Inspirationsmodellen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Advertisements

Årsmøde 2013 i NORDFYN. Scleroseforeningens lokalafdeling NORDFYN.
Frivillige it-opgaver i lokalbestyrelsen og i distriktet.
Roskilde Festival er skabt og bygget af frivillige…
Ballerup fra 50´erne til i dag Involvering af borgerne 2020-strategien For med og af i praksis.
Formål med lokalpolitisk indsats Hvad vil vi opnå? Hvordan vil vi gøre det? 1Basiskursus september 2012 Bente Röttig.
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
GWCDK struktur.
Fokusgruppe-feedback Daniela Lot. Hvordan fandt jeg dem? *Biblioteket på LærDansk * Aarhus Kommunes Bibliotekers hjemmeside på engelsk * Samarbejdspartnere.
Hvad er bestyrelsens rolle i foreningen? Struktur
© Powerpointdesign.dk PR-udvalget © Powerpointdesign.dk •Professionelt netværk på tværs grænser, fag, køn, generationer mm. •Verdensomspændende.
Indblik i medlemmer og aktiviteter i Guldborgsund Frivilligcenter 2013 Fra 170 foreninger – repræsenterer 2151 – har kontakt med borgere 177 borgere.
Introduktion Fra projektdeltager til projektmager Unges inklusion i beslutninger Ungdomsunivers Arbejdsformen er todelt: –Politisk arbejde og indflydelse.
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælp og faglig fordybelse frem til næste folketingsvalg: - Skolen skal tilbyde børnene lektiehjælp og faglig fordybelse.
Velkommen Årsberetning Skive – Spøttrup - Sundsøre
Intern kommunikation PR og presse
Forandringer i en medlemsstyret organisation Lasse Bolander, Coops formand.
Hvordan får vi indflydelse på den lokale handicappolitik? Hvad gør vi sammen med DH ? Hvad gør vi selv ? Hvordan bruger vi bedst vores indflydelse i DH.
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
DN - Hvem? Hvad? Hvordan? Forstå organisationen Forstå organisationen DN’s ”hovedstol” DN’s ”hovedstol” Afdelingsbestyrelsens rolle Afdelingsbestyrelsens.
af den ældre medicinske patient
Workshoppens indhold Projektrådgivningens arbejde Barrierer for deltagelse i projekter/aktiviteter Konkrete løsningsmodeller Klassiske fejltrin Eksempler.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Velkommen til Fællesledermøde. Program for i dag.
Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Hjerteforeningen ♥ Hjerteforeningen er en af Danmarks største private sygdomsbekæmpende organisationer med  medlemmer. Vi arbejder med forskning.
Udfordringer omkring frivillige i aftenskolen Projektpartnere LOF og FORA.
AFTENENS PUNKTER Kontaktveje mellem skole og hjem Hvor kan forældre få indflydelse Forældremøder Temaforældremøder Skole-hjem samtaler Andet Debat.
De Frivillige FSK Landskursus 2014, 8. november
Velkommen til kursus i Netværksledelse 8. – 9. juni 2009.
Ældre Sagen Sommer1 Genvejstaster De vigtigste og henvisninger til resten.
Orientering fra det politiske liv v. Tina Lambrecht Årskonferencen for TR 3. september 2012.
Hvor mange ældrerådsmedlemmer 13 medlemmer Ældrerådet.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
MED-aftale forhandling Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA 1.
Mission HVORFOR er vi her og hvad vil vi opnå ? DVL skaber gode vandreoplevelser for hele livet, hvor vi får mere end vandring Socialt samvær Det er sikkert.
1940 ”Landsforeningen for Sukkersyge” stiftes i Danmark Der oprettes samme år afdelinger rundt om i landet I 1980 nyt logo (Motion, Medicin og Mad) I 1984.
Ældre Sagen Vordingborg og Omegn Årsmøde Valg af dirigent 2. Beretning om lokalbestyrelsens og koordinationsudvalgets virksomhed til godkendelse.
Introkursus for frivillige Hjerteforeningens kommunikationsafdeling 2015.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Orienteringsmøde i distrikt 10
Elektroteknisk Forening
Årsrapportmødet 24. maj 2017 Motion og sundhed.
Portræt af NØRK Klubmøde med fokus på os selv og hvad vi vil
Mine spilområder Faglig og kompetencemæssig koordination og synergi
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Opfylder vi kursisternes behov?
Rekruttering & fastholdelse Distrikt 10 – 19. september 2017
Velkommen som ny frivillig
På vej mod Fremtidens scleroseforening
Ældre Sagens økonomi Budget 2017 Prognose 2016.
Bestyrelse – hvad er det?
Pressekursus Silkeborg den 11. oktober 2017.
Ældrekommissionens rapport 2012
Velkommen Årsmøde 2017 Skive – Spøttrup - Sundsøre
Velkommen Årsmøde 2018 Skive – Spøttrup - Sundsøre
Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Om vores bibliotek Lokalt oplæg
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Ældre Sagen Kor og orkester
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Aktuelt fra Landsbestyrelsen
Lokale regnskaber 2018.
RRR Modellen.
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Inspirationsmodellen Til lokalafdelinger I Ældre Sagen Lokalbestyrelsen Formandskab: Formand +Næstformand Kasserer og sekretærer Bestyrelsesmedlemmer Kontaktperson for Motion & Sundhed Stolemotion Stavgang/Gåture Cykelture Kontaktperson for Social-humanitære aktiviteter Besøgstjeneste Pårørende Demens Plejehjem Vågetjeneste Bisiddere Tryghedsopkald Kontaktperson for it-aktiviteter IT-café IT-hjælp i hjemmet IT-telefonsupport IT på plejehjem IT-undervisning Kontaktperson for Generationsmøder Skolevenner Børnehavevenner Madskoleinstruktører Kontaktperson for Arrangementer & Aktiviteter Udflugter og rejser Foredrag Bridge Koordinations udvalg Lokal indflydelse Ad hoc frivillige Velkomstværter Fjern de bokse, der ikke skal bruges

Hvorfor en model til inspiration til at skabe lokal struktur? Inspirationsmodellen er tænkt som en model, der kan inspirere lokalafdelinger i Ældre Sagen til at skabe en god og gennemsigtig struktur til organisering af den lokale frivillige indsats. Undersøgelser peger på at foreninger med mere end 20 frivillige med fordel kan skabe en struktur, så frivillige (og medlemmer) nemt kan finde ud af, hvem man kan kontakte, når det gælder en given henvendelse – hvem der er kontaktpersoner/aktivitetsledere mm. En gennemskuelig struktur gør også lokalafdelingen mere robust i forhold til at flere ved ”hvordan og hvem”, der har ansvar for hvilke opgaver. Og en tydelig struktur gør det nemt at skabe god kommunikation. Det øger chancen for et godt samarbejde lokalt – internt som eksternt. Alt sammen med til at fremme god trivsel blandt frivillige. Det skal være nemt, trygt og motiverende at være frivillig i Ældre Sagen.