25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Integrated Children’s System
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Anne K. Lützhøft Projektkoordinator i Thisted Kommune Fysioterapeut på Trænings- og Rehabiliteringsafdelingen.
Sæt stress på dagsordenen i SU - og i hverdagens arbejdsliv
Anerkendende refleksion
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Lederudvikling.
Medborgerskab – på sporet
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Arbejdsmiljø og beredskab.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Tillid Temadag for AMIR
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
HR afdelingens bidrag til arbejdsmiljøarbejdet og visa versa ….. og hvilken betydning har det at topledelsen er engageret Annette Gaard.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Kodeks for offentlig topledelse
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Arbejdsmiljøledelse – hvad er det? Oktober Formål Arbejde målrettet og systematisk på at sikre medarbejdernes sundhed, trivsel og arbejdsglæde.
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
VIP2 5. november 2008 Historie om perlen. ”Pludselig var jeg meget dygtig” Målet med dagen – at I selv laver et KompetenceKort, dialog om muligheder for.
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Dialog om voldsforebyggelse Spørgsmål til medarbejdere og ledere  4 spørgsmål til vores forebyggelse  4 spørgsmål til vores proces etsundtarbejdsliv.dk.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
sammen om sundhed Sundhedsforum
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Socialtilsyn Nords årsrapport En vurdering af tilbuddenes kvalitet
Det Nationale Exitkontaktpunkt Socialstyrelsen, 23. maj 2016.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
1 Fokus på det psykiske arbejdsmiljø oplæg
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
De nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Årsmøde om stofmisbrugsdatabasen Scandic Hotel Odense, 4.december 2015 Socialstyrelsen,
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Tværfagligt samarbejde Oplæg: Søren Thygesen socialrådgiver – faglig konsulent Holbæk Kommune Kompetencecentret - Jobservice.
Regionshospitalet Randers/Grenaa Det er ok at være syg – og ok at ledelsen forholder sig til det Oplæg ved personalechef Mette H. Dehlendorff, november.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
KRAP Sammenhæng Mål Tegn Tiltag Evaluering
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
SUF - gevinstrealisering
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Kvalitet i plejen.
Oplæg infodag dec 2017 AKN.
Vidensbaseret praksis i botilbud
Rehabilitering og hjemmehjælp
Mere MOST - mindre fravær
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Tag snakken – bryd vanerne
Metoden brugerstyret behandling
V. Tilsynskonsulent Anja Bechgaard.
Udgangspunktet er, at alle har de bedste intentioner. Udviklingsdag Udgangspunktet er, at alle har de bedste intentioner. Lad os gå på opdagelse.
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
28. juli 2019 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse Blå Kors Medarbejderkonference.
Præsentationens transcript:

25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler det om trivsel - både for borgerne og medarbejderne” Temadage for socialtilsyn maj-juni 2018

Disposition Baggrund, politisk opdrag 25. december 2018 Disposition Baggrund, politisk opdrag Formål, det dobbelte perspektiv og anvendelse Vidensgrundlaget – et helhedsorienteret perspektiv De 11 retningslinjer Socialstyrelsens indsatsteam 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

Baggrund, politisk opdrag 25. december 2018 Baggrund, politisk opdrag Overfald på medarbejdere på botilbud og forsorgshjem de senere år -Retningslinjerne er et af flere tiltag der er iværksat for at skabe bedre forebyggelse af voldsomme episoder. 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

25. december 2018 Baggrund - fortsat De nationale retningslinjer er udarbejdet af Socialstyrelsen i samarbejde med en faglig arbejdsgruppe med repræsentanter fra en række fagområder (socialfagligt, sundhedsfagligt og arbejdsmiljøfagligt) og forskellige kompetenceområder i forhold til voldsforebyggelse. Retningslinjerne er offentliggjort december 2017 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

25. december 2018 Formål At bidrage til at øge trivsel og tryghed for borgere og medarbejdere samt nedbringe antallet af voldsomme episoder på botilbud og bosteder for hjemløse ”Både borgere og medarbejdere har krav på en tryg hverdag” 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

25. december 2018 Et dobbeltperspektiv - Socialfagligt perspektiv og arbejdsmiljøperspektiv Hovedfokus er på, hvordan ledere og medarbejdere kan tilrettelægge det socialfaglige arbejde, så voldsomme episoder forebygges. Arbejdsmiljøet er samtidig en vigtig faktor i at sikre medarbejdernes tryghed og trivsel. Derfor er der i retningslinjerne også nævnt en række krav, der er i henhold til arbejdsmiljølovgivningen - ikke udtømmende. 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

Hvordan kan socialtilsynet anvende retningslinjerne? 25. december 2018 Hvordan kan socialtilsynet anvende retningslinjerne? Til identificering af områder, hvor tilbud har udfordringer og behov for at styrke indsatsen (vidensbasering af kvalitetsvurderingerne) Som input i forhold til at vurdere et tilbuds kvalitet ift. forebyggelse og håndtering af vold Til dialog med tilbuddene om kvalitetsudvikling 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

25. december 2018 Vidensgrundlag og gennemgående fokus i retningslinjerne - et helhedsorienteret perspektiv Voldsomme episoder opstår i samspillet mellem borger og medarbejder eller borgerne imellem. En voldsom episode er en situation, hvor en person udøver vold af fysisk eller psykisk karakter Samspillet foregår inden for de givne faglige og organisatoriske rammer. Derfor kan voldsomme episoder ikke forebygges alene ved at have fokus på den enkelte borgers handling, - men skal ses i sammenhæng med konteksten 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

”Mindset” – videreførelse af et kulturskifte 25. december 2018 ”Mindset” – videreførelse af et kulturskifte Mindsettet i retningslinjerne tager udgangspunkt i en forskningsbaseret og en praksisbaseret viden om at: En tilgang med fokus på borgerindflydelse og tryghed og trivsel og tryghed for borgere og medarbejdere – frem for en restriktiv tilgang – styrker og fremmer voldsforebyggelse på botilbud og boformer for hjemløse. Borgerinddragelse og selvbestemmelse er central i forebyggelsesarbejdet, fordi den samlede oplevelse af indflydelse på eget liv, og støtte til at følge ønsker, håb og drømme i sig selv er voldsforebyggende. Modsat kan mangel på anderkendelse, at opleve sig forstået og respekteret virke voldsoptrappende. 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

De 11 retningslinjer

Strukturen i retningslinjerne 25. december 2018 Strukturen i retningslinjerne Forebyggelse af voldsomme episoder Håndtering af voldsomme episoder Læring af voldsomme episoder Organisatoriske og ledelsesmæssige rammer for det voldsforebyggende arbejde Metodekatalog Metodekatalog 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

Opbygning af en retningslinje 25. december 2018 Opbygning af en retningslinje Formålet med retningslinjen Anbefalinger og krav 3. Henvisninger til relevante redskaber og metoder 4. Henvisninger til relevant lovgivning § 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

Retningslinjer for forebyggelse 25. december 2018 Retningslinjer for forebyggelse Forebyggelse Retningslinje for afdækning af borgerens situation samt fremme af borgerens trivsel og evne til at mestre hverdagen Retningslinje for sociale og sundhedsmæssige forhold Retningslinje for vurdering af risikoen ved arbejdet med konkrete borgere 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

Retningslinje for håndtering af voldsomme episoder 25. december 2018 Retningslinje for håndtering af voldsomme episoder 4. Retningslinje for håndtering af voldsomme episoder 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

Retningslinjer for læring af voldsomme episoder 25. december 2018 Retningslinjer for læring af voldsomme episoder Læring af voldsomme episoder 5. Retningslinje for læring af voldsomme episoder 6. Retningslinje for registrering og anvendelse af oplysninger om voldsomme episoder og nærved-episoder   25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

25. december 2018 Retningslinjer for organisatoriske rammer for forebyggelse, håndtering og læring af voldsomme episoder 7. Retningslinje for ledelsens rolle Retningslinje for samarbejde om det voldsforebyggende arbejde på tilbuddet Retningslinje for faglige kvalifikationer og kompetencer Retningslinje for trivselsfremmende fysiske rammer og faciliteter Retningslinje for samarbejde og koordinering på tværs af sektorer 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

Trivsel og helhedsperspektivet! 25. december 2018 Trivsel og helhedsperspektivet! ” Først og fremmest handler det om trivsel - både for borgerne og medarbejderne” ”Der findes ikke én enkelt løsning eller metode, der kan forebygge vold i alle situationer” 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

Find mere viden her: Socialstyrelsen 25. december 2018 Find mere viden her: Socialstyrelsen Nationale retningslinjer, tilbud om indsatsforløb mm. https://socialstyrelsen.dk/nyheder/2017/nye-nationale-retningslinjer-skal-forebygge-vold-pa-botilbud Socialt Udviklingscenter Vejledning, uddannelse og formidling om voldsforebyggelse: https://www.sus.dk BFA Velfærd Gode værktøjer om forebyggelse af vold og trusler udviklet i samarbejde mellem arbejdsgivere og arbejdstagere i kommuner og regioner: https://www.arbejdsmiljoweb.dk/trivsel/vold_og_trusler Arbejdstilsynet: AT-vejledning om vold: https://arbejdstilsynet.dk/da/regler/at-vejledninger/v/d-4-3-vold VPT-VIDEN PÅ TVÆRS http://vpt.dk/metoder-mod-vold 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

25. december 2018 Indsatsteamet Indsatsteamet i Socialstyrelsen er nedsat som del af Handlingsplanen til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud, oktober 2016 (satspuljen 2017 - 2020). Indsatsteamet skal tilbyde: målrettet støtte, vejledning og undervisning til botilbud og boformer for hjemløse i forhold til at understøtte implementeringen af de nationale retningslinjer og derved styrke den voldsforebyggende praksis. 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

Hvem kan ansøge om Indsatsforløb? 25. december 2018 Hvem kan ansøge om Indsatsforløb? Botilbud (§§ 105, 107 og 108) eller boformer for hjemløse (§ 110), der arbejder med borgere, der har en eller flere af følgende problemstillinger: Psykiske vanskeligheder Kognitive funktionsnedsættelser Særlige sociale problemer Kommuner og regioner i et samarbejde med et eller flere af ovenstående botilbud eller boformer for hjemløse. Baggrunden for at ansøge om et indsatsforløb kan være: udfordringer med at forebygge voldsomme episoder, eller det kan være et generelt ønske om at kvalificere det voldsforebyggende arbejde. Læs mere om ansøgningsfrister mm. på: https://socialstyrelsen.dk/projekter-og-initiativer/handicap/indsatsteam-mappe/indsatsteamet 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder

25. december 2018 25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder