Opsøgende VEU.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Hvad er Meritvejen? Meritvejen er den direkte vej til at blive faglært og få svendebrev for erfarne chauffører og andre ansatte i transportbranchen. Være.
Kompetencebalancen FLASKEHALSE EFTERSPØRGSEL UDBUDMARGINALISERING.
Mariagerfjord Kommunes indsats på beskæftigelsesområdet
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Mette Andersen SDE Ansættelse af elev. Mette Andersen SDE
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
De erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner skal fremover i langt højere grad end i dag bidrage til, at voksne med kort uddannelses-baggrund øger deres.
EU Socialfondsprojektet
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU?
Brug af udviklingsfonden BAI konference Mål med udviklingsfond Skabe en efteruddannelseskultur i bygge – og anlægsbranchen – Styrke branchen – kvalitet,
AMU evaluering Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete Giehm-Reese, Region Midtjylland.
- et udviklingsprogram om forsøg med kompetencecentre Voksen- og efteruddannelse i centrum VEU-årsmøde 6. April 2006.
Faglig fordybelse i indskolingen
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Kompetenceudvikling og fastholdelse
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Uddannelsescenter Holstebro
GARANTIKURSER INDENFOR TRÆETS EFTERUDDANNELSESUDVALG Siden 2009 ”Erfaringer med garantikurser og forholdet til skolerne”
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
Meritvejen til faglært status Betingelser Meritvejen er for voksne - alder mindst 25 år Der kræves mindst 4 års relevant erhvervserfaring inden for transport.
Ekstra ordinær indsats Uddannnelsesområdet Oplæg ved Poul H. Jørgenen Vejlederkonference November 2014.
3. december 2009 DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Erfaringsopsamling: Virksomhederne og voksenvejledningsnetværkene NCK konference.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kompetenceudvikling af administrative medarbejdere.
Velkommen til AMU-kursus Hvad er AMU - AMU står for Arbejdsmarkedsuddannelser og består af en lang række kurser inden for mange forskellige.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
TR UDDANNELSE. Tillidsrepræsentantuddannelsen i Kost & Ernæringsforbundet Som valgt tillidsrepræsentant, skal du gennemføre Kost & Ernæringsforbundets.
Søg om støtte til et mere sikkert og rummeligt arbejde for alle Danielle Caspersen og Lærke Frøslev Bella Center, 15. april 2015.
Virksomhedsrettede muligheder Virksomhedspraktik Ansættelse med løntilskud – efter 6 måneders ledighed –Offentligt –Privat.
P LANLÆGNINGSMODELLER I DET NY AMU Et samarbejde mellem Københavns Socialpædagogiske seminarium & Social- og Sundhedsskolen Horsens -Fredericia.
FVU årsmøde 2015 – hvad virker Erik Markvad 3F Regionskonsulent Arbejdsmarkedet og uddannelse Hvem er jeg Vores udfordring Gode eksempler LKV Hvad rykker.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
Bliv faglært i industrien – der er brug for dig Som voksen kan du blive faglært på kortere tid, end du tror. Se dine muligheder, og test hvor langt du.
Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Uddannelsesløft for akutledige - seminar for jobcentre og a-kasser 17. december 2012.
”En indgang til voksen og efteruddannelse” - et oplæg til temamøde i beskæftigelsesregionen 12. maj 2010 – Temamøde, Roskilde v/ VEU centerchef.
RTI’s innovationsindsats Et innovationskonsortium er: Et samarbejde mellem mindst 2 virksomheder, en forskningsinstitution og en almennyttig rådgivningspart.
Malerfagets overenskomst §10 Sikkerhedsbestemmelser Hvem har ansvaret for, at det nødvendige sikkerhedsudstyr er til rådighed? Hvem har ansvaret.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
Finanslovsforslag Omprioriteringsbidrag  Omprioriteringsbidraget, som blev indført i FL16, har som konsekvens, at skolerne blev reduceret 2 %
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
Program for orienteringsmøde d. 19. januar 2017 kl
Ufaglært til Faglært.
Sælg mere, og finansier din virksomhed. Med statsgaranti.
BAI konference 2016 Velkommen Konferencens temaer Hyggesnak
Forebyggelse af rekrutteringsudfordringer
Overenskomst-forhandlinger 2018
Malerfagets overenskomst
3 partsaftaler Forebyggelse af rekrutteringsudfordringer
Lov Lov om uddannelsesordning for ledige, som har opbrugt deres dagpengeret Medlemmer, som opbruger dp-ret i uge – uge , får ret.
AMU-kursus, VUC og FVU - Forberedende Voksen Undervisning
OK18 Det statslige forlig - Chefer
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
Aftalt uddannelse via Industriens overenskomst
Opsøgende VEU.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
– hvordan får vi de ansatte med?
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Opsøgende VEU

Pulje Puljen er oprettet på baggrund af regeringen og arbejdsmarkedets parters trepartsaftale i oktober 2017 om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse.

Opsøgende VEU konsulent Ansat for at motivere brancheklubber og –sektioner inden for 3F Byggegruppen og Dansk Byggeris overenskomstområde til at søge en ny pulje, der støtter opsøgende arbejde som informerer virksomheder og ansatte i byggeriet om mulighederne for efteruddannelse. Aldrig har så få taget efteruddannelse

Hvorfor tager byggebranchen så ikke på efteruddannelse? Flygtighed i ansættelsen og efteruddannelse. Forskning: Ansættelse og afskedigelse er faktorer, som er væsentlige for de valg, som tages i fællesskabet. Tradition for efteruddannelse ved arbejdsløshed. Ingen investering i efteruddannelse. Manglende information om regler, godtgørelse og kursustilbud.

Information Elektronisk AMU er mere fleksibelt AMUkurs.dk og efteruddannelse.dk kan ikke opdateres nok

Kurser i arbejdstiden?? NU!! Kurser er fra tidligere tider blevet degraderet til at være noget man tager, når produktionen ikke kalder. Dette har medvirket til, at der ved opgangstider ikke er mange svende på efteruddannelse. Vigtigt at mestre kan tilmelde og kender systemet

Gælder både mester og svende Viden om… Rettigheder Tilmelding VEU-godtgørelse Kurser Erhvervsskoler med kurser Transport Overnatning Gælder både mester og svende

Pulje Midler fra puljen kan søges til et projekt, hvor arbejdsmarkedets parter i fællesskab ved opsøgende arbejde informerer og rådgiver virksomheder og ansatte i byggeriet om muligheder for efter- og videreuddannelse for ufaglærte og faglærte. Informationen kan fx dreje sig om, hvordan man tilmelder sig, viden om, at der er mulighed for at blive kompetencevurderet eller oplysning om hvilke kurser, det er muligt at tage.

RET og VEU I en del overenskomster har medarbejdere ret til efteruddannelse efter aftale med virksomheden. I 2018 ydes der 4.300 kr. pr. uge i løntabsgodtgørelse. Hvis afstanden mellem bopæl og kursussted udgør mere end 120 km tur/retur, kan der søges om tilskud til kost og logi. Tilskuddet er max. 500 kr. pr. overnatning inkl. kost. Der kan søges om befordring ved mere end 24 km tur/retur

Støtte Hvis virksomheden er medlem af Dansk Byggeri får de 116 kr. i VEU- godtgørelse pr. time. 55 kr. oveni pr. time fra Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond pr. medarbejder der sendes afsted med løn. I alt 171 kr. i timen Disse tilskud søger man samme sted, som man tilmelder sig.

Kursuspris og typisk varighed Et typisk AMU-kursus i byggebranchen varer 1 dag til 5 dage. Rullebukkestillads 1 dag Terrazzokursus 5 dage Energioptimering 3 dage Faglig matematik 3 dage Kurset koster 118 kr. pr. dag pr. medarbejder.

AMU kurser for læse og skrivebesværede 47670 Faglig læsning to dage af 7,4 time 47671 Faglig skrivning tre dage af 7,4 time 47668 Grundlæggende faglig regning to dage af 7,4 time 47669 Grundlæggende faglig matematik tre dage af 7,4 time

Matematik og dansk FVU - Forberedende Voksenundervisning Gratis Hvorfor FVU? Vil du gerne være bedre til at læse, skrive, stave og bruge matematik? Skal du til at læse, skrive eller regne mere på din arbejdsplads? Vil du gerne kunne hjælpe børnene med lektierne? Eller børnebørnene? Skal du skal i gang med en uddannelse eller et kursus, hvor du skal læse, skrive og bruge matematik?

Muligheder i AMU Holde kurser på pladsen i virksomheden eller i fagforeningen Dele kurser op i flere dage fx eftermiddage Lave åbent værksted IT undervisning

Puljen prioriterer ansøgninger, der lægger vægt på at: Projektet skal være et samarbejde mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Projektet forankres lokalt. Der foreligger en tidsplan og et budget, som svarer til højest 50.000 kr. pr. projekt.  

Der kan fx søges til: Frikøb af opsøgende aktører fra byggebranchen (Disse klædes på til vejledningsarbejdet med et lille kursus). En opsøgende aktør kan være en pensionist inden for faget eller en person der kører ud i forvejen og skal bruge ekstra tid til at tage VEU-materiale med ud. Aktører honoreres til undervisersats: 364 kr.pr. time. Møder, materialer og andet der informerer og motiverer til ansattes deltagelse i efter- og videre uddannelse. Rejseudgifter med bilag

Skolernes rolle Giv jeres lokale uddannelsesudvalg de bedste betingelser for at søge puljen Tilbyd lokaler, hvor der kan afholdes netværksmøder for mestre og svende. Find oplægsholdere, der kan fortælle om mulighederne i AMU. Informér udvalget om, hvad skolen kan byde ind med inden for efteruddannelse. Udnyt, at der er fokus på efteruddannelse netop nu, og forsøg med nye og gamle tiltag. Lyt til parterne og de undersøgelser, der kommer i gang og opret kurser.

Ide-katalog

Sporskiftepuljen Udbredelse af information om Sporskifteordningen Kan hænge sammen med VEU-opsøgende

Hvad er sporskifteordningen? Formålet med puljen til sporskifte er at give medarbejdere, der enten er i risiko for at blive nedslidte eller er nedslidte, mulighed for at gennemføre et sporskifteforløb med henblik på at fastholde dem på arbejdsmarkedet.

Fordel for virksomheden Virksomheden kan fastholde dygtige, erfarne og kulturbærende medarbejdere i nye jobfunktioner. Virksomheden får automatisk en mere social ansvarlig profil.

Fordel for skoler Skolerne kan lave pakker, der matcher 40 dages uddannelse og som er målrettet jobskifte. Skolerne kan stå for vejledningen. Det kan være en pudsepakke for stenstavlere eller IT pakke for håndværkere, som skal varetage administrative opgaver på pladsen. Fx en struktør som virksomheden har brug for som byggekoordinator.

Fordel for branchen Arbejdsmarkedets parter arbejder sammen om at informere om sporskifteordningen, således at vi fastholder flest mulige med viden om byggeriet i branchen.

Formål Formålet med puljen til sporskifte er at give medarbejdere, der enten er i risiko for at blive nedslidte eller er nedslidte, mulighed for at gennemføre et sporskifteforløb med henblik på at fastholde dem på arbejdsmarkedet.

Forløb Et sporskifteforløb kan bestå af beskæftigelsesrettet vejledning og afklaring, erhvervsrettet efteruddannelse og eventuel praktik i en anden virksomhed. Hele sporskiftepakken skal kunne gennemføres på 40 arbejdsdage, som efter behov kan spredes ud over et halvt år. 

Indsatsmodel Sporskiftepakken kan sammensættes af følgende elementer: eventuel vejledning og afklaring (1 – 5 dage) erhvervsrettet efteruddannelse op til otte uger (40 kursusdage) afhængigt af længden af vejledning/afklaring og eventuel praktik eventuel praktik i en anden virksomhed (1 – 4 uger, må dog højst udgøre hal Aktiviteterne kan spredes ud på højst seks måneder

Tilskudsberettigede udgifter Der kan ydes tilskud til udgifter i forbindelse med vejledning og afklaring, efteruddannelse, videreuddannelse og evt. praktik i anden virksomhed. Støtten går til deltagerbetaling og lønudgifter, som ikke kan finansieres fra anden side. Lønkompensationen kan maksimalt udgøre 260 kr. pr. time.

Eksempel på sporskifte En smed har behov for en mindre nedslidende jobfunktion og bliver med sin arbejdsgiver enig om at søge efteruddannelse som kedelpasser. Kurset kan gøre ham i stand til at styre store varmeanlæg og udføre den lovpligtige kontrol af sikkerhedsudstyret. Efteruddannelsen, som foregår på teknisk skole, varer i alt 40 dage. Samlet set dækkes stort set alle udgifter i forbindelse med sporskiftet.

Sådan gør du Gå ind på: https://star.dk/puljer/puljer-med-loebende-frist/sporskifte/

Spørgsmål