Mørdrup Whisky Laug fredag den 5.3.2010
Der skal bruges tre ingredienser for at fremstille Laphroaig
+ en hemmelig ingrediens Byg Vand Gær + en hemmelig ingrediens
De lokale folk på destilleriet
The hotspot for biodiversity
Laphroaig er grundlagt i 1810 og sloganet ”The most richly flavoured of alle Scotch Whiskies” - står stadig ved magt…
Normalt er Laphroaig lagret på Bourbon fade… Aftenens smagsprøve er derimod lagret på Refill Sherry Butts! Vildskaben i duft og smag er bevaret – men whiskyen har fået en anelse mere sødme, tilsat de velkendte elementer af havsalt, tang, tjære og medicin.
Flasken vi skal smage er nr. 5 ud af 44, der er kommet til Danmark. Specielt importeret fra Herning… Whiskyen er destilleret i 2001 og hældt på flaske i 2009 – altså kun 8 år! 46 % vol.
Men hvor gammel er egentlig den næste whisky vi skal smage? At en whisky bliver god med alderen er næsten reglen uden undtagelse… Men hvor gammel er egentlig den næste whisky vi skal smage?
Campbelltown Byen havde oprindelig 32 destillerier I 1934 var der kun 2 tilbage. Nu er der 5: Springbank, Longrow, Hazelburn, Glen Scotia samt Glengyle
Longrow destilleriet lukkede i 1896
Det blev en kanon-succes og siden er destillationen blevet permanent. - men heldigvis forsøgte Springbank i 1973 at fremstille en ny Longrow whisky, hvor idéen var at forsøge at producere en whisky i stil med Islay-whiskyerne. Det blev en kanon-succes og siden er destillationen blevet permanent. Særkendet er, at whiskyen kun laves på tørve-røget malt (peat-dried).
Whiskyen er meget rig på fenoler. Særkendet er ved Longrow, at whiskyen kun laves på tørve-røget malt (peat-dried) Whiskyen er meget rig på fenoler. Produktionen foregår kun to gange om året - og kun i små kvanta
Men hvor gammel er egentlig den Longrow vi nu skal smage?