Regionsrådets redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Advertisements

National handicapkonference, Nyborg Strand maj 2010 Peter Sørensen Glostrup Kommunalbestyrelse. Socialdemokraterne. Medlem af Socialudvalget. Medlem.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Indberetning til Tilbudsportalen Sociale tilbud Undervisning Socialtilsyn Nord Februar 2015.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Informationsmøde om Sundhedscenter Haderslev, den 27. maj 2013 Velkommen.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Socialpsykiatri og Udsatte Voksne Sociale Forhold og Beskæftigelse Når de unge er psykisk syge Det regionale beskæftigelsesråd 4. april 2011 v/ Niels Schwartz,
Areal og indbyggere (1. januar 2007) RegionIndbyggereArealIndbyggere pr. km 2 Hovedstaden Sjælland Syddanmark Midtjylland Nordjylland
Ansøgning om specialfunktioner Informationsmøde, SPPD 15. april 2009 Lone de Neergaard Sundhedsplanlægning, Sundhedsstyrelsen.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
UPV i Horsens Kommune Naturlig forlængelse af ny lovgivning for UPV Ønske om – ensartet praksis i kommunen – italesættelse af vurderingsparametrene – bedre.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Det regionale projekt ”Bristede Drømme-Nyt håb” - Status november 2013.
Kort om området – verdens bedste dagtilbud VELFÆRDSMINISTERIET PRÆSENTATION Kvalitetsreformen på børneområdet - Oplæg ved regeringens konference.
Talent og kompetencer i verdensklasse Seminar den 23. juni 2011 om vækst og beskæftigelse i Østdanmark v/direktør Joost Nielsen, Regional Udvikling.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Salg og marketing ved iværksætteri AMU-kursus © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel,
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Projektcenter Sønderjylland Jobcentre, virksomheder og a-kassers rolle på sygefraværsområdet Workshop 1: Sygefravær Mandag d. 14. april 2008, Odense Congress.
Innovationstjek v/ Henrik Blach Innovationsagenterne.
Fremtidig organisering og opgaveløsning i Socialtilsyn Nord 6. marts 2013 v. Myndighedschef Tina Mørk.
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Psykiatrien Region Sjælland. Vi vil komme omkring: 1.Hvad er Psykiatri 2.Psykiatrien Region Sjælland 3.Samarbejdet med kommunerne 4.Ønsker og forventninger.
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Afværgehjælp
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Faglig udvikling i praksis 2017
Ny risiko-bekendtgørelse
Oplæg om metoder Vejle 14. Januar 2010.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Tema: Landdistrikter Arbejdsgruppe Regional Erhvervspolitik 18
Kommuneplanstrategier Status, temaer og regionalt samarbejde
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Etablering af en Socialstyrelse
Målopfølgning – Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget
Selvstyrets klimaarbejde 2009
Oplæg om retssikkerhed Handicaporganisationernes hus v
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Er KRAM en skam? Signild Vallgårda
Præsentation - ny struktur, nye vedtægter
TRAFIK OG INFRASTRUKTUR
Det rette tilbud fra første kontakt.
VESTERBRO UNGDOMSGÅRD
Pointer fra resultater på dagtilbudsområdet
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Vidensbydel Nørre Campus
Knallertens udstyr.
Visionære Regionale Udviklings Planer
Netværksmøde - Sundhedsøkonomi
Visionære Regionale Udviklings Planer
Pressebriefing 22. november 2006 Socialområdet i Region Syddanmark
SAM.I strategi proces
Danmarks Vejlederforening
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Udvikling af centralbiblioteket
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Drøftelse i VEU-rådet om AMU-udbudsrunde i 2019
Status for budget 2019 ØDF Syd 30. august 2018 Status på budget 2019
Implementeringsplanen – hvad er den og hvad skal den bruges til?
Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018.
for sociale tilbud på psykiatri- og misbrugsområdet 13. maj 2019
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Status for Karise Haveaffaldsplads - og pesticid¹-problemstillingen
Præsentationens transcript:

Regionsrådets redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd

Region Syddanmarks forslag til redegørelse Lovgivning Regionsrådet og kommunalbestyrelserne skal udarbejde redegørelser om udviklingen på det sociale område og specialundervisningsområdet i regionen.  Sendes til udviklingsrådet i regionen inden den 1. marts i årene 2008 til 2010. (Bekendtgørelse af 10. marts 2006) Region Syddanmarks forslag til redegørelse Generelt godt samarbejde med kommunerne. I Det Administrative samarbejdsforum, om konkrete fælles projekter samt med kommunerne enkeltvis.  16-01-2019

Udfordringer som Regionsrådet ser på socialområdet i relation til strukturreformen Generel problematik i finansieringsreglerne for udbydere af sociale tilbud Balancering mellem faglige og økonomiske hensyn bliver tydeligere – større risiko for ”spændinger” mellem udbyder og kommunen, der efterspørger tilbudet. At rammeaftalesystemet kommer til at fungere så godt, at det bliver en fælles naturlig ramme både for koordinering kommunerne imellem og mellem region og kommuner. Regionen arbejder for, at rammeaftalesystemet fortsat udvikles og bliver et synligt, resultatskabende og fleksibelt system. 16-01-2019

Problemstillinger knyttet til strukturreformen Fokus på opfyldelse af forsyningspligten - ikke længere entydigt placeret hos få aktører (som i amternes tid) Fokus på forsyning med højt specialiserede tilbud og mindre kommuners behov for disse tilbud - set i lyset af tendenser til selvforsyning i de større kommunerne. Regionen som udbyder af tilbud Regionen arbejder løbende på at tilpasse kapaciteten til behovene – konkret udvidelse med pladser til unge med autisme samt nedjustering af pladser på Fredericiaskolen Regionen deltager i en række faglige netværk m.h.p. at opretholde og udvikle de faglige miljøer og den speciali-serede viden. 16-01-2019

Særligt tema udmeldt af Velfærdsministeriet – Udvikling i tilbudsmønstret til børn, unge og voksne med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse Der sker løbende tilpasning af tilbudene efter behovene. På Strandvænget er iværksat en omfattende udviklingsplan der skal højne kvaliteten i tilbudet, herunder forbedre boligforholdene. Proces for behandling af redegørelsen Redegørelsen behandles i Forretningsudvalget samt Regionsrådet den 25. februar 2008.                                      Redegørelsen sendes medio februar 2008 til Danske Handicaporganisationer til orientering. 16-01-2019