Mørdrup Whisky Laug fredag den

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Verdens 7 underværker.
Advertisements

Whiskysmagning 2. Sept I aften skal vi koncentrere os om Highland.
Velkommen til SMAGNING I Kolding Whiskylaug SORT.
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
MWL Whiskysmagning 29. november Gæt et destilleri 1.Vi er på en ø.
Whisky smagning og musik
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Whiskysmagning Velkommen til BPFs whiskysmagning 3. okt Vi skal smage 5 rigtig gode whiskyer og desuden en sjette: ugens bedste tilbud. Vi lægger.
Vinfremstilling: Af Thomas Buhelt..
Beslutningsreferat fra 2. smagning 08 maj 2009: Formanden bød velkommen og gennemgik referatet fra sidste generalforsamling (stiftende) Ses herunder: Navnet.
Beslutningsreferat fra 1. smagning 04 oktober 2008: Navnet på forsamlingen blev fastsat til: Whiskylaug af 04 OKT Der gennemføres 119 smagninger,
SPIRITUS Hvordan laves det?.
Kvalitet og smag af dansk øl Ølentusiast & landskonsulent Jens Erik Jensen VFL.
Øl fremstilling & smagning Øllets stamtræ.
Beslutningsreferat fra 3. smagning 07 november 2009: Tony havde ikke glemt sin Malt i toget og opfyldte dermed betingelser for medlemskab og bydes velkommen.
Forklaringer på livets skabelse
Læring, kommunikation og samarbejde
Priorat – den grimme ælling Vinsmagning 9/9-04.
Whiskysmagning 4. Sept En highlandwhisky, der ikke helt ligner highlandwhiskyer.
22 år med succes med biogas til kraftvarme Lemvig Kommune Danmark
Hvad er fars favorit ingrediens i hans alt godt fra køleskabet, og som han ofte putter i, blot for at kunne sidde og hovere når man har sagt, at det smager.
Perspektiverende Datalogi 2011 Klassiske Algoritmer Gerth Stølting Brodal.
Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke.
NANNA JOHANNE AUDE AARHUS UNIVERSITET AKADEMISK ARBEJDE NANNA JOHANNE AUDE 8. SEPTEMBER 2015 AKADEMISK ARBEJDE.
Referencegruppemøde om den nye skolereform 26. November 2013 Annette Ohm – FIR.
Hvordan kan kostens sammensætning og mængde have betydning for sundheden i en befolkning? Problemformulering.
Forældremøde om motorik og sprog. PROGRAM Velkommen Sammenhængen mellem motorik og sprog Cafésamtaler Fælles afrunding.
MWL Whiskysmagning 4. Marts 2016 Hos Lisbeth og Olav.
Vi cykler stadig til arbejde Kolding Kommune Antal tilmeldte hold:57(61) Antal hold, der har gennemført:53(57)
Anders Anders er 42 år, uddannet IT-ingeniør, i dag selvstændig erhvervsdrivende med et firma i udvikling. Han er gift og har 3 mindreårige børn, hans.
GnuPG og web of trust Roskilde Linuxparty Sune Vuorela 5CE8 ADFA 1FDD 9DEA 6E21 DCE1 9CCB DA16 01FA 8B4A.
VÆRDI AF RECIRKULERING PÅ ØKOLOGISKE MARKER Margrethe Askegaard SEGES, Økologi Plantekongres Herning, 21. januar 2016.
Teater for hele familien fra 5 – 99 år
Efterspørgslen i den maritime industri
WTKF smagning Uafhængige aftappere Generalforsamling
470 – Når kærligheden får magt i verden 1, S1
Velkommen.
Det involverende fællesskab
Privatsmagning Balvenie 16. februar 2008
Den gode læge Yngre Lægers politik
I Santa Fé, i New Mexico, USA
HOTDOG.
Uddannelsesvalg i 8. klasse
- en spændende kundskabs- og teknologikonkurrence for børn og unge
Livets Ord November 2017.
002 – Hellig, hellig, hellig 1, S1
Anerkendende pædagogik
3. november 2015.
Salt, Røgning og Kogning
Anatomi Lever, nyrer.
Fremtidens uddannelsesdesign – teknologier på spil
Økologi.
I en lille båd der gynger
Hos Mai-Britt og Mogens
Slagterfaget gennem tiderne
Indirekte dejføring Torsdag den 14. september 2017.
Forløb: Ligestilling mellem køn i Danmark
MWL smagning 2. marts 2018 Hos Lisbeth og Olav Ved Mads MWL.
Bagehjælpemidler.
Baba – Modul X.
Præsentation af mad vafler
Whiskypræsentation 2. juni 2017
MWL Whisky-smagning den 2. marts 2012
Quiz om Colombia Quizzen er lavet i et simpelt Jeopardy-format. Det betyder, at du læser et svar højt, og så skal eleverne gætte, hvilket spørgsmål som.
En introduktion af Otto
På Melkisedeks vis Søndag d. 23. september 2018.
350 – Nåden er din dagligdag 1, S1
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
I Herrens vingårds-svende 1, S1
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Præsentationens transcript:

Mørdrup Whisky Laug fredag den 5.3.2010

Der skal bruges tre ingredienser for at fremstille Laphroaig

+ en hemmelig ingrediens Byg Vand Gær + en hemmelig ingrediens

De lokale folk på destilleriet

The hotspot for biodiversity

Laphroaig er grundlagt i 1810 og sloganet ”The most richly flavoured of alle Scotch Whiskies” - står stadig ved magt…

Normalt er Laphroaig lagret på Bourbon fade… Aftenens smagsprøve er derimod lagret på Refill Sherry Butts! Vildskaben i duft og smag er bevaret – men whiskyen har fået en anelse mere sødme, tilsat de velkendte elementer af havsalt, tang, tjære og medicin.

Flasken vi skal smage er nr. 5 ud af 44, der er kommet til Danmark. Specielt importeret fra Herning… Whiskyen er destilleret i 2001 og hældt på flaske i 2009 – altså kun 8 år! 46 % vol.

Men hvor gammel er egentlig den næste whisky vi skal smage? At en whisky bliver god med alderen er næsten reglen uden undtagelse… Men hvor gammel er egentlig den næste whisky vi skal smage?

Campbelltown Byen havde oprindelig 32 destillerier I 1934 var der kun 2 tilbage. Nu er der 5: Springbank, Longrow, Hazelburn, Glen Scotia samt Glengyle

Longrow destilleriet lukkede i 1896

Det blev en kanon-succes og siden er destillationen blevet permanent. - men heldigvis forsøgte Springbank i 1973 at fremstille en ny Longrow whisky, hvor idéen var at forsøge at producere en whisky i stil med Islay-whiskyerne. Det blev en kanon-succes og siden er destillationen blevet permanent. Særkendet er, at whiskyen kun laves på tørve-røget malt (peat-dried).

Whiskyen er meget rig på fenoler. Særkendet er ved Longrow, at whiskyen kun laves på tørve-røget malt (peat-dried) Whiskyen er meget rig på fenoler. Produktionen foregår kun to gange om året - og kun i små kvanta

Men hvor gammel er egentlig den Longrow vi nu skal smage?