En opdatering Thyreoideasygdom.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Erfaring med udvikling af 150 nationale, kliniske retningslinjer i Dansk Selskab for Obsterik og Gynækologi (DSOG-Guidelines) Ulla Breth Knudsen Tidl.
Advertisements

Endokrinologi - thyreoideasygdomme
Perinatal mortalitet: 6-7 pr 1000
FEDME-EPIDEMIEN OG HVORDAN DEN TAKLES I ALMEN PRAKSIS
Bivirkninger ved biologisk terapi 9 maj Infektioner TB: større risiko ved infliximab og abatacept mindre ved etanercept. Alm. Bakterielle infektioner:
Helle Hansen er gravid i 28. uge.
U-kursus i føtal medicin Onsdag 23/
Highlights FøtoSandbjerg
Charlotte Wilken-Jensen 14.september 2010
PERINATAL AUDIT REGION NORD. Følgende dødsfald drøftes i perinatal audit Dødfødte fra uge 22+0 Alle levendefødte, som dør inden for 28 levedage, såfremt.
Maria 26 år Henvender sig pga. oligomenoré, som hun næsten altid har haft. Tendens til øget behåring. Let overvægtig, pænt fordelt. Aldrig brugt p-piller.
Palliation til ældre med kræft
Guideline for Monoamniotiske (MA) gemelli
OK-08 Highlights Det kommunale og regionale område.
Præsentation af Aalborg Universitet 1 af 31 Fem madmyter om ”de gode gamle dage” Hvorfor skal nogle absolut idyllisere fortidens mad- og madvaner, når.
OK-08 Highlights Det statslige område. Lønnen Trin 4 nyt starttrin og 2årigt (+ ca kr./måned det første år) Forhøjelse af skalaen med mest på sluttrin.
Skriv den gode tekst ”Det er ikke sin mor, man skriver til. Hvis læserens opmærksomhed ikke bliver fanget i de første fem linjer, når han aldrig den sjette.”
Aulum-foredrag 4. okt. 2015: at være pårørende til psykisk sårbare
Graviditet og thyroideasygdom Thomas Heiberg Brix Endokrinologisk Afdeling Odense Universitetshospital.
Thyreoidea i praksis Thomas Brix Endokrinologisk afd. M Odense Universitetshospital For højt og for lavt stofskifte Hvad gør vi med de ”subkliniske” tilfælde?
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Målinger af indsats til tiden Oplæg fredag den 7. januar 2011.
Gallup om Det gode liv © TNS Februar 2014 Projekt: Gallup om Det gode liv som kilde til vækst.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Thyroideasygdomme og graviditet Dansk Endekrinologisk Selskab National Behandlingsvejledning.
Velkommen…. Grænser Venner Signaladfærd Det er weekend og nat Kim er en fyr mellem år Kim er på vej hjem fra en fest Kim har venner med i bilen.
Lidt om de kommende vandindvindingstilladelser Eskild Lund, Lejre Kommune, er det sløve læs, der har sørget for, at I endnu ikke har modtaget de nye vandindvindingstilladelser.
Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Indsæt hjælpelinjer til placering af objekter 1. Højreklik uden for slidet og vælg Gitter og hjælpelinjer 2. Sæt kryds.
Demografi Noter og figurer og levevilkår Af Otto Leholt 2007.
Pligter og rettigheder i forhold til din a-kasse?
Graviditet efter bariatrisk kirurgi Revision - 1
Respekt for Grænser Fakta
KÆRT BARN HAR MANGE NAVNE
Leverbetinget graviditetskløe
AMC Arthrogryposis Mulitplex Congenita Albertes udfordringer Hjemmefødsel Amyoplasi Manglende muskedannelse i foster tilværelsen Ingen gen fejl.
Ny risiko-bekendtgørelse
Systematisk energieffektivisering af tekniske installationer
Nyt fra kodeudvalget (5 min) DSOGs udvalg for obsterisk kvalitetssikring Medlemmer: Jens Langhoff-Roos (formand) Lene Eskildsen, Hanne Brix Westergaard,
Udvalgte måleinstrumenter
Da ulven endelig kom … Aabenraa maj 2007.
Board meeting, Pandora A/S
Prognosen ved preterm fødsel (og SGA) Niels Uldbjerg, Puk Sandager, Charlotte Ekelund, Tine Brink Henriksen Guideline – ændringer i forhold til 2000-udgaven.
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
LITTERATUR HISTORISK OVERSIGT
Ung til Ung aftener 2016/17 Margrethe Tovgaard
Experians statistik over nyetablerede selskaber i 4. kvartal 2016
Demografi Noter og figurer og levevilkår Af Otto Leholt 2007.
Biologiske lægemidler og graviditet
Program for dagen Gennemgang af mål. De næste dage. Hvad er miljø.
Udfordringer og ønsker til et nyt energiforlig
Varicella i graviditeten
FSAIO ‘s Efterårs Fagdag 6 Oktober 2017
Foetus Magnus Suspicio
Sectio Sandbjerg 2008 Danske afdelinger
Udvikling af landrace gennem tiden…
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
Lf. nr. 123 af 23/ om ændring af (…) virksomhedsskatteloven (…) - med seneste ændringer Anders Lützhøft.
Døde dyr.
Befolkning.
Udvalgte forskningsresultater
Lineære funktioner AM/ Maj 2006
Vejledning i at finde materialet til afdelingsmødet på vores hjemmeside Da vi har erfaring med, at der er et stort ressource spild ved at sende alt materialet.
Tilbage til Andedammen Team 18-19
Status fra PR gruppen + status fra Lyø
DABYFO kreds Vestsjælland Onsdag den 15. maj 2019
155 – Ved Jerusalem engang 1, S1
TR – BRUSH-UP God planlægning af ARBEJDSTID 12. Juni 2019
Oplæg om nye ferieregler - Kreds Østjylland august 2019
Præsentationens transcript:

En opdatering Thyreoideasygdom

Baggrund Dansk evidensbaseret guideline fra 2015 af Dansk Endokrinologisk selskab Endocrinology.dk – endo NBV – Thyreoideasygdom – Thyreoideasygdom ved graviditet og infertilitet Baseret på guideline fra Endocrine Society Jeg kan ikke se, hvem der er forfattere på den guideline, men var du ikke med?

Hypothyreose Ændret behandlingsmål: Fra 2,5/3 til 3,7, hvis der ikke er trimestespecifikke ref.intervaller Euthyroide med TPO-antistoffer start graviditet: Løbende kontrol af TSH Ingen obstetrisk kontrol i øvrigt ved velbehandlet sygdom Tidligere: Tilvækst uge 28 til alle Mindre opstramning omkring føtal struma og efterkontrol I den amerikanske fra 2011 har de de samme grænser som vores ældre Punkt med euthyr ej nævnt i gamle Ingen kontrol ved hypothyr også gældende i amerikansk guideline: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3472679/pdf/thy.2011.0087.pdf men det bør vel understreges, at det gælder velbehandlet hypothyr, for jeg synes der er en dele litteratur, der peger på, at subklinisk hypothyr Har betydning.

Thyreotoxicose Tidsinterval for måling af TRAB 20.-24. uge I obs.guideline: senest i slutningen af 2.trim. Obstetrisk kontrol: tilvækst uge 28 + 32 Dysregulerede med 4-5 ugers interval fra uge 25. Ved 2-3 x forhøjet TRAB ul for føtal struma samt kontrol af barn 5,10 og 15 dage efter fødsel Måling af TRAB i 3. trim ved pos trab tidligere i grav