Hvem har myndighedsansvaret for den akutte skadesafhjælpende indsats

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lærerseminar 2008 INDSATSLEDELSE.
Advertisements

Bilag 3 · Bekendtgørelse om fiskeres hviletid Bekendtgørelse om fiskeres hviletid 1) I medfør af § 4, stk. 3, § 57 og § 70 i sømandsloven, jf. lovbekendtgørelse.
Grønlands Selvstyre Departementet for Boliger, Infrastruktur og Trafik
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Socialfagligt oplæg Underretning, Tavshedspligt mv.
§ 8 og indsats på frivillige/private projekter -herunder kort nyt 7. november 2012.
3F vidensdag om ultrafine partikler fra køretøjer og fly i Københavns Lufthavn 8. sept
NOST Rigspolitiet, National Operations- og Beredskabscenter /LT.
1 Introduktion til Økonomiudvalgets ansvars- og opgaveområder fastlagt i styrelsesvedtægten.
EU og det danske sundhedsvæsen
Arbejdsmiljøcertificering
Velkommen til en rejse gennem den nye Arbejdsmiljølov
En klimaberedt region Klimatilpasningens politiske dimension Politikerseminar 21. Maj 2014 v. Formand Jens Mandrup, Miljø og Trafikudvalget, Region Hovedstaden.
DDS Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed i Odense Kommune
Miljøskadeloven Miljøskader & overhængende fare for miljøskader
Er kommuner blevet underkendt i nævnet ift. vilkår stillet med baggrund i landskabelige hensyn? Ja, se: NMK af 11/12-13 Nyere afgørelser hvor.
Arbejdsmarkedsforhold – Hvad der er godt at vide for fiskere om organisationer, beskæftigelse, regler og rettigheder.
Myter? Hvad er skrøner og hvad er facts?
Helhedsorienteret beredskabsplanlægning
Delegering af sygeplejerskeopgaver – hvis ansvar?
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Klimatilpasning som vækstdriver - regionen har en vigtig rolle Dorthe Selmer, vicekontorchef i Regional Udvikling ,
’Klar til brug’ dilemmaøvelse Skybrud Kraftig regn [indsæt organisation] [indsæt dato]
Risikobaseret Dimensionering (RBD)
Maj konferencen 2010 Geodata-samarbejde i Beredskabet Henrik Steen Andersen Kort & Matrikelstyrelsen.
ODAs Årsmøde 14. november 2014 Hvad efterspørger kommunen? - fremfinding af digitale sager i arkiveringsversioner og søgning i MiNEA Mie Andersen Emilie.
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Arbejdsmiljø, sundhed og sikkerhed for ansatte i samfundets beredskab
Det statslige redningsberedskab (Beredskabsstyrelsen), herunder Det statslige regionale redningsberedskab, (6 beredskabscentre) Det kommunale redningsberedskab.
Hospitalsenheden VEST
Temadag den 26. januar 2010 ATV Jord og Grundvand v/Lene Juul Nielsen Vejledning om undersøgelse og oprensning af forurening fra villaolietanke – juridisk/administrativ.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Bjørneklo bekæmpelse EnviNa 20. Februar 2015.
GIS og Beredskab.
Redningsberedskabernes udfordringer og erfaringer med vejrfænomener mv. Eksempler: Store mængder regn Store snemængder Store mængder smeltevand Storme.
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Perspektivering og afslutning Lars Gunnarsen Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet.
Spørgsmål Bekendtgørelse om eftersøgning og aflivning af nødstedt vildt (Bekendtgørelse nr. 417 af 27. april 2007) Udskriv præsentationen og klip kortene.
C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y Copyright © Projektmodel for Beredskabsplan.
VANDFORSYNINGSPLAN 2016 ODENSE KOMMUNE. Vandforsyningslovens §14 Kommunalbestyrelsen udarbejder planer for, hvorledes vandforsyningen skal tilrettelægges,
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
MYNDIGHED OG FOREBYGGELSE Hvem er vi? Fælleskommunalt § 60 selskab dannet pr. 01. januar 2016 Bestående af Kalundborg, Holbæk, Lejre, Odsherred og Sorø.
FORÅRSMØDE 2013 Landliggersammenslutningen Grundejerforbundet.
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
AGENDA: - Grønlands Politi - Opgaver generelt - Kriminalitetsbilledet - Samarbejde med AKO - Krisehåndtering og SAR - Politiskolen - Forebyggelse INTERFORCE.
Opklaring og forebyggelse
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Fysisk guidning
Strukturreformen i Danmark
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
Sikrede døgninstitutioner Særlig sikrede afdelinger
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Konference Danske Havne
Sikring af kolonne 3-virksomheder
Teknisk service i offentlige bygninger og private erhvervsejendomme
Rotteårsmøde november 2017 Middelfart Weile-Skadedyrsrådgivning
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Hvorfor er vi her i dag?. Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og Databeskyttelsesrådgiveren (DPO)
Uheld, ulykke og sikkerhedsmæssige hændelser
Grundlaget for kystsikring
Beredskabslovgivningen og ”akutte” uheld EnviNa 24. april 2017
Materialegodkendelse
Rejseholdets kommunemøder
Præsentationens transcript:

Hvem har myndighedsansvaret for den akutte skadesafhjælpende indsats Beredskabet på en havn Hvem har myndighedsansvaret for den akutte skadesafhjælpende indsats

Hvad siger reglerne? Redningsberedskabet skal kunne yde en i forhold til lokale risici, forsvarlig begrænsende og afhjælpende indsats mod skader på personer, ejendom og miljøet ved ulykker og katastrofer herunder krigshandlinger - beredskabslovgivningen I tilfælde af olie- eller kemikalieforurening forestås sanering af kyststrækninger og bekæmpelse af forurening i havne af kommunalbestyrelsen (redningsberedskabet) - Havmiljøloven Politiet koordinerer den samlede indsats og skal sørge for varsling, afspærring, evakuering mm. - Beredskabslovgivningen Beredskabsloven: § 1. Redningsberedskabets opgave er at forebygge, begrænse og afhjælpe skader på personer, ejendom og miljøet ved ulykker og katastrofer, herunder terror- og krigshandlinger, eller overhængende fare herfor. Stk. 2. Redningsberedskabet omfatter det statslige redningsberedskab, herunder det statslige regionale redningsberedskab, og det kommunale redningsberedskab. § 12. Det kommunale redningsberedskab skal kunne yde en forsvarlig indsats mod skader på personer, ejendom og miljøet ved ulykker og katastrofer, herunder terror- og krigshandlinger. § 17. Den samlede indsats ved større skader koordineres i øvrigt af politidirektøren. Stk. 2. I forbindelse med indsættelse af redningsberedskabet skal politidirektøren i fornødent omfang sørge for varsling, afspærring, evakuering og andre nødvendige foranstaltninger. Dimensioneringsbekendtgørelsen§ 1. Det kommunale redningsberedskab skal kunne yde en i forhold til lokale risici forsvarlig forebyggende, begrænsende og afhjælpende indsats mod skader på personer, ejendom og miljøet ved ulykker og katastrofer, herunder krigshandlinger. Redningsberedskabet skal endvidere kunne modtage, indkvartere og forpleje evakuerede og andre nødstedte. Stk. 2. Kommunalbestyrelsen skal sørge for varetagelsen af den tekniske ledelse af indsatsen på skadestedet. Stk. 3. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at der er tilstrækkelig vandforsyning til brandslukning. Havmiljøloven: § 35. I tilfælde af olie- eller kemikalieforurening forestås sanering af kyststrækninger og bekæmpelse af forurening i havne af kommunalbestyrelsen. Stk. 2. Kommunalbestyrelsen tilvejebringer en beredskabsplan for iværksættelse af sanering af kyststrækninger i tilfælde af væsentlige forureninger af kyster i kommunen og for bekæmpelse af forurening i havne i kommunen. Stk. 3. Kommunalbestyrelsen kan pålægge havnebestyrelsen at udarbejde en beredskabsplan for bekæmpelse af forurening i havnen og at drage omsorg for, at det nødvendige materiel er til rådighed.

Hvad betyder det i praksis? Planlægning og dimensionering Førsteindsats (Skadesbegrænsning) Endelig indsats (Skadesafhjælpende) Samarbejdet med andre myndigheder/aktører Afslutning og overlevering af skadestedet

Førsteindsatsen Sikring af stedet mod særlige farer Personredning Begrænse skadens udbredelsesmuligheder

Endelig indsats Egentlig håndtering/bekæmpelse af ulykken Håndtering af afledte konsekvenser fx slukningsvand, forurening mv.

Samarbejdet med andre aktører Assistancebehov Andre myndigheder Ekspertberedskaber Infrastruktur, transport, forsyning, logistik Sundheds-beredskabet Politi Miljømyndighed Kemisk Beredskab (BRS) Forsyningsselskaber Havnen Entreprenører Eksterne beredskaber Beredskabsstyrelsen Beredskabsloven: § 20. Redningsberedskabet kan kræve private redskaber og transportmidler af enhver art samt fornødent betjeningsmandskab stillet til rådighed for indsatsen. Stk. 2. Den, der i henhold til stk. 1 har stillet redskaber eller transportmidler til rådighed, har ret til erstatning af kommunen for afsavn af materiel og for den skade, materiellet har lidt. § 21. Redningsberedskabet har i forbindelse med indsatsen, jf. § 12, stk. 1, 1. pkt., uden retskendelse ret til i fornødent omfang at skaffe sig adgang til privat ejendom, om nødvendigt ved at gennembryde og fjerne hindringer. Stk. 2. Redningsberedskabet har ret til at nedrive bygninger eller fjerne beplantninger, hvis den tekniske leder af indsatsen på skadestedet finder det nødvendigt for at standse skadens udbredelse. Stk. 3. Den skade, som redningsberedskabet forvolder ved brandslukning, betragtes som brandskade. Rammer skaden marker, haver eller beplantninger, der tilhører tredjemand, erstattes skaden dog af kommunen. § 22. Redningsberedskabet har under indsats ret til at bruge det vand, der findes i brønde, vandledninger og andre vandsteder. Lokale virksomheder

Samarbejdet i indsatsområdet Organisering af indsatsområdet Hvem arbejder hvor Hvilke opgaver er i spil Kommunikation

Afslutning og overlevering af skadestedet Hvornår afslutter brandvæsenet? Overlevering til hvem?