Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Grundlaget for kystsikring

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Grundlaget for kystsikring"— Præsentationens transcript:

1 Grundlaget for kystsikring
EU direktiv pålægger landene at udarbejde risikostyringsplaner for oversvømmelse. Folketinget har ratificeret EU direktivet og udarbejdet lov om risikostyringsplaner for oversvømmelser. Loven pålægger kommunerne at udarbejde planer, ikke at iværksætte arbejder. Der er væsentligt behov for kystsikring fra Birkelyngen til Skensved Å, samt steder i den nordlige del af kommunen. Jersie området deles i 3 N og 3 S, i relation til kystsikring.

2 Kystsikring Ventegodtsvej – Birkelyngen
Skal der kystsikres på den strækning til kote 2,00? Kommunens oplæg er at Strandstien hæves. Tak for det! Ikke arbejder i de fredede klitter på Staunings Ø. Kote 1,54 er en 100 års hændelse altså 1% risiko for den vandstand. Med en 2,00 hændelse er det 0.5%. Loven siger at kystsikring skal sikre mennesker og ejendomme mod at blive oversvømmet.

3 § 1. Formålet med kystbeskyttelse er at beskytte mennesker mod oversvømmelser samt ejendom mod oversvømmelser og nedbrydning fra havet, fjorde eller andre dele af søterritoriet. Dette formål varetages ved en afvejning af følgende hensyn: 1) Behovet for kystbeskyttelse, 2) økonomiske hensyn, 3) kystbeskyttelsesforanstaltningens tekniske og miljømæssige kvalitet, 4) kystlandskabets bevarelse og genopretning, 5) naturens frie udfoldelse, 6) rekreativ udnyttelse af kysten, 7) sikring af den eksisterende adgang til kysten og 8) andre forhold af væsentlig betydning for kystbeskyttelse.

4 Ikke brug for kystsikring på strækningen Ventegodtsvej – Birkelyngen.
2 ejendomme vil få vand til soklen og en vil få vand ved et hjørne af carport ved kote 2,00. Ingen værdier vil gå tabt. 13 ejendomme vil få vand i forhaven ved kote 2,00. Ingen rekreative værdier vil gå tabt ved kortvarig oversvømmelse. Der er væsentligt behov for kystsikring i den sydlige del af kommunen, de som sikres skal betale!

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14 Betaling kystsikring Alle ejendomme øst for strandvejen også de der ikke sikres skal betale for kystsikring. Vest for Strandvejen skal kun de som sikres betale Hvorfor skal de som dagligt bruger stranden vest for strandvejen ikke betale? Loven siger at kun de som sikres kan pålægges at deltage i betaling for kystsikring.

15 § 9 a. Kommunalbestyrelsen kan i sin afgørelse efter § 5 pålægge ejere af fast ejendom, som opnår en beskyttelse eller anden fordel ved foranstaltningen, en bidragspligt. Det enkelte bidrags størrelse fastsættes af kommunalbestyrelsen.


Download ppt "Grundlaget for kystsikring"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google