AKUTTEAMET I SILKEBORG KOMMUNE

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Det tværsektorielle samarbejde
Advertisements

Dialysebehandling er, uanset dialysemetode, en belastning og betyder store ændringer i det daglige liv for den hvis liv afhænger af dialyse og for de nære.
Etablering af enstrenget og visiteret akutsystem Pr. 1. januar 2014
Erfaringer med at være patientrepræsentant
Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Afdeling for Specialfunktioner
Perspektiv på den faglige indsats blandt borgere med Diabetes Type 2 - et bidrag til udvikling af kronikerprogram for diabetes.
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Socialt udsattes adgang til sundhedsydelser Samarbejdskonference 2013 Faglig konsulent Nina Brünés.
Patientsikkerhed
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Almen praksis rolle i det nære sundhedsvæsen
Sygeplejerske Lone Woelders
Status Palliativ indsats Danmark
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
SAMARBEJDE I PALLIATIV MEDICIN
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Afdelingsleder Morten Freil
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Det palliative tilbud set fra hospitalsafsnit og basisniveau
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Medicinsk visiterede akutmodtagelser - blå borde Opsamling fra Caféseminar om akutplan
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
) Facilitatorordningen Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen & Tom Simonsen.
Patienten i centrum for den bedste europæiske behandling Morten Freil Direktør
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Region Midtjylland Sundhedsaftale
Jan Nielsen praktiserende læge Århus
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Den kommunale virkelighed med telemedicin
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Indhold, indsatser, implementering
KL´s visioner for kroniske patienter
1 Oplæg om kronikerstrategien - fokus på kommuner Kommunale repræsentanter: Charlotte Scheppan (delt formandskab), Odense Kommune Sten Dokkedahl, Faaborg.
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Patientforløb for onkologiske patienter
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Københavns Kommune Evaluering og Next practice 23. maj 2013.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Hvordan kan vi have fokus på indsatser med afsæt i borgerens behov og ønsker mere end systemets muligheder? Bjarne Yde ledende sygeplejerske Regionspsykiatrien.
AKUT TEAM ”Hvad kan sygeplejersker byde ind med for at inddrage borgere og patienter i relation til den akutte sygdom” v/Gitte Nørgaard, Chef for Sygepleje.
Udbredelse af telemedicin til borgere med KOL - ØA16-aftale mellem regeringen, Danske Regioner og KL Bilag 7b Præsentationsslides til brug i landsdelsprogrammerne.
Fælles konference om palliation Samarbejde mellem Palliativt Team Vejle og primærsektoren 28.September 2010 Nyborg Strand Sygeplejerske Lene Jørgensen.
Ingelise Juhl, Sundheds- og omsorgschef ,Syddjurs kommune
1 90 % Det nære sundhedsvæsen 10 % Sygehusvæsen Den kommunale sundhedsopgave FAS årsmøde 2014 Anders Kjærulff Direktør for Kultur og Sundhed Holstebro.
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
Akutteamets målgruppe
Det mobile laboratorium – et eksempel fra praksis om succesfuldt samarbejde på tværs. Sundhedkonferencen Bioanalytikerunderviser Susanne Andresen.
Kvalitetsudvikling hvordan
Orienteringsmøde om kronisk sygdom den 5. oktober 2007 i Kolding.
Det nære sundhedsvæsen
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Indsats i Region Syddanmark for personer med kronisk sygdom
Nationale kræftplaner
Hvorfor en Sundhedsplatform?
Metoden brugerstyret behandling
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Paneldebatten til landsmødet i Fagligt Selskab for Kræftsygeplejersker
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Inge Bank Sundheds- og Omsorgschef Silkeborg Kommune
Ældre i et sundhedsvæsen - set fra almen praksis
Præsentationens transcript:

AKUTTEAMET I SILKEBORG KOMMUNE Indlæg: sygeplejerske Annemarie Kloborg og sygeplejerske Charlotte Yde

Hvad er fleksible indlæggelser? 24/7-adgang til det kendte hospitalsafsnit ved akut forværring af kendt kronisk sygdom. Samarbejdsrelationer: - Borger - Sygehusafdeling - Akut team samt øvrige sygeplejersker i Silkeborg Kommune - Praktiserende læger/vagtlæger

Hvem kan tilbydes fleksibel indlæggelse? Et tilbud til patienter med svær kronisk sygdom Kronisk obstruktiv lungesygdom Hjerteinsufficiens og Atrieflimren/flagren Leverfunktionsnedsættelse Inflammatoriske tarmsygdomme Tilbydes kun patienter der følges ambulant på sygehuset De hårdest ramte De der hyppigst har brug for specialistydelser på hospitalet Kompromitterer ikke egen læges rolle i kronikerindsatsen

Hvorfor er fleksible indlæggelser en god ide? Tidligere kontakt til sundhedsvæsenet Hurtigere og mindre indgribende indsats Kan ofte klares med vejledning eller assistance i eget hjem Øget compliance hos borger Direkte kontakt til specialiseret afdeling Eksperter i den aktuelle sygdom Patientens sygdomshistorie og livssituation er kendt på afdelingen Det integrerende sundhedsvæsen Klar tovholder på forløbet med specialistviden Spiller på alle sundhedsvæsenets tangenter

Betydning af muligheden for at kontakte afdelingen   Optimeret vores samarbejde tværsektorielt. Vi har et gensidigt respektfuldt samarbejde, hvor vi understøtter den tværgående faglighed til fordel for borgeren. Vi ”udvisker” sektorovergangen og har et fælles arbejdsrum Vi understøtter hinanden i de faglige vurderinger vi foretager, og udvikler vores kompetence ved denne borgergruppe. Vi oplever kontinuitet i behandlingsforløbet Optimal kapacitetsudnyttelse, som både gavner borger og samfundsøkonomi Oplevelse af hurtig hjælp/sparring

Grænserne mellem sektorer udviskes Fleksible indlæggelser – vinder Kommunal Sundhedpris Den Gyldne Tråd 2019  Grænserne mellem sektorer udviskes Initiativet har udvisket grænserne imellem sektorerne og skabt et tilgængeligt og smidigt sundhedsvæsen, hvor borgerne har ét sted at forholde sig til. Borgerne opnår også fordelene ved kontinuitet, når behandling og rådgivning udgår fra samme sted både rutinemæssigt og ved akutte tilstande. Og netop kontinuiteten og den tidlige kontakt til sundhedsvæsenet ved forværring gør, at potentialet i det nære sundhedsvæsen for alvor kan realiseres.