyttet til trin 2 Lægelig udredning

Resultaterne fra 2017 108 borgere 2 i fleksjob 3 i job 3 i ordinær uddannelse 5 er startet på HF, EGU eller 10.klasses forløb 2 har afsluttet HF og 9. klassesforløb 1 er indstillet til førtidspension I alt er 15 er kommet i job eller uddannelse, og 8 er nu selvforsørgende Reduktion i økonomien, når vi sammenligner 2016 med 2017

Borgernes oplevelser…… ”Det er nemt at få kontakt – jeg ved altid hvem skal ringe til” ”Det er nemt at få alle de forskellige i min sag samlet, så jeg kan få overblik” ”Der sker noget i min sag” ”Jeg har tillid til at min sagsbehandler og borgerkonsulent lytter og støtter mig” ”Kommunen får tingene til at hænge sammen, så der er balance i mellem praktik og min behandling”

Faglige erfaringer Det gør en forskel for borgerne Borgere, der har forløb i flere afdelinger i kommunen får en samlet helhedsorienteret sagsbehandling Indsatser fra alle fagområder målrettes job og uddannelse Fremfor adskilte indsatser arbejdes målrettet med at opbygge selvtillid og ressourcer i så tæt tilknytning til arbejdsmarkedet som muligt gennem praktikker Den enkeltes ressourcer styrkes Vi tager afsæt i borgernes ressourcer og motivation for et liv med job/ uddannelse og muligheder for sociale aktiviteter og fællesskaber Frikommuneforsøget giver mulighed for at samle planer og kompetencer En samlet plan og koordinering på tværs af beskæftigelses- og sociallovgivningen

Opmærksomhedspunkter Sammenhæng for alle En fokuseret intensiv indsats – balance mellem ressourcer og mål i driften Reel tværfaglig praksis Social/ job, myndighed/ udfører og børn/ voksen – blik på kompetencer og trivsel Fælles ledelsesansvar Det tværgående som del af kerneopgaven – kompleksitet og fælles mål kræver vedvarende fokus Af- eller ombureaukratisering Smidigt og helhedsorienteret – fortsat mange systemer og arbejdsgange indadtil

Perspektiver på tre af årsmødets nøglebegreber Myndighed – og myndighed alene? Styring – hvad er mulighederne? Ledelse – løsningen på alt?