Status på fælles udbud af telemedicin (FUT)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Advertisements

Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Fælles Service Center for telesundhed Klyngestyregruppemøde i Vestklyngen Herning d. 9/9/
Erfaringer med talentudvikling i praksis Den 10. oktober 2008.
Måske for bredt? UURS konference 2016 EGU vejleder Søren Krabbe UU Roskilde/Lejre.
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
KØBENHAVNS KOMMUNE ØKONOMIFORVALTNINGEN / KONCERNSERVICE Informationsmøde Udbud af håndværkerydelser til løbende drift og vedligeholdelse - Fagentrepriser.
Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres.
TOBS Indførelse af Tidlig Opsporing af Begyndende Sygdom i primærsektoren. Mette Unger Gravgaard Sygeplejerske i specialteamet Favrskov Kommune Lene Gravgaard.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
1 Klimatilpasning på Frederiksberg. 2 Agenda Om Frederiksberg og dens forsyning Klimatilpasning på Frederiksberg Skybrudsplanerne Fremtidens udfordringer.
Forslag fra arbejdsgrupperne
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Godkendt i Samvirkets styregruppemøde den 18.januar 2017 Point System
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
DUBU Superbrugerrollen
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Status på tværgående arkitekturafklaringer:
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
Strategi for klinisk IT
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
Projektbeskrivelse: Udarbejdet i af
En forenklet beskæftigelsesindsats
MUDP handlingsplan for december 2017
Fællesoffentlige løsninger Henrik Frost Christophersen,
Central kontra decentral
Version 3.2 opdateret 13/ IT projektmodel Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering Formål:
Fælles ledelsesgrundlag
En vision for almen praksis
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Netværksmøder - Drejebog
EASY-P Konference Digitalisering.
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
KODEKS FOR STYRING AF AKTIVER
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
KIGO og kommunernes opgaver
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
KODEKS FOR STYRING AF AKTIVER
Kommunens sapa-strategi
Statusrapport Vejledning
Ledelsesevaluering.
Det er en politiske bestilling!
Status på fælles udbud af telemedicin (FUT)
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
SAM.I strategi proces
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Danskernes digitale bibliotek
30. maj 2018 Dansk profilering af europæiske datastandarder Møde i kommunernes It-Arkitekturråd (FODS initiativ 8.1)   Michael Bang Kjeldgaard Chefarkitekt.
Greve Kommune Parternes ønsker til samarbejde om ny LUP
En forenklet beskæftigelsesindsats
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Kompetencespillet Dialog om behovet for udvikling af kompetencer til fremtidens digitale arbejdsliv Velkommen til……. Fortæl hvem der er kommet med ideen.
Adresseprogrammet Effektivt genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne Styregruppemøde torsdag den 20. juni 2013.
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Adgang til egne data IT-Arkitekturrådet d It-Arkitekturrådet
Adresseprogrammet Effektivt genbrug af grunddata om adresser, administrative enheder og stednavne Møde i projektforum den 16. april 2013.
Kreative Læringsfællesskaber og multifunktionelle m2
30. maj 2018 Dansk profilering af europæiske datastandarder Møde i kommunernes It-Arkitekturråd (FODS initiativ 8.1)   Michael Bang Kjeldgaard Chefarkitekt.
MUDP handlingsplan for december 2017
Statusrapport – bilag til dagsorden på styregruppemøde
Effektmåling - kvalitative målepunkter
Værktøj: Projektets organisation
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentationens transcript:

Status på fælles udbud af telemedicin (FUT) v. Mette Harbo KL’s it-arkitekturråd d. 28. februar 2018

FUT – Fælles Udbud af Telemedicin Dagsorden Hvad er FUT? Visionen Status på de to udbud og videre proces 03-05-2019 FUT – Fælles Udbud af Telemedicin

FUT – Fælles Udbud af Telemedicin Introduktion til FUT FUT gennemfører fælles udbud af telemedicinsk infrastruktur og løsninger Udbud 1: Telemedicinsk infrastruktur Udbud 2: Telemedicinske it-løsninger Del 1: Borgerløsninger Del 2: Medarbejderløsninger Rammeaftaler, som kan benyttes af alle kommuner og regioner 08/02/2018 FUT – Fælles Udbud af Telemedicin

FUT – Fælles Udbud af Telemedicin Visioner for FUT At tænke i fællesskab og ejerskab på tværs af regioner og kommuner Modulopdelt udbud – systemer skal samarbejde om opgaven på sammen måde som sektorer Fælles om kompleksiteten, risici og omkostninger Videreudvikling og generisk funktionalitet Anvende infrastruktur til andre sygdomsområder Governance og samarbejdskonstruktioner, der understøtter visionerne De fælles udbud af telemedicin er på mange måder nyt land for regioner og kommuner. Der er ikke mange andre lignende projekter, som er gennemført på vegne af så stor en ejerkreds og med fælles systemforvaltning. Det stiller krav til nye samarbejdsmodeller – og det kræver, at vi også formår at tænke i fællesskab og ikke bare lokalt. Styregruppen arbejder på et sæt anbefalinger for bestilling af løsninger, hvor nøgleordet er forenkling ud fra netop principper om fællesskab og ejerskab på tværs. 08/02/2018 FUT – Fælles Udbud af Telemedicin

FUT – Fælles Udbud af Telemedicin 03-05-2019 FUT – Fælles Udbud af Telemedicin

FUT – Fælles Udbud af Telemedicin Status på de to udbud Bredt og kvalificeret ansøgerfelt 8 ansøgere / 3 prækvalificeret til infrastruktur 12 ansøgere / 5 prækvalificeret til medarbejderløsning 15 ansøgere / 8 prækvalificeret til borgerløsning Bredt ansøgerfelt – tilfredshed i styregruppen På infrastruktur har 2 ud af de 3 prækvalificerede ansøgere lagt op til at løse opgaven med underleverandører / konsordier. Positivt – vidner om at opgavens kompleksitet er forstået CC: er det værd at skrive noget om det dialogmøde i har haft med prækvalificerede på infrastruktur? 03-05-2019 FUT – Fælles Udbud af Telemedicin

Bestilling af løsninger Én samlet bestilling af infrastruktur (juni 2018) Koordinering af bestillinger af medarbejder- og borgerløsninger (sept. og dec. 2018) Minimerer risici, pris og fælles om kompleksitet og udvikling Løsningerne betales én gang pr. bestilling 03-05-2019 FUT – Fælles Udbud af Telemedicin

FUT – Fælles Udbud af Telemedicin Næste skridt Styregruppen for FUT fortsætter efter udbuddet med følgende opgaver: Etablering af gennemførelsesprojekt Efterfølger FUT-udbudsprojektet Københavns Kommune er projektledende Fællesoffentlig systemforvaltning Region Midtjylland varetager opgaven som fællesoffentlig systemforvalter Etablering af forvaltningsorganisation er påbegyndt Etablering af fælles gennemførelsesprojekt: når udbuddene er gennemført og rammeaftaler underskrevet, efterfølges FUT-udbudsprojekt af et gennemførelsesprojekt, der får ansvar for udvikling og levering af infrastruktur. Gennemførelsesprojektet omfatter også borgerløsning og medarbejderløsning. Der er endnu ikke truffet endelig beslutning. De overordnede rammer er på plads. Detailplanlægning i løbet af foråret 2018. Projektet igangsættes ca. 1. april. Københavns Kommune Fastlæggelse af governance for samarbejde/roller/ansvar både for gennemførelsesprojekt og efterfølgende systemforvaltningsorganisation – hvilken samarbejdsmodel er der behov for, når så mange spillere skal samarbejde Fællesoffentlig systemforvalter er valgt og påbegynder allerede nu udarbejdelse af styringsdokumenter og fastlæggelse af governance. Noget, som vi især skal blive skarpere på er: Hvordan håndteres videreudviklingsønsker, herunder bl.a. afklaring af hvordan der prioriteres, igangsættes og finansieres videreudvikling og hvem, der ejer disse komponenter? Hvordan sikres det, at der på tværs af regioner og kommuner kun betales én gang for nye komponenter på bl.a. infrastrukturen? Her kan det fx være klogt at der udarbejdes principper for udvikling af løsninger/komponenter Hvad er aftale-setup’et for anvendelse af den telemedicinske infrastruktur, fx anvendelse af infrastrukturen til andre løsninger / sygdomsområder udover løsninger på rammekontrakter? Evt. nævne, at vi ser på erfaringerne fra FSI ( Fælles systemforvaltning), telemedicinsk sårvurdering og Praksys.dk. Udbudsprojekt (FUT) Gennemførelsesprojekt Systemforvaltning 08/02/2018 FUT – Fælles Udbud af Telemedicin

Telemedicin i det kommunale it-landskab Hver organisation skal vælge scenarie i eget systemlandsskab Stand alone uden om EOJ Knap-integration fra EOJ Indlejret i EOJ Fuldfed integreret i EOJ 1-3 baseret på FUTs medarbejderløsning EPJ/EOJ FUT 1 EPJ/EOJ FUT 2 KNAP TELEMEDICINSK INFRASTRUKTUR EPJ/EOJ FUT 3 EPJ/EOJ 4 08/02/2018 FUT – Fælles Udbud af Telemedicin

FUT – Fælles Udbud af Telemedicin 03-05-2019 FUT – Fælles Udbud af Telemedicin