Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Advertisements

Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Agenda Hvad rører der sig nationalt? Hvad rører der sig tværregionalt?
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Sundhed på tværs - og relationel koordinering
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Tillid Temadag for AMIR
Almen praksis rolle i det nære sundhedsvæsen
Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Sundhedsstyrelsen - specialeplanlægning
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Status for sundhedsaftalerne og et kig fremad på 2. generations sundhedsaftaler – Et regionalt perspektiv Christian Blaase Johansen, enheden for kommunesamarbejde.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Patienten i centrum for den bedste europæiske behandling Morten Freil Direktør
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Målsætninger på psykiatriområdet
Den kommunale virkelighed med telemedicin
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Almen praksis – Ønsker fra en kommune 13. november 2014 Det samarbejdende sundhedsvæsen Perspektiver og visioner.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hovedpunkterne i en ny strategi
Hvad kan den nye sundhedsaftale give, hvor stiller den især krav til kommunerne og hvad skal vi hver især have fokus på, for at få det fulde.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Indhold, indsatser, implementering
Orientering vedr. praksisplan Sundhedspolitisk dialogforum, KKR Nordjylland, 20. maj Rådmand Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Aalborg.
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Udfordringer i sundhedsopgaven i den enkelte kommune - temaer fra interviewrunde strategiseminar januar 2015.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
KL´s visioner for kroniske patienter
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Strategier, udfordringer og udvikling Visitatorernes årsmøde 2011.
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Sundhedsaftale III status
1 DET KOMMUNALE SAMARBEJDE Jesper Lundh Almen praktiserende læge 17/09/2016.
Udbredelse af telemedicin til borgere med KOL - ØA16-aftale mellem regeringen, Danske Regioner og KL Bilag 7b Præsentationsslides til brug i landsdelsprogrammerne.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Ingelise Juhl, Sundheds- og omsorgschef ,Syddjurs kommune
KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 27. Maj 2009 Fremtidens kommunale indsatser for ældre medicinske patienter Direktør Anne.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
Velkommen til femte møde i Sundhedsbrugerrådet Mødelokale 2, Regionshuset 13. oktober 2010 kl ca. kl. 15.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
Chefsygeplejerske Judith Mølgaard, Sygehus Fyn
Kvalitet i plejen.
det nationale kvalitetsprogram på sundhedsområdet
Præsentation af SOF-SVS
Sundhedsaftale
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Opfølgning på økonomiaftale juli 2015 mellem KL og regeringen
Præsentationens transcript:

Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014 Politisk temadag i KKR Nordjylland den 6. februar 2014 Christian Harsløf, kontorchef, Center for social og sundhed, KL 18-09-2018

Tre vigtigste pointer i KL’s udspil ”Det Nære Sundhedsvæsen” Flere opgaver skal løses i det nære sundhedsvæsen – forebyggelse fremfor indlæggelse Styrket fokus på den patientrettede og rehabiliterende indsats En styrket kommunal indsats forudsætter samarbejde og kvalitet

”Mere borger mindre patient” - Regeringen følger KL Borgeren skal behandles og plejes i nærmiljøet hvis muligt og helst undgå at skulle på sygehus Kommunerne skal have bedre adgang til lægelig bistand fra almen praksis Kvalitet og kompetencer i den kommunale indsats

Økonomiaftalerne 2013 og 2014 2013 – Løft til den kommunale sundhedsindsats på 300 mio. kr. Fokus på patientrettede indsatser med henblik på forebyggelse af indlæggelser 2014 – Løft af den kommunale sundhedsindsats på yderligere 300 mio. kr. Fokus på samarbejde med øvrige parter i sundhedsvæsenet. 18-09-2018

Kommunernes løft i 2013 og 2014 2013 – kommunerne budgetterer med et løft på 270 mio. kr. på sundhedsområdet, svarende til en vækst på 3,9 pct. (ekskl. medfinansiering) 2014 – kommunerne budgetterer med et løft på 311 mio. kr. på sundhedsområdet, svarende til en vækst på 4,1 pct. (ekskl. medfinansiering) 2014 - budgetindberetningen viser, at kommunerne prioriterer nye midler til rehabiliterings- og sundhedsindsatser rettet mod ældre og kronikere 18-09-2018

Planlagt løft af sundhedsindsats i 2014 18-09-2018

Sundhedsaftaler og Sundhedskoordinationsudvalg Blev introduceret med reformen i 2007 inspireret af gode erfaringer med tidligere samarbejdsaftaler på ældreområdet Formålet er at understøtte sammenhængende forløb på tværs af myndigheder, understøtte kvaliteten og den effektive ressourceudnyttelse 5 medlemmer udpeget af KKR i regionen Næste sundhedsaftale 2015 18-09-2018

Hvorfor nye rammer? Evalueringen af kommunalreformen fra marts 2013 konkluderede, at der var behov for at styrke sundhedsaftalerne Almen praksis skal i højere grad integreres i det samlede sundhedsvæsen og forpligtes ift. sundhedsaftalerne Det tværgående samarbejde mellem regioner, kommuner og almen praksis skal styrkes fx ved at arbejde med integrerede løsninger Der er behov for større fleksibilitet ift. at kunne trække på hinandens kompetencer på tværs af sundhedsvæsenet 18-09-2018

De nye sundhedsaftaler (I) En sundhedsaftale i hver region Styrket fokus på behovet for en kort politisk aftale Der skal opstilles få fælles konkrete målsætninger for udviklingen af sundhedsområdet Almen praksis forpligtes via praksisplanen Nye obligatoriske indsatsområder: Forebyggelse, behandling og pleje, rehabilitering herunder genoptræning og sundheds-it og digitale arbejdsgange Ligestilling af psykiatri og somatik 18-09-2018

De nye sundhedsaftaler (II) Følgende tværgående temaer skal i relevant omfang indgå: Arbejdsdeling og samarbejde, koordination af kapacitet, inddragelse af patienter og pårørende, lighed i sundhed og dokumentation, forskning og kvalitetsudvikling Overdragelse af opgaver ml sektorerne skal ske planlagt og koordineret (fokus på fornødne kapacitet, patientvolumen, kompetenceudvikling og kvalitetssikring) Man kan indgå supplerende aftaler om fx udviklingsprojekter Aftalen skal sikre samarbejdet ml. aktørerne om rådgivning 18-09-2018

Hvad betyder den nye ramme for kommunerne? Forudsætter en fælles kommunal vision og tæt samarbejde ift. kvalitet Samtidige og bredere forløb forudsætter øget koordinering på tværs af sektorer og områder Psykiatri og somatik skal sammentænkes Afprøve nye samarbejdsformer for at sikre et velfungerende samarbejde Aftale om opgaveoverdragelse Aftale om let adgang til sundhedsfaglig rådgivning og dialog 18-09-2018

Ændringer i sundhedsloven Ændringer af sundhedslov af 4. juli 2013 Loven gør praksisplanlægningen til et myndighedsansvar ved at trække opgaven ud af samarbejdsudvalgene Loven udvider praksisplaner til ikke kun at omfatte kapacitet/lægedækning, men også opgaver Praksisplaner anskues som det central planlægningsværktøj mellem region, kommuner og almen praksis Praksisplaner udtrykker lovens intention om at decentralisere en del af den centrale overenskomst Medicin, tilgængelighed og sygebesøg er særlige vigtige emner at aftale løsninger for i praksisplanerne 18-09-2018

Praksisplanens formål Praksisplanen skal medvirke til: At styrke almen praksis’ samarbejde med kommunerne og andre aktører omkring patientforløb, herunder sikring af sundhedsaftalernes gennemførelse på praksisområdet Sammenhængen til regionerne Sikre den nødvendige kapacitet 18-09-2018

Hvad indeholder praksisplanen? Sammenfatte de opgaver som almen praksis er forpligtet til at udføre i henhold til sundhedsaftalen. Forslag til implementering af sundhedsaftalernes opgaver i almen praksis Beskrive eventuelle lokale aftaler mellem praksis og kommunerne Beskrive rammer for tilgængelighed fra og til øvrige samarbejdsparter vedr. konkrete patientforløb 18-09-2018

Ressourser Udmøntningen af praksisplan vedr. opgaver, der ligger uden for overenskomsten, er afhængig af en underliggende aftale Hvor skal denne aftale forhandles henne? Hvilken økonomi er til rådighed? 18-09-2018