Styringsmæssige afsæt

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vi præsenterer SLIDEPLAYER.DK
Advertisements

Den Danske Kvalitetsmodel
Web 2.0 Teoretisk viden.
Lolland Kommune Team Skovcentret Birgitte, Liza, Surekha og Henriette
Det udvidede klasserum
Red Barnets frivillignet
Skabelon til strategisk plan
Organisering af undervisningen. Det er muligt at indsætte links til diverse filer, hjemmesider, video- og lydklip eller åbne dem direkte i OneNote, så.
Patientsikkerhedsrunde - et ledelsesredskab
Målsætning S.M.A.R.T Målsætningen: Ingen detaljeret målsætning
LEAN af ekspertviden - LEAN på et sygehus
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
Air Force Training Centre Vi vil Blended Learning 1 PF.
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
OUH-to-go (workflow-to-go®)
Vejledningsforløb med læringskontrakt
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Strategisk kompetenceudvikling
Rekruttering og fastholdelse Projekt fra 2006 – 2010 Flere delprojekter omhandlende : Samarbejde Image Elevers læring Lederuddannelse Kompetenceudvikling.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
Medalje til Høje-Taastrup
Sosu projekt Sosu skolen, Aabenraa Haderslev & Sønderborg Produktionsskoler
Biblioteket som læringscenter
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
OBS – gør som det passer dig!  Denne skabelon er med vilje ikke særlig stramt designet. Det er for at du selv kan lægge det indhold og detaljeniveau i.
- et bedre sted at lære ”EUD-banditten… …..en kommende studerende”
Jette Rasmussen Demenskonsulent
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse Ringkøbing-Skjern Kommune model.
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
Undervisningsbaseret vejledning og samarbejde om vejledningsopgaven på TEC! 1 Carin Rabell.
Sanne Yde Schmidt, lærer Greve Gymnasium Konference om omlagt elevtid Workshop 3 Pædagogisk ledelse i forhold til bl.a. omlagt elevtid, progressionsplaner.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform kvalitet ved inddragelse af idrætsforeningerne Kurt Curth Idrætskonsulent Hillerød Kommune 26.marts.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Synliggør dit lederskab med et nyhedsbrev. Dette er værktøjet for dig, der vil Sikre at dine medarbejdere har fokus på de vigtigste emner eller udfordringer.
Helsingør Kommune Standardskabelon Center for Politik og Organisation, Strategi, HR og Kommunikation Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole Oplæg.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Workcyclus Mere end 10 års erfaring Facilitering, rådgivning og gennemførelse af APV og trivselsundersøgelser m.m. Private og offentlige virksomheder.
PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE IT PROJEKTLEDELSE 14. marts 2014.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Familiecentret Projekt GOD FÆLLES PRAKSIS. Familiecentret Holbæk Kommunes vision: Der er noget, vi SKAL og der er noget, vi VIL….. vi VIL…..
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Hvad er der sket siden juni 2015?
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
TPACK-modellen Teknologisk viden Pædagogisk viden Fagfaglig viden
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
Pædagogisk Grundlag og Response
Leveregler Ledelsen skal være helhedspræget for at sikre bæredygtige resultater Resultatmål og forventninger baseres på fakta og dialog Synliggørelse af.
Workshop for it-supportere i Moodle og PraxisOnline 23. oktober 2015
PraxisOnline workshop for Pædagogisk X 25. september 2015
Aabenraa modellen er et initiativ, som fremmer den naturlige fødsel uden unødvendige indgreb – i en konstruktiv dialog med den gravide og fødende med formålet.
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
V. Tilsynskonsulent Anja Bechgaard.
Temadag om grundfag og de pædagogiske intentioner i eud-reformen
Kvalitet i uddannelsen
Faggruppemøde EUC-Lillebælt den 2. februar 2017
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Din uddannelse – it-baseret November 2018
APV - Arbejdspladsvurdering
Undervisning og support setup
Præsentationens transcript:

Omlagt undervisning Fokus på arbejdsmiljø i ny styrings- og ledelsesmodel

Styringsmæssige afsæt Slide: Peter

Det vi skal bevæge os over til Vi styrer på risiko Økonomi og beslutninger decentraliseres ”Tæt på” dialog

Projektopstart januar 2016 Det styringsmæssige afsæt Underviserens tjekliste Lederens tjekliste Kvalitet Arbejdsmiljø Ressourcer

Opgave til workshoppen i januar

Ny læringsplatform Underviserens tjekliste Lederens tjekliste

Projektplanlægning Den brændende platform Milepæle i projektet Ny styringsmodel Milepæle i projektet Fokus på grundforløb 1 og 2 Mødestruktur i styregruppen, med EUD-lederne og tillidsmænd Opfølgning, åbenhed og tilretning Kommunikationsplan Ledelsesopbakning og åbenhed samt konstant fokus på projektet

Ny undervisningsplatform- Moodle Udarbejdelse af masterskabelon til undervisning Ensartethed, kvalitetsløft, afprøvning og tilretning Biblioteksstruktur Videndeling Bibliotek til master Bibliotek til undervisning Workshops for nøglepersoner Ledere, IT-personale, organisations- udvikling samt udvalgte undervisere MASTER Bibliotek Hold 1 Bibliotek til undervisning Hold 2 Hold 3

Uddannelsesspecifikke forløb Teamsamarbejde - leder som tovholder Bibliotek til master - redigeringsrettigheder

Grundfagsøvelsen 5-2-1 - Ejerskab og videndeling i fagteams

Arbejdet med Moodle og læringsforløb 4 Moodle workshops for undervisere og ledere Vejledning i systembrug Behovsafklaring Åbne workshops Opfølgning Support Særligt udfordrede Inddragelse af uge 1 Team spirit – også på tværs af afdelinger Tæt på ledelse

Udsagn fra undervisere Fedt, at Praxis-Onlines webbøger indeholder lydfiler til de læsesvage elever Jeg nyder at holde min pause uden at skulle tænke på kopimaskiner og uploads. Det hele ligger klar til brug Eleverne færdes hjemmevant i systemet, da det minder om de andre platforme, de også dagligt benytter Det der Poodl i Moodle er helt fantastisk og kan lette rettearbejdet betydeligt Når jeg kan finde ud af det her, kan alle finde ud af det Citat: Hanne - maler Moodlen er nem at arbejde i. Jeg kan bl.a. selv tilføje YouTube videoer, hvor jeg før havde brug for hjælp til det samme i Fronter Eleverne har noget lettere ved at finde rundt i, hvilke filer m.m., der skal åbnes, hvor man i Fronter hele tiden skulle guide dem i filstrukturen. Nu ligger det hele i en naturlig rækkefølge Det er nemt at fortsætte, hvor man slap, da systemet er gennemskueligt Det der Praxis-Online er måske ikke helt så dumt alligevel Mit link duede ikke, da forløbet startede. I Fronter ville det have givet meget arbejde, men her satte jeg blot et nyt link ind, som med det samme slog igennem til resten af holdet Det er smart, at man kan kopiere hele forløb eller bare opgaver fra et forløb så nemt. Den bogpakke vi bruger, kopierer vi let ud i alle rum

Fokus foråret 2017 Evaluering og forankring GF1 lægges i Moodle Sker efter 10 og 20 uger på teamniveau Dialog og konkrete arbejdsopgaver Ny forbedret master godkendt af den enkelte leder GF1 lægges i Moodle Sparring på tværs af afdelinger Medarbejderinvolvering Workshops med særligt fokus Support for det enkelte team Support for den enkelte medarbejder