Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Diætbehandling af type 2 diabetes i Region Midt
Advertisements

Det tværsektorielle samarbejde
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Evaluering af forløbsprogrammer og patientuddannelser
Udvikling af tilbud om tværfaglig og tværsektorielt koordineret indsats til børn med cerebral parese - organiseret i et samarbejde mellem Kolding Kommune,
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Agenda Hvad rører der sig nationalt? Hvad rører der sig tværregionalt?
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Udviklingsplaner Sønderborg
Netværk af forebyggende sygehuse
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
Status Palliativ indsats Danmark
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Temagruppe for IT-kommunikation
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Sundhedsstyrelsen - specialeplanlægning
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Status for sundhedsaftalerne og et kig fremad på 2. generations sundhedsaftaler – Et regionalt perspektiv Christian Blaase Johansen, enheden for kommunesamarbejde.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
HVOR LANGT ER KOMMUNERNE KOMMET I FOREBYGGELSEN OG EVT. BEHOV FOR STRUKTURELLE ÆNDRINGER I F.M. OPRETTELSEN OG DRIFTEN AF KOMMUNALE SUNDHEDSCENTRE Ane.
1 Resultater og perspektiver – Samordningsudvalg Syd
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Patientuddannelse - sundhedspædagogik i højsædet Udviklingschef Dorte Jeppesen og Underviser i sundhedspædagogik Helle Schnor.
PRAKSISKONSULENTEN I DET LOKALE SAMORDNINGSUDVALG BO GERDES ALMEN PRAKTISERENDE LÆGE HOVEDGADEN Hedehusene
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Temamøde for Underudvalg vedr. primær sundhed
Orientering vedr. praksisplan Sundhedspolitisk dialogforum, KKR Nordjylland, 20. maj Rådmand Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Aalborg.
Kort præsentation Jesper Holmelund Jørgen Peter Ærthøj
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Foreløbige forslag til aftaler indenfor: Arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Børne/svangre området Rådgivningsforpligtelse Status fra forebyggelsesgruppen.
Præsentation af kommunerunde Opsamlingsmøde onsdag den 24. maj 2006.
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
KL´s visioner for kroniske patienter
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Afsluttende bemærkninger Den videre proces. 1. generationsaftaler Generelle aftalepunkter Fælles udredninger/ udspil + + Specifikke aftalepunkter = Sundhedsaftale.
Den 2. november København Workshop 1: Masterplan Esbjerg – Kommunal/regional koordinering V/ Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, Psykiatrien Region.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Pakkeforløb for kræftpatienter
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Telemedicinsk sårvurdering Region Hovedstaden Judith Lørup Rindum 1. Arbejdsgruppemøde 4. september 2013.
Københavns Kommune Evaluering og Next practice 23. maj 2013.
Socialpsykiatri – særlige udfordringer - national konference for kommunale handicapråd januar 2007.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Fælles testredskaber Nationalt og i Region Midt Arbejdsgruppe for fælles redskaber til vurdering af funktionsevnen hos patienter med erhvervet hjerneskade.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
UTH i almen praksis Baggrund: Loven om patientsikkerhed 2010 Formål: Lære af fejl og risikosituationer og mindske risikoen for at de sker igen Rapporteres.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Forebyggelse og uddannelsesforløb for kroniske patienter Allan Flyvbjerg Formand for Diabetesforeningen og Professor ved Aarhus Universitetshospital Møde.
1 INDSATSEN FOR PERSONER MED KRONISK SYGDOM I REGION SYDDANMARK - ET SAMARBEJDE MELLEM REGION SYDDANMARK, REGIONENS KOMMUNER OG ALMEN PRAKSIS Charlotte.
Genoptræningsforløbs- beskrivelser - samarbejde mellem Region Syddanmark og kommunerne i regionen Asger Kudahl - Odense Kommune 2. juni 2009.
Hjerterehabilitering i Danmark lige nu! v/Lene Joensen Akademisk medarbejder Sundhed og Forebyggelse.
Valgkredsmøder i Lejerbo 2016
DET KOMMUNALE SAMARBEJDE
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
Temamøde om social ulighed i sundhed
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Indsats i Region Syddanmark for personer med kronisk sygdom
Sundhedsaftale
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Implementering af det tværsektorielle forløbsprogram for mennesker med diabetes.
Netværksmøde - Sundhedsøkonomi
Præsentationens transcript:

Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse Thomas Lund Sørensen Speciallæge i samfundsmedicin Afdelingsleder, Fagcenter sundhed, Drift og implementering Sønderborg Kommune Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

Kommissorium Kvalificere nærværende kommissorium i form af forslag til en tids- og procesplan med prioritering af nedenstående opgaver og indeholdende forslag til plan for implementering af anbefalinger fra arbejdsgruppen. Forslag til tids- og procesplan godkendes af formandskabet for styregruppen vedr. grundaftaler. Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

Tids- og procesplan Seminar 30.-31. august Udkast til aftaletekst 26. september Tilretning på baggrund af skriftlige og mundtlige tilbagemeldinger 4 oktober Aflevering til Styregruppen for grundaftale 10 oktober 180 arbejdstimer + sekretariat Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

Kommissorium At udarbejde forslag til samarbejds- og snitflader inden for den patientrettede forebyggelses- og sundhedsfremmeindsats. Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

Patientrettet vs. borgerrettet Patientrettet forebyggelse = forebyggelse og sundhedsfremmende tiltag der retter sig mod personer med lægediagnosticeret sygdom Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

Arbejdsdeling i forhold til patientuddannelse Region Syddanmark er ved sygehusene ansvarlig for at tilbyde specialiseret sygdomsspecifik patientuddannelse. Specialiseret sygdomsspecifik patientuddannelse kræver, at indsatsen skal være en integreret del af den sygdomsspecifikke behandling, herunder indeholde aktiviteter, der kræver medvirken på speciallægeniveau, af specialiseret tværfaglighed eller som af sikkerhedsmæssige hensyn kræver tilstedeværelse af sygehusudstyr eller kliniske støttefunktioner. Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

Tre eksempler: KOL Ischæmisk hjertesygdom Diabetes Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

Kommissorium At udarbejde forslag til overordnede retningslinier for henvisning til forebyggelses- og sundhedsfremmetilbud, herunder eksempelvis struktur, målgrupper og kommunikation mellem parterne. Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

Kommune Almen praksis Sygehus Henvisning Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

Kommissorium At udarbejde forslag til overordnede retningslinier for henvisning til forebyggelses- og sundhedsfremmetilbud, herunder eksempelvis struktur, målgrupper og kommunikation mellem parterne. Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

Lokale samordningsforum Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

Kommissorium At foretage analyse af muligheder for på tværsektoriel basis at etablere og vedligeholde en fælles database, eksempelvis i regi af Sundhed.dk for individuelt rettede forebyggelses- og sundhedsfremmetilbud i regionen. Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

VisInfoSyd Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

Kommissorium På baggrund af ovennævnte samt tilbagemelding fra Sundhedsstyrelsen at udarbejde forslag til tekst til sundhedsaftale om forebyggelse og sundhedsfremme Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

Væsentlige problemområder Hvordan sikre sammenhæng nationale patientforløbsbeskrivelser, Regionale- og Kommunale forebyggelsestilbud Region ønsker mulighed for direkte at kunne henvise til kommunale forebyggelsestilbud. Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007

Spørgsmål er ikke udarbejdet af Arbejdsgruppen men af Afdeling for Kommunesamarbejde Styregruppen for grundaftaler 5. Oktober 2007