Personlig stof- og alkoholpolitik

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Coaching Det handler om at stille de rigtige spørgsmål!
Advertisements

Hvilken forskel gør spørgsmål?
At forholde sig professionelt Anne Skov
Parforhold; kommunikation og seksualitet
ADHD i familien - Hvad kan man selv gøre?
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Thomas. B. Pedersen Lærer: Martin Glud
Børn og Smerter Visualisering & smertehåndtering Udvidet familiekursus, d. 6. marts 2010 Susanne Gjersing & Charlotte Jensen
Hvordan kan du arbejde med meningsfuldhed?
Coaching - det handler om at stille de rigtige spørgsmål…
Hvordan kan man arbejde meningsfuldhed i forandringsprocesser?
Kan man gøre andre mennesker lykkelige?
Er mit barn klar til skolestart ?
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
”Hvad kan misbruget være et symptom på ?”
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Hvad kan jeg gøre for at blive bedre til at gå til eksamen?
Hvis du på tænker at anvende medicin til en eller anden mindre sygdom og er i tvivl, kan du ? a) Flyve uden videre, og se, hvad der sker. b) Spørge på.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Hvilke rusmidler appellerer til de unge?
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Sydgården Behandlingscenter Sydgården
Relationen i institutionen – MI på MultifunC V/ Sine Møller Psykolog og faglig leder af Kvalitetssikringsteam MultifunC.
Mestring af ADHD som voksen.
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Tegning; ”Frihedens allegori”, F. M
Sårbarhed hos børn og unge
Sexualitet ved svær psykisk sygdom
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Haderslev Kommunes Alkohol- og Misbrugspolitik
Tema 4: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Indslusning på arbejdsmarkedet Fra Misbruger til Medarbejder den 28. november 2007.
Oplæg til Vejlederkonferencen, af Else Poulsen
Ida Koch, 2005 BELASTNINGER I ARBEJDET MED SELVMORDSTRUEDE Hvad er svært for dig – og hvordan har du mærket belastningerne? Hvordan beskytte sig mest muligt.
Væk fra motivation Hvorfor går der altid kludder i det?
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Hvordan man bekæmper mobning
En undersøgelse om Trivsel, rygning, alkohol og stoffer
DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Karrierevejledning til personer med handicap Modul 4.1 – Forventninger og motivation Anders.
Mit liv - nu med DAT MIT LIV - nu med DAT.
Session 7 – Livsstil Undervisere:
Psykoedukation skizofreni
 Jesper Snitgaard, SSP Konsulent  Bo Skov Jensen, Gadeplan Rusmiddelkursus ved SSP Køge.
Hvad vil Gud med mig – og hvad vil jeg? Hvordan leder Gud mig?
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Unge og rusmidler - brug eller misbrug? Konference – Unges misbrug Torsdag den 28. januar Ib Hansen Mobil:
Tabel 1.6 Hyppighed af alkoholforbrug i % i ESPAD-undersøgelser 1995, 1999 og 2003 Drukket alkohol sidste måned DrengePiger Antal gange
Hvordan motiverer man en ”umotiveret” ung? Aut. Cand. psyk. Silas Charlotte Houlberg Tlf.:
Jeg lever (et bedre liv) med borderline Jeg lever (et bedre liv) med Borderline.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Fra handling til forvandling Hele Vejen Rundt Fra handling til forvandling Ideen er skabt Susanne Løkke & John Mejlgren © 2011.
SSP Køge 1 Aftens program Intro om SSP, samt formålet med i aften Opdeling i grupper (dilemmakort) ej være sammen med egen familie) Find 3 ting, som gruppen.
Psykoedukation skizofreni Session 6 – Kommunikation og samvær med den skizofreniramte Undervisere:
Andagt: Skrig det til træerne. Kornet i siloen Positiv silo Dejlig familie Gode venner Fede fællesskaber En sød kæreste Mening med livet Alt er godt Negativ.
Integrationsnet Målafklaring; med coaching og ressourcetænkning som referenceramme.
Se BL 6-05 og/eller spørge en flyvelæge.
Psykoedukation skizofreni
Unge og stofmisbrug.
At motivere til forandring
Motivationsgruppe Kapitel 1.
Unge og Stoffer et problem… eller?. Unge og Stoffer et problem… eller?
Unge og problemet med misbrug.
Trivsel og mental sundhed
Livets Ord December 2017.
Den motiverende samtale
Præsentationens transcript:

Personlig stof- og alkoholpolitik Tvivl om visdommen i at være afholdende • Du kan være i tvivl om, hvorvidt det liv, du kan se for dig som stoffri/ædru (eller reduceret forbrug) er besværet værd. Der kan være gæld, arbejdsløshed og ensomhed at se frem til. • Du kan være i tvivl om dine egne evner til at holde dig stoffri/ædru eller kunne kontrollere et forbrug. • Du kan være i tvivl om omgivelsernes, herunder behandlingssystemets, vilje eller evne til at hjælpe dig Du kan være farvet af sort/hvid tænkning om at et ædru og stoffrit liv er kedeligt og uden glæde. Omvendt kan du være overbevist om at det liv du ønsker er uforeneligt med rusmidler. At her er det enten eller. Vælger jeg livet eller rusmidlerne???

Vinduet til forandring Væk fra motiveret Hen imod motiveret Diskrepans mellem rusmidlet og personlige værdier. Det liv man lever med rusmidlet hænger ikke sammen med personlige værdier. Uanset hvad det er, der skaber misforholdet mellem den person, man troede man var, og de handlinger man foretager sig, så er det en personlig sag, ikke en sag andre kan eller skal dømme om. Forskellige menneskers grunde til at tage stoffer er ikke altid de samme, og grunde til at lade være er ikke altid de samme. I afhængigheden er der altid gode grunde til at tage stoffer.

Vindue til forandring Hen imod. Hvad vil blive muligt hvis du får styr på dit misbrug.? Hvis det bliver bedre, hvad ville så blive muligt? Spørg ind i livsområderne Relationer, parforhold familie kæreste økonomi fysisk. Fritid Uddannelse Selvværd Drømme lang sigt

Værdier og adfærd Det vil sige. At du vil kunne genkende din motivation i enten: Diskrepans (ikke forenes) imellem den adfærd du har når du bruger rusmidler - og dine værdier. Det hænger ikke sammen = skyld og skam Væk fra motiveret. Negative konsekvenser (kort glæde -lang smerte). Hen imod motiveret. Længsel efter et liv foreneligt med værdier.

Kontrol eller afholdenhed? Nogle mennesker er godt hjulpet af at beslutte sig for total afholdenhed. De har måske oplevet, at de har gjort mange forsøg med at have et fornuftigt eller behersket forhold til alkohol og/eller stoffer, men at det ikke har fungeret for dem. Andre har besluttet, at de skal anvende én eller anden form for kontrolstrategier. Nogle er godt hjulpet af at undgå bestemte steder eller måder at drikke på. F.eks. kun drikke alkohol i weekenderne, kun drikke højest 2 genstande på bestemte dage eller kun drikke om aftenen. Tommelfinger regel er at man sikrer sig i at få mestret de tidligere højrisiko situationer tilfredsstillende uden rusmidler. F.eks. humør fald, sociale situationer, nye belønninger o.s.v.

Kontrol eller afholdenhed? Man ved, at der er meget få blandt de der engang har været afhængige, der klarer at have et kontrolleret forbrug af tobak og heroin, flere der klarer at have et kontrolleret forbrug af alkohol, og flere endnu der klarer at have et kontrolleret forbrug af hash og kokain. Men hvordan det er for ”mange” siger ikke nødvendigvis noget om, hvordan det er for dig. Spørg dig selv: Har jeg afprøvet kontrol brug, med tydelige egen grænser? Har jeg prøvet det flere gange? Ville det gøre det nemmere at tage en beslutning om afholdenhed i etaper?

Kontrol eller afholdenhed? Kun hvis du virkelig føler dig parat til at ændre dit forbrug, bør du bruge mange kræfter på at forsøge på at gøre det. Beslut dig ud fra det liv, du vil gå i møde hvis du ikke skaber en forandring? Det liv du vil få hvis du laver en forandring. Hvilket af de liv hænger sammen med dine værdier!

Viden til beslutningen! Skadevirkninger Viden til beslutningen!   Psykisk Krop Socialt Afhængighed Forbrug Lille Stort Alkohol - *** Tobak * Angstdæmpende medicin af benzodiazepintyp en* ** Heroin/morfin ***1 Metadon Hash og pot Kokain Amfetamin Ecstasy og andre ”partydrugs”** LSD, mescalin og psilocybin ? Koffein

Opgave Lav personlig plan! Del i gruppen