Klar til Smart Vækst – Udbredelse af smart city løsninger i DK – fokus på smart affaldsindsamling Jesper Bøttcher Gate 21.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Madam Skrald – nemt og bekvemt
Advertisements

1. Byggevarer- produktion og salg 2. Nybyggeri, anlæg og renovering 3. Nedrivning, herunder nedrivning i relation til Renovering Erhvervs- genbrugspladser.
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Udviklingstendenser i dansk byggeri – kan vi inspireres fra udlandet?
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Ressourcestrategi Rethink.
Det Digitale Byggeri Projektkoordinator Nicolai Hellmann
Netværksdag for it-formidlere 22. maj 2013 Fuld digital kommunikation i 2015 – hvordan hjælper vi bedst dem, der ikke kan? Kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen.
Deltag i konkurrencen om at blive regionens mest succesfulde eller modigste initiativ på Center for Telemedicins konference den 11/ Beskriv jeres.
1 COPENHAGEN FINANCE IT REGION - Mere vækst og innovation i krydsfeltet mellem finans og IT.
Deltag i konkurrencen om det mest succesfulde telemedicinske initiativ på Center for Telemedicins konference den 9. oktober Brug evt. skabelonen.
Thomas Mørk Glintborg Digitaliseringsmessen 2013
CSI i forsvaret.
E-læring på Virk.dk Præsentation på Myndighedsforum
NYBORG KOMMUNE POTENTIALEVEVURDERING - DIGITALISERING, KANALSTRATEGI MV.
Danskernes Digitale Bibliotek DDB Indsæt billede først Format: H13,73 x B23,41cm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst Skriv tekst.
Gennemføres af ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN i samarbejde med FORENINGEN NYDANSKER Projektet er støttet af INTEGRATIONSMINISTERIET og REGION SYDDANMARK.
Potentialevurdering.
Offentlige data i spil Konference i DGI Byen Torsdag den 4. februar 2010 Kim Lindskov Knudsen Områdechef Anvendelse & Rådgivning Kort & Matrikelstyrelsen.
Videnskabsministeriets arbejde med åbne standarder Vicedirektør Mikkel Hemmingsen, Videnskabsministeriet
AffaldVarme Aarhus Teknik og Miljø Aarhus Kommune REWARA Rethink business kommuneseminar d
- Et kontor kan ikke længere (være sikker på) at eje et projekt! - Der indføres et review-system - Direktionen har offentliggjort nogle tværgående temaer,
State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING.
Affaldskampagne sortering og bortskaffelse af affald
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
Nyt system for affaldsindsamlingen i Rødovre. Status Ulemper ved den nuværende indsamling Lav genanvendelse Dårlig sortering 260 lastbiler forbi hver.
Stedet som indgang til digital forvaltning
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Ny styring og ledelse af den offentlige sektor v. MF Steen Gade (SF) Oplæg ved De Offentlige tandlægers temadag.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
REALKREDITNETTET A/S Geodata i finanssektoren Workshop den 11. juni 2002 v/ Jørn Knudsen, Realkreditnettet A/S.
©SCKK 2005 Excellence Netværk 2004/2005 KVIK vs. Excellence – kan de kombineres og hvordan?
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Det Digitale Byggeri Projektkoordinator Nicolai Hellmann Oplæg for Dansk Landbrugsrådgivning, 23. marts 2004.
Hygiejneorganisationen i Silkeborg Kommune. Første skridt i etableringen af en hygiejneorganisation Hvad ville vi – Forebyggelsespakke om hygiejne – Fokus.
Bæredygtige indkøb i Region Midtjylland v. Bjarne Schmidt Nielsen (formand for det midlertidige udvalg om indkøbspolitikken)
Vicedirektør Søren Reeberg Nielsen
Mål- og resultatstyring
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
3. December 2009 Møde i elbilsnetværk For en bæredygtig transport Center for Grøn Transport v/Centerleder Niels-Anders Nielsen.
1. KBH Udfordringen »Fra 0 % til 100 % på 15 år »Fra 0 % til 20 % på 5 år »Fra 20 % til 100 % på 10 år »Fokus på de smarte og væsentligste energi-
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Modenhedsniveauer for en maturity model på ankervirksomheder De 5 modenhedsniveauer Ad hoc-niveau Ad hoc-niveauet er karakteriseret ved, at indkøbsområdet:
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
OBS: E2012 programmet fra 2009 til juni Herefter revideres mål og indsatsområder på baggrund af den fælleskommunale og fællesoffentlige digitaliseringsstrategi.
sammenhæng og genbrug med rammearkitekturen
Energieffektive og Intelligente Bygninger –
KLIMASPIL AARHUS Præsenter programmet:
Digitaliseringsstrategi i Syddjurs Kommune
Fællesoffentlig digitaliseringsstrategi
Den digitale dansker – digitalisering af hverdagen
Greater Copenhagen – Klar til Smart Vækst Smarte affaldsløsninger – seminar nr november 2017 Data drevne affaldsløsninger.
Copenhagen Solutions Lab & Handlingsplan
Et digitalt løft af dansk erhvervslivs produktivitet
Klar til Smart Vækst Hvordan kommer vi i gang?
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
Digitalisering i den offentlige sektor
Hvad er Virk? Er det en portal? Er det en linksamling?
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Aftale om cirkulær økonomi
Adgang til egne data IT-Arkitekturrådet d It-Arkitekturrådet
Greater Copenhagen – Klar til Smart Vækst
Målopfølgning – Klima- og Bæredygtighedsudvalget
Greater Copenhagen – Klar til Smart Vækst
Borgerbetjening 3.0 Den fælleskommunale strategiske ramme
Velfærdsteknologisk netværksmøde
Præsentationens transcript:

Klar til Smart Vækst – Udbredelse af smart city løsninger i DK – fokus på smart affaldsindsamling Jesper Bøttcher Gate 21

Baggrund for analysen Fælles offentligt digitaliseringsstrategi (2016) Etablering af smart city partnerskab - initiativ i strategien Formål med partnerskab: fremme anvendelse af smarte digitale løsninger og udnyttelsen af data i udviklingen af byer og land gennem identifikation af best-practice-løsninger og nedbrydning af barrierer for både myndigheder og virksomheder Udvælgelse af 3-5 områder, hvor der gennemføres en fokuseret indsats

Formål med analysen Kortlægge og tage pulsen på smart city udvikling i DK Undersøgelse af udvalgte områder mere detaljeret og udarbejde forslag til hvordan disse områder kan fremmes

Fokusområder Indhold: Fokus på at beskrive områdets karakter, Barrierer og drivers for udvikling af området Opstilling af ”næste skridt” for området Den smarte affaldsindsamling – én af 7 fokusområder

Den smarte affaldsindsamling Vision: ”I den smarte by er affaldsindsamlingen en del af et større genanvendelsessystem. Borgerne sorterer affald, som hentes i takt med, at skraldespande bliver fyldt frem for specifikke dage. Alt affald genbruges og genanvendes og borgerne kan via deres smartphone følge med i deres produktion af affald, hvor gode de er til at sortere og hvordan de klarer sig sammenlignet med lignende husstande” Det vil sige: Øget dataindsamling gennem fx RFID-tags og visuel inspektion af affald giver data om affaldsproduktion og sortering Data sendes til husholdninger/borgere, som løbende kan følge udvikling – synliggørelse af forbrug øger fokus på optimering og forbedring Intelligent styring af ruteindsamling – driftsbesparelser Sammenkøring af data fra skraldespande, forbrugsmønstre, vejr, trafik mv. forudsiger behovet for tømning

Forbedringspotentialer Højere genanvendelse Driftsøkonomiske besparelser Øvrige samfundsøkonomiske gevinster Bedre service til borgerne

Drivers Analysen peger på følgende drivers: Teknologien facilitere kommunikationen med borgerne (bedre service) Vilje til mere genanvendelse Driftsøkonomiske besparelser

Barrierer Analyser peger på følgende barrierer: Indsamling af data er komplekst og foregår i mange individuelle trin Borgere der ikke sorterer

Næste skridt Forslag til fremme af udbredelsen af smart affaldsindsamling i DK Efterspørg løsninger med smarte affaldsspande Etabler dataanalyse og indfør analysearbejdet i beslutningsprocesser Hjælp borgere med at ændre deres vaner

Vigtige budskaber Smarte city løsninger handler ikke om at etablere et teknologifikseret paradigme Svært at overskue digitale muligheder – dermed svært at afgøre hvilken løsning der dækker ens behov Behov for generel opkvalificering af medarbejdere (drift, indkøbere, PL, ledere) Stort potentiale ved at styrke indsatsen både før (prioritere og beslutte) og efter (implementering og drift)