Karen Mosbech 19.09.17 NYTÅRSKUR.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fuldmagtsmodeller i forbindelse med udbud af bygge- og anlægsarbejder
Advertisements

Regionens opgaver Håndtering af jordforureningen
Jordforurening i Region Nordjylland
Statsstøtte og udbudsreglerne
Hvilke typer af budgetposter har boligafdelingen indflydelse på ?
Private fællesveje Drift og vedligeholdelse mm. Drift og vedligeholdelse mm. Ved: Vejchef, Mohamed Ouazzani.
Prospekt. Ideen •Casa della filosofia er navnet på en forening, der giver almin- delige mennesker mulighed for at have brugsret til et hus i Italien på.
Prospekt. Ideen •Casa della filosofia er navnet på en forening, der giver almin- delige mennesker mulighed for at have brugsret til et hus i Italien på.
Indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse
Morten Steen - Jord-Erfa-Midt
FK CHEFGRUPPEMØDE Grundejerforeningens interesseundersøgelse - marts 2014 Grundejerforeningens generalforsamling 24. marts 2014.
Regionens rolle og samspil med kommunerne Jord-ERFA-Midt
Hvad er en indsatsplan? En indsatsplan er en handleplan for grundvandsbeskyttelse Det er Vandforsyningsloven samt en tilhørende bekendtgørelse der beskriver,
1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender.
Oplæg til generalforsamling i Sdr. Nyrup grundejerforening Juridisk responsum Skrevet af advokat Gitte Espensen Hangshøj.
Grundejerforeningernes indlæg Borgermøde 10. juni 2008 vedr. lokalplan 507 for boliger ved den gamle højskole i Himmelev.
Hvad gør Grundejerforeningen ? Engholmgaards Grundejerforening Saunte, 3100 Hornbæk
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Forslag til Kommuneplan 2009 Infrastruktur, transport og miljøbeskyttelse Veje og stier Trafiksikkerhed Havn og lufthavn Kollektiv trafik Tekniske anlæg.
Generalforsamling 2005 Engholmgaards Grundejerforening.
ATV Vintermøde Idekatalog - Indeklimaforanstaltninger AVT Vintermøde 2009 Idekatalog til udvælgelse af afværgeforanstaltninger til sikring.
Lederforum Dagsorden: Generel orientering
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Jord-ERFA-Midt Den 11. december 2014
Naturhensyn - genopretning Tanker fra en kommune Anja A. Hansen Naturmedarbejder, Lyngby-Taarbæk Kommune.
BYGGESOCIETET 1 Genanvendelse af overskudsmaterialer i byudviklingsprojekter Troels Wenzel.
Vejledning om undersøgelse og oprensning af forurening fra villaolietanke ATV møde nr. 56, 26. januar 2010, Schæffergården Hvordan kommer vejledningen.
Kommunens (nye) opgaver på jordforureningsområdet
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Hvilke rammer giver lovgivningen i dag? Tirsdag den 9. januar 2007 v/ juridisk konsulent Morten Haahr Jensen.
PLANTEDIREKTORATET Principper for Plantedirektoratets arbejde Morten Ejrnæs.
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Seniorbofællesskabet Laanshøj Furesø Kommune Maj 2015
19.1 Virksomhedens miljøinteressenter
Ved Peter Petersen Formand for Oksbøl Vandværk 24. marts 2015.
Rentabilitetsanalyse
Informationsmøde Velkomst 2.Orientering om økonomi på baggrund af de valgte modeller for indbetaling. 3.Spørgsmål + svar 4.Pause 5.Orientering.
. AlmenBolig+ Beboermøde II Tømmergården. Program for beboermøde d. 13. juni 2016 ​ 1. Velkomst ​ 2. Status på byggeriet ​ 3. Hvad skal og må jeg gøre.
Plan- og Agenda 21 strategi 2016 Miljørådets møde 4. februar 2016.
Byplanafdelingen Teknik og Miljø Aarhus Kommune Lokalplaner på vej 11. marts 2013.
Navn på oplæg - Navn på oplægsholder - Dato for afholdelse af oplæg Program den 3. februar Velkomst og nyt fra grupperne - Oplæg om finansiering,
Borgermøde 17. september Forslag til Miljø- og Klimapolitik 2014 Velkommen! – Borgermøde 17. september 2013 Program Vision Furesø – Vi skaber løsninger.
Økonomiudvalgets møde den 12. august 2013 Formandens præsentation af driftsbudgettet for for Udvalget for Plan og Miljø Økonomiudvalget 12. august.
Samarbejde med Virksomhedsafdeling v/Jacob Haass Svendsen, Svendborg Kommune, Team Industrimiljø EnviNa ERFA-møde om Indsatsplan for Grundvandsbeskyttelse.
- en regional nicheopgave med relativ stor bevågenhed JORDFORURENING.
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
- oplæg til budgetforhandlinger JORDFORURENING mio.37 mio. 42 mio. 56 mio. Jord: 45 årsværk Gns =43 mio.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Dokumentationskrav ved.
Billund, 5. oktober 2015 Søren Kolind Hvid Planter & Miljø
Kulfiltre i praksis Hvorfor, hvordan og hvor længe, illustrerede ved Bagsværd Vandværk Bo Lindhardt, Chef for Vand, Nordvand (Novafos efter 1.7)
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Danmarks Naturfredningsforening
Miljøforanstaltninger i Sydlejren Miljørådsmøde 19. september 2017
Sommerhus kloakering Odsherred
BYSTÆVNE 2016.
JFL §52 Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt. Regionen kan dispensere fra forbudet. Vilkår.
Vandsamarbejder v/Lise Højmose, Teamkoordinator, Aalborg Kommune
EU’s overordnede affalds- og ressourcelovgivning
Center natur, miljø og trafik
Intro til byggeområdet
20. september Udvalgsmøde
Lokalt borgermøde om L 119.
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Borgermøde om forslag til lokalplan 9
Afdelingsmøde den Der kan ikke træffes beslutninger under eventuelt! 1
Bofællesskabet Vingefanget
Kloakfornyelse på Kirketoftvej og Skovbakkevej
Frederikssund Kommune – og Vinge
Miljøforanstaltninger i Sydlejren Miljørådsmøde 19. september 2017
Karen Mosbech NYTÅRSKUR.
Præsentationens transcript:

Karen Mosbech 19.09.17 NYTÅRSKUR

Flyvestation Værløse, Sydlejren Lokalplanerne 430 boliger er planlagt i lokalplan 121 og lokalplan 166. Boligerne er organiseret i 9 enklaver med hver sine karakteristika. Pt. er lokalplan 121-1 i høring, som omhandler de 4 af de 5 østlige enklaver.

Flyvestation Værløse, Sydlejren Erhvervsområdet Den primære del af erhvervsområdet er solgt til Filmstationen. Hangar 2 er solgt til Furesø Kommune

Flyvestation Værløse, Sydlejren Fællesarealer Hangarer bliver aktiveret til værksteder, foreninger, fælleshus m.m. Skolen, Svinestalden, Flytårnet m.m. bliver ligeledes genanvendt.

Byggemodning Freja byggemodner overordnet jf. lokalplanerne. Flyvestation Værløse, Sydlejren Byggemodning Freja byggemodner overordnet jf. lokalplanerne. Freja er forpligtet til at overholde en tidsplan overfor investorerne Budgettet for byggemodning er ca.105 mio. Grundejerne – de professionelle investorer - byggemodner i enklaverne. Efter de retningslinjer, der er beskrevet i lokalplanen

Princip for ansvar for forurening Flyvestation Værløse, Sydlejren Princip for ansvar for forurening Som forurener kan man ikke overdrage ansvar for forurening til andre Den eneste forpligtigelse grundejere overtager er betaling til drift af afværgeforanstaltninger Furesø Kommune kontrollerer afværgeforanstaltningerne som myndighed HVIS der kommer påbud om yderligere tiltag er det Forsvarets ansvar at det gennemføres OG Forsvaret, der skal betale, hvis omkostningerne overstiger 2 mio. kr. om året

Afværgeforanstaltningerne Flyvestation Værløse, Sydlejren Afværgeforanstaltningerne Freja driver afværgeforanstaltningerne for hele området i en 5 årig periode Freja afholder udgifterne til afværgeforanstaltningerne i en 5 årig periode.

Grundejerforening for miljøs forpligtelser Flyvestation Værløse, Sydlejren Grundejerforening for miljøs forpligtelser Det er en klassisk konstruktion, at medlemmer af en grundejerforening overtager driftsmæssige forpligtelser fra tidligere ejere. F.eks. Bolværker, veje, broer, store arealer og andet På flyvestationen er beboerne sikret med et loft på udgifterne.

Flyvestation Værløse, Sydlejren Bæredygtig udvikling At transformere et gammelt industrianlæg er en meget bæredygtig måde at udvikle hovedstadsområdet på. I stedet for at inddrage jomfruelig jord, bliver der renset op på de forurenede områder. Flyvestationen er renere, når transformationen er gennemført, end den har været længe, og det forurening, der er tilbage er grundigt analyseret og der bliver taget hånd om det. Det er en miljømæssig forbedring i forhold til tidligere. Borgermøde om lokalplanen den 28.9.2017