Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Døde dyr.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Døde dyr."— Præsentationens transcript:

1 Døde dyr

2 Døde dyr, der ikke går til konsum
Bekendtgørelse om opbevaring m.m. af døde produktionsdyr. BEK nr 558 af 01/06/2011 Gældende. Offentliggørelsesdato: Fødevareministeriet § 1. Denne bekendtgørelse finder anvendelse for selvdøde produktionsdyr og aflivede produktionsdyr, jf. dog stk. 2. Stk. 2. Bekendtgørelsen finder ikke anvendelse for døde akvakulturdyr, hobbyfjerkræ samt pelsdyr, der sendes direkte til en pelsningscentral. Krav til opbevaring af døde produktionsdyr § 3. Døde produktionsdyr skal opbevares på en opbevaringsfacilitet indtil afhentning, jf. dog stk. 3 og § 4. Stk. 2. Indtil afhentning skal døde produktionsdyr opbevares på en måde, der sikrer dem mod ådselædende dyr og under sådanne forhold at opbevaringen ikke udgør risiko for spredning af smitstoffer. Stk. 3. Et produktionsdyr, der dør eller aflives på græsningsarealer uden opbevaringsfaciliteter, og hvor græsningsarealet ikke fysisk grænser op til det CHR-nummer, som dyret er flyttet fra, kan transporteres til det nærmeste sted, hvorfra det kan afhentes, eller til den opbevaringsfacilitet, der ejes eller benyttes af dyrets ejer. § 4. Døde drøvtyggere, hvorfra der skal udtages prøvemateriale til TSE-test, må ikke opbevares i fryseanlæg eller i container på frost.

3

4

5

6 Døde dyr, der ikke går til konsum
Krav til placering af opbevaringsfacilitet § 5. For at forebygge smittespredning skal opbevaringsfaciliteten være placeret i passende afstand fra offentlig vej, produktionsbygninger og arealer med produktionsdyr. Stk. 2. Opbevaringsfaciliteten skal være placeret ved fast tilkørselsvej. TILMELDING § 9. Døde produktionsdyr, der opbevares på en opbevaringsplads eller afhentningsplads, skal tilmeldes afhentning hurtigst muligt og senest 24 timer efter konstatering af dødsfald, jf. dog stk Stk. 2. Tilmelding til afhentning af døde produktionsdyr, der opbevares i lukket container på en opbevaringsplads eller afhentningsplads, kan afvente, indtil containeren er fyldt, jf. dog stk. 6. Dog skal tilmelding til afhentning ske senest 5 dage efter, at påfyldning af containeren er begyndt. Stk. 3. For døde produktionsdyr, der opbevares i lukket container på køl eller frost, og hvor afhentning af de døde produktionsdyr i containeren sker fra en opbevaringsplads eller afhentningsplads, kan tilmelding til afhentning afvente, indtil containeren er fyldt, jf. dog stk. 6. Dog skal tilmelding til afhentning ske senest 3 uger efter, at påfyldning af containeren er begyndt.

7 Mink Stk. 4. I pelsningssæsonen kan tilmelding til afhentning af døde pelsdyr, der opbevares i lukket container, afvente, indtil containeren er fyldt. Dog skal tilmelding til afhentning ske senest ved pelsningssæsonens afslutning. Stk. 5. Uden for pelsningssæsonen kan tilmelding til afhentning af døde pelsdyr, der opbevares i lukket container på køl eller frost på en opbevaringsplads eller afhentningsplads, afvente, indtil containeren er fyldt. Dog skal tilmelding til afhentning ske senest 3 måneder efter, at påfyldning af containeren er begyndt.

8 Døde dyr Tilmelding til afhentning af døde produktionsdyr der opbevares i køleanlæg § 10. Tilmelding til afhentning af døde produktionsdyr, der opbevares i et køleanlæg, kan afvente, indtil køleanlægget er fyldt, jf. dog stk. 2. Dog skal tilmelding til afhentning ske, så afhentning sker senest 6 uger efter, fyldning af køleanlægget er begyndt. Stk. 2. Døde drøvtyggere, hvorfra der skal udtages prøvemateriale til TSE-test, skal tilmeldes afhentning hurtigst muligt og senest 24 timer efter konstatering af dødsfald. Tilmelding til afhentning af døde produktionsdyr der opbevares i fryseanlæg § 11. Tilmelding til afhentning af døde produktionsdyr, der opbevares i et fryseanlæg, kan afvente, indtil fryseanlægget er fyldt. Dog skal tilmelding til afhentning ske, så afhentning sker senest 3 måneder efter fyldning af fryseanlægget er begyndt.

9 Notat fra Landbrug og fødevarer

10


Download ppt "Døde dyr."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google