1. Hvordan kan vi bruge dem som undervisere?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Advertisements

Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Større fleksibilitet og øget indflydelse på arbejdstidstilrettelæggelsen Pia Dybdal og Lene Wichmann Personalepolitisk messe 12. januar 2010.
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
Tanker om portfolie Den 21/10 Af Krea-gruppe. Program Kort om portfolie Fordele ved portfolie og SUS generelt I et uddannelsesmæssigt perspektiv Etiske.
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
De naturvidenskabelige fag identificerer sig (også historisk) som
Case Året er 2031 og staten er i gang med centraliseringen og nu er det blevet skolernes tur. Der skal spares penge på både lærere og undervisningsmaterialer.
NETVÆRKSMØDE EVALUERING 3. NETVÆRKSMØDE.
Løft Sløret - for seksuelle overgreb Center for Voldtægtsofre, Rigshospitalet Karin Sten Madsen Kristina Marie Uddin.
Del 2:Rammer for en professionel samtale med en patient ETABLERE EN RELATION, ANERKEND E OG SKABE TRYGHED 2 LEDE OG SKABE STRUKTUR 1 Indlede samtalen,
Skriv tekster, der fænger – 7 tips der toptuner din rapport Rikke Dinnetz
Webinar 1 i fase 2 Tema: Differentiering – med særligt fokus på kortlægning af elevernes forudsætninger Indhold: 1)Hvad er et webinar? 2)Forud for selve.
Større fleksibilitet og øget indflydelse på arbejdstidstilrettelæggelsen Trivsel og Sundhed, Oktober 2009.
PRÆSENTATION AF LEKTIER ONLINE På forældremøde.
HJÆLP NÅR LEKTIERNE ER SVÆRE 3x - 4 = 0? x=?? Hvordan løser jeg? Vil du gennemse min synopsis? Hvordan løser jeg en ligning med.
Symmetri-drager Undervisningsforløbet leder eleverne igennem en verden af symmetri, sjov med drager og svære udregninger - et undervisningsforløb i 3.a.
Performance. Feedback Vigtigheden ved at give korrekt feedback Man kan få karten til at køre, ligesom man vil have den. Hurtigere konkurrencedygtig.
Center for læring i natur, teknik og sundhed Den naturfaglige prøve.
handel, event og mediegrafik
Den åbne innovative folkeskole
Spot og håndtér stress - før medarbejderen bliver sygemeldt
ORGANISATION workshop
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Lyd data (audio data) (Side 4-6 i artiklen: 2. Repræsentation og manipulation af Data)
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE (AT) - Hvad er det egentlig?
”At lære sprog gennem chunks, leg og bevægelse”
Hvad er LABSTER?
Adjunkt Hanne-Lene Hvid Dreesen
Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
IBSE & matematik til småbørn i naturformidling Hvad skal vi bruge det til? Og hvordan? Læreplaner – Sprog – Noget med ud ad døren.
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
‘CT-Mnat’ Workshop 1 Opsamling på ”lektierne” og erfaringer fra coachingmøderne Adam Etches, Line Have Musaeus, CCTD.
Programmeringsprocessen
Fremtidens uddannelsesdesign – teknologier på spil
Personlighed og Kompetencer
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
Agenda Præsentation: Lidt mere dybegående: en læringsaktivitetsdesignskabelon Gruppearbejde: Design og præsenter jeres egen aktiviteter Feedback og evt.
MUNDTLIG FREMSTILLING
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Hvad er meningen med dit liv?
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Satellitter – bevægelse i tyngdefelt
Climate Change, STX Fysik C
SIR – epidemimodeller med NetLogo
Binomialfordelinger i NetLogo
Jagten på det logistiske dyr!
Fusionsprocesser i stjerner
Rækkevidde af skråt kast
Væksttyper Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Kemisk Ligevægt Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Reaktionshastighed Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Simulering af binomialforsøg
Det lydløse terningekast
Toksikologi med agenter – et forløb i matematik (og bioteknologi)
Brydning af lys Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Parameterfremstilling og punktmængde
Geometriske Steder Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
LightAtomsBasic Introduktion: atomer og fotoner (fysik)
Enzymers virkemåde og aktivitet under forskellige forhold
AF Mads Korsgaard Poulsen
Radioaktiv henfald med NetLogo
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Enzymer og enzymreaktioner
Hvorfor slå lyn ned i spidse genstande – FY?
Er din virksomhed en hobby med indbygget job i
Hvordan motiverer vi de unge?
Præsentationens transcript:

1. Hvordan kan vi bruge dem som undervisere? Didaktiske overvejelser: ”Fri leg”. En aktivitet med lav struktur. Udforsk, forklar, fortolk, vurdér … Arbejdsopgaver. En aktivitet med høj struktur. Use-modify-create

Synergi-effekt ”Jeg kan jo sagtens lave fem farver i simuleringen, men det ville jo ikke give mening i forhold til DNA’et” (Elevcitat) Computa-tional thinking Fag ⭐ ”Computeren er uendelig dum så vi skal være uendelig kloge for at få den til at forstå, hvordan vi ønsker den skal opføre sig… computeren skal have en meget præcis instruktionsserie. Det hjælper os til at forstå processen fordi vi bliver nød til at dele den op i små bider.” (Elevcitat)

Computational Thinking – ikke bare i fagene… ”Modellering kan bruges fx i SRO og SRP, … med en levende illustration vil det gøre det lettere at forholde sig til.” (Elevcitat) Computa-tional thinking ⭐ Fag SRO SRP Innovation (AT) …

Elevcitater: ”Når programmet kan simulere virkeligheden så godt, og så meget hurtigere og lettere, kan det derfor, til en vis grad, bruges til at erstatte visse forsøg, som så kan testes lettere.” ”Det var sjovt fordi vi selv havde indflydelse på hvordan tingene foregik, samt at vi skulle løse et mere teknisk problem – og et faktisk problem. ” CT anvendes professionelt i fagene og kan være en vejviser for hvordan CT kan anvendes i undervisningen. Giver et mere realistisk perspektiv på faget.

2. Diskussioner omkring modeller: ”Essentially, all models are wrong, but some are useful” George Box, 1987

Antagelser og begrænsninger

3. ABM’er som ”indsigt i elevers mentale modeller” ”Når de [eleverne] kan se at modellen ikke passer med det de selv har i hovedet, så kan de med programmeringen, ændre det indtil det passer med det i deres hoved. Det er hvad programmet i virkeligheden kan give for mig. Jeg kan simpelthen kontrollere, eller se visuelt, hvad det er eleven tænker. Det kan jeg jo ellers ikke.” Lærercitat

Fordele ved CT i matematik og naturvidenskabelige undervisningen? Som computationel del af faget. Giver et mere realistisk perspektiv på faget. Får elever til at overveje en karriere i disse fag. Kan være en motivation for eleverne. CT anvendes professionelt i fagene og kan være en vejviser for hvordan CT kan anvendes i undervisningen. D. Weintrop et al. (2016). Defining Computational Thinking for Mathematics and Science Classrooms. J Sci Educ Technol (2016) 25:127–147