Økonomiske overvejelser

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Lovlig sagsbehandling
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Inddrag nu Kick-off møde
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Et fælles rehabiliteringscenter/akuttilbud for borgere med psykiske vanskeligheder, i Ballerup og Herlev Kommuner   Hvorfor?
VUM og Rehabilitering Gentofte Kommune Social & Handicap Myndighed
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Perspektiv på den faglige indsats blandt borgere med Diabetes Type 2 - et bidrag til udvikling af kronikerprogram for diabetes.
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Væksthusenes rolle Rådgiverkonference Århus, 20. november 2008.
Serviceloven Serviceloven er en rammelov
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Almen praksis rolle i det nære sundhedsvæsen
Fogedvængets organisation Teknisk-Administrativ
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter
Neurorehabilitering Teori og Praksis
Paradigme 2.0.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Det nye Socialtilsyn.
Visitation i SUF Den Centrale visitation 24. november 2009
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Tema 1 Muligheder for hjælp og støtte efter serviceloven
KL´s visioner for kroniske patienter
1 Oplæg om kronikerstrategien - fokus på kommuner Kommunale repræsentanter: Charlotte Scheppan (delt formandskab), Odense Kommune Sten Dokkedahl, Faaborg.
Muligheder og rettigheder
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
Hjemmeboende borgere hvor der ophober sig genstande og affald
Socialpsykiatri – særlige udfordringer - national konference for kommunale handicapråd januar 2007.
Hvordan skabes sammenhæng i kapacitet og ressourcer på tværs? Oplægsholder : Forebyggelseschef Eva Henriksen Kommunen har ca indbyggere En af to.
Mentor. Historik Efterår 2010 Ønske: Bringe borger tættere på job og uddannelse Løsning: Overdragelse af borgere fra SEL §85 til afprøvning af arbejdsmarkedsperspektiv.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Rehabiliteringsteamets arbejde Oplæg: Søren Thygesen socialrådgiver – faglig konsulent Holbæk Kommune Kompetencecentret - Jobservice.
Oplæg om DUKH og retssikkerhed. Dagens program:  Orientering om DUKH  Servicelovens § 15  Mål og grundlag  Målgruppe  Grundprincipper i lovgivningen.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
SAPA Præsentation til medarbejdere i kommunen April 2016.
Styrket indsats på virksomheden  Samtale inden 4 ugers fravær og information til kommunen (2010)  Fastholdelsesplan ved fravær over 8 uger, planen indgår.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Mål og delmål i rehabiliteringsindsatsen.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension.
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Kvalitet i plejen.
Vidensbaseret praksis i botilbud
Rehabilitering og hjemmehjælp
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Underretning, handleplan, børnefaglig undersøgelse mv
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Hvorfor er diagnoser så vigtige for Kommunen……
Præsentationens transcript:

Økonomiske overvejelser - I den virkelige verden

Hvad vil jeg fortælle….. Hvem er jeg? Min arbejdsplads Lidt paragrafer Sagsforløb, VUM og den faglige vurdering Serviceniveau og pakkebeskrivelser Rådgivers rolle i bevillingen Udenkommunale tilbud Samskabelse/frivillighed Samarbejde internt i kommunen

Hvem er jeg?

Min arbejdsplads

Serviceloven § 85 – socialpædagogisk støtte i eget hjem § 107 – midlertidigt botilbud § 108 – længerevarende botilbud

Sagsforløb – fra henvendelse til bevilling

Den faglige vurdering

Handleplan Specifikke Målbare Accepterede Realistiske Tidsbestemte Engagerede SMARTE mål

Pakkebeskrivelser https://www.rksk.dk/Files/Files/Om%20Kommunen/Organisation/Ha ndicap%20og%20Psykiatri/15-045084- 2%20Ydelsespakker%20i%20bostotte%20og%20botilbud%2001.01.20 16.pdf

Serviceniveaubeskrivelser Faglige kvalitetsmål At afgørelsen foretages på baggrund af en individuel, fagligt begrundet og helhedsorienteret vurdering. At brugere med samme behov i videst muligt omfang behandles ens / får samme støtte. At brugerens ressourcer, egenomsorgsevne, netværk og samarbejdspartnere inddrages i udredningen. At forebyggelse, sundhedsfremme og rehabilitering indgår i visitationsprocessen. At de pårørendes, netværkets og frivilliges ressourcer inddrages i løsningen med respekt for den enkeltes ønsker og behov. At afgørelsen begrundes og dokumenteres forståeligt for brugeren Brugerens kvalitetsmål At brugeren har lige adgang til mulige ydelser under hensyntagen til individuelle ønsker og behov. At brugeren er aktiv i egen sag. At brugeren er orienteret om beslutningsgrundlaget, kommunens serviceniveau, tilbud og valgmuligheder. At brugeren er orienteret om afgørelsens indhold og konsekvenser. At brugeren kender klagemuligheder.

Serviceniveaubeskrivelser Organisatoriske kvalitetsmål At der visiteres ensartet med udgangspunkt i lovgrundlag og kommunens serviceniveau. At brugerens rettigheder sikres eventuelt ved deltagelse af bisidder. At der findes de bedste løsninger, som afbalancerer juridiske, økonomiske og faglige hensyn. At der følges op på, om den indsats, der iværksættes, har den ønskede effekt i forhold til brugerens behov og de opstillede mål. At der anvendes eller søges udviklet lokale tilbud, hvor det er muligt. At socialpædagogisk bistand i egen bolig om muligt gives i en midlertidig periode. At socialpædagogisk bistand gives som støtte i grupper, hvor det er muligt. At socialpædagogisk bistand ses i sammenhæng med støtte efter andre ordninger, såsom mentorordning som led i erhvervsafklaring, genoptræning, café m.v. At der, når anvendelse af botilbud er nødvendig, om muligt anvendes korterevarende forløb i midlertidige tilbud. At anvendelse af varige eller længerevarende botilbud kun sker, når brugeren har omfattende funktionsnedsættelser og vedvarende behov for støtte, og hvor det ikke er muligt at sammensætte en tilstrækkelig støtte udenfor botilbud. At anbringelse i botilbud med døgndækning om muligt kun tilbydes, hvis der er behov for støtte eller overvågning om natten.

Samskabelse og frivillighed -Det helt store buzzword i Ringkøbing-Skjern kommune Samskabelse er aktiv involvering af borgere baseret på partnerskaber og fælles ansvar mellem det offentlige, borgere og private partnerskaber eller virksomheder Samskabelse kan supplere, udvikle eller helt erstatte de offentlige ydelser.

Rådgivers rolle i bevillingen Egenkompetence til pakke 3 efter cirka 1 år Sagsmøde med kolleger og faglig koordinator – kompetence til botilbud og bostøtte op til pakke 5 Koordineringsmøde med fagchef, faglig leder, jurist og faglig koordinator pakke 6, 7 og 8 samt i helt særlige tilfælde, hvor økonomien er meget tung

Udenkommunale tilbud

Takst ydelsespakke incl. basispakke 2018   Takst ydelsespakke incl. basispakke 1 2 3 4 5 6 7 8 Indv. T akst Basis udgør Øvr. takster Center for socialpsykiatri, ADHD og autisme Rosengården, botilbud ABL 704 751 846 1.023 1.307 1.815 657 Rosengården, botilbud midlertidig 893 940 1.035 1.212 1.496 2.004 845 Rosengården, gæstepladser 1.321 Rosengården, dagtilbud 175 219 262 350 437 655 131 Rosengården, bostøtte 45 58 83 132 231 417 714 1.247 33 Drosselvej 9, dagtilbud 293 335 377 460 544 753 252 Fredensgade 30, botilbud 638 686 780 958 1.241 1.750 591 Fredensgade 30, bostøtte 47 73 125 229 424 736 1.296 20 Fredensgade §107 553 601 695 873 1.157 1.665 506 Døgntakst

Tilbudsportalen https://findtilbud.tilbudsportalen.dk/Social/Details?globalsearch=tru e&freetext=OK%20centret&id=3558&tab=6197

Samarbejde internt i kommunen