Høretab og høretekniske hjælpemidler

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vi præsenterer SLIDEPLAYER.DK
Advertisements

Høreprøver & Audiogrammer.
Klitgården Refugium Klitgården Refugium ligger smukt ud til Kattegat, umiddelbart vest for Skagen by.
At forholde sig professionelt Anne Skov
Menièretræf Herning d
For at køre SSTV, Skal man kun bruge , En Radio , en pc , og to kabler med jackstik i begge ender … I dette tilfælde med en haåndstation…Dette er nok.
Vejledning til Cisco trådløs telefon
Kommunikationskursus - Erhverv
Høreapparater.
SSQ 5.6 side 1 De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer. For hvert.
SSQ12-C SSQ12-C Instruktioner De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer.
Internet til alvor og sjov
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Detaljer om cochleære defekter og hvorfor der skal tages hensyn til hørehandicappede selv om disse har optimal høreapparat-/CI- behandling. Ture Andersen.
Ørets anatomi og fysiologi
ÆLDRE MED KOMBINERET HØRE- OG SYNSNEDSÆTTELSE
Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!
Vejledning til Cisco IP Telefon
Høreforeningens netværksgrupper - Find vej i hørejunglen, med netværksgruppen som GPS –
Alder Navn Dato SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger ét høreapparat (højre øre) Jeg bruger to høreapparater (begge.
Kursus i høreomsorg. Henvender sig primært til Personale på plejehjem Hjemmeplejen Andre som i forbindelse med deres jobfunktion har med hørehæmmede at.
1 Velkommen til brugerinstruktion, It-Universitet.
1 It-Universitet velkommen til Easy Historien om en succes!
Svar venligst på nedenstående spørgsmål, før du besvarer spørgsmålene om din hørelse Navn: Dato: Alder: Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger.
Lav en lydfortælling på computeren Find programmet Her kommer en kort i, hvordan du åbner Lydlab, og hvordan du arbejder med de mest elementære dele.
Højtliggende bulbus jugularis hos en 7-årig patient
Svendborg 13. Marts 2013 © 3M All Rights Reserved. 1.
Det gode lyttemiljø Opsamling på sidste års seminar Der var ønsket om en udarbejdelse af en såkaldt ”facitliste” ved valg af Høretekniske hjælpemidler.
Ungeguide.
Oticon. Vi udfordrer jer til at finde nye, sjove og brugbare løsninger sjove og brugbare løsninger. Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, sjove.
Introduktion til © 2013 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Startskærmbilledet i Lync Startskærmbilledet i Lync har fliser i hubben til.
Tjekke din telefonsvarer 1.Klik på fanen Telefon. Du får vist dine beskeder og oplysninger om personer, der har ringet. 2.Hold markøren over en telefonsvarerbesked,
Trends Forandringsbilleder Af Allan, Jesper, Michael og Pernille.
Emergency call button Stabilt og simpelt. I dag Problemer? Højtaler/mikrofon er ikke i samme rum som personen der har brug for hjælp Systemet kræver.
Tilvalg og fravalg Når du tager en beslutning, så vælger du noget til – men samtidig vælger du også noget fra.
IT Arkitektur og Sikkerhed Mobil sikkerhed, trådløse teknologier og VPN.
Mobil Usability , ITU. Spørgsmål jeg gerne vil høre: ”Det gik lidt hurtigt, kan du ikke gentage?” ”Kan du ikke snakke lidt langsommere?” ”Skruer.
Samarbejde og kommunikation på en arbejdsplads
Usability ITU, forår : Mobile enheder + Usabilityeksamen + Gæst Julie og ”...”
Elektroniske ”hjælpemidler” DTHS Netværksdage 2012
SKYPE OG SSI (SIMPLIFIED SKYPE INTERFACE) OPLÆG OG KONKRETE EKSEMPLER PÅ HVORDAN VI BRUGER SKYPE (SSI) I HVERDAGEN PÅ DØGNTILBUD, SOM ET REDSKAB TIL ØGET.
Miniguide Avaya Omstilling af kald Omstil igangværende samtale: Tryk ”omstil” Tast ønsket nummer Stil samtale igennem Ved ubesvaret eller optaget.
Hør bare her! ”Rehabilitering i specialpædagogisk optik” i Hørekonsulent Berit M. Nielsen og høre- og specialkonsulent Henrik Mors.
Hvad får man ud af en mentorordning? Aalborg Universitet, 17. november 2010.
Borgerservice Undersøgelse af brugertilfredsheden med Borgerservice Marts
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Om Videnscenter for Specialpædagogik (ViSP) Lægeforeningens generalforsamling 4. november 2011.
VELKOMMEN TIL MELLEMTRINNET 4. KLASSE, 5. KLASSE OG 6. KLASSE.
Sikkerhedskursus (følgende lektioner er tilgængelige i dette kursus
Hørelse, høretab og høreapparater – Hvad synes danskerne selv?
Rehabilitering i Specialpædagogisk optik
Markedsføring og reklame
Introduktion til brug af Princh på biblioteket
Undervisningsvideoer
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Lys og Lyd Naturfag.
1.08 Test.
Velkommen Ældre med dobbelt sansetab Del 2
Kære Celina Så skal vi igen løbe halvmarathon sammen. Startskuddet lyder klokken 16:30 (vi skal med bussen mod Nyborg 14:30) Jeg håber, at vi får.
Konfigurere lyd og foretage opkald
. Installationer i hjemmet v/ Kent Vig, Marts 2015.
Latenstid som kvalitetsparameter for høretekniske hjælpemidler.
Freedom from distractions!
PUBLIC SERVICE SKAL VÆRE FOR ALLE
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Præsentation af den statslige telefoniaftale
Begynderrejsen – et redskab til rekruttering og fastholdelse af nye medlemmer i kano- og kajakklubber Klub Dato Konsulent navn.
Netværksdage om sygehusbyggeri 17. september 2019
Vigtige opdateringer af din computer og mobil
Præsentationens transcript:

Høretab og høretekniske hjælpemidler Helt kort om mig. Uddannet audiologopæd fra KUA i 2005. 1 år i høreapparatindustri. Hørekonsulent hos CSV i 10 år. Arbejder med HA, THM, CI, tinnitus, rådgivning og vejledning. / Edda Trap Schlanbusch, audiologopæd og hørekonsulent Center for Specialundervisning (CSV) 23. november 2016

Hørelse – det mekaniske

Høretab - typer Konduktivt høretab Årsagen til hørenedsættelsen er i ydre øre, øregang eller mellemøre Perceptivt høretab Årsagen til hørenedsættelsen er i indre øre eller hørenerve Konduktivt: mekanisk fejl. Handler om at lyden ikke kommer ind til indre øre eller dæmpes undervejs. Løsning er at få lyden ind til indre øre, hvis det er muligt. Perceptivt: udover at lyden dæmpes, har mange nedsat skelneevne. Det kan HA ikke kompensere for. Kan kun skrue lyden op. Derfor brug for mere eller andet.

”Jeg kan godt høre, du siger noget, men jeg kan ikke forstå hvad” Skelnetab ”Jeg kan godt høre, du siger noget, men jeg kan ikke forstå hvad” Skelnetabet klarer HA ikke. Det hjælper med god lydkvalitet. Derfor nogen gange behov for ekstra THM

Sådan lyder en hørenedsættelse… Normal hørelse 1 Konduktiv hørenedsættelse 5 + 6 Perceptivt 13 + 15

Audiogram Hvad ser man på et audiogram

Generelt om hjælpemidler Flere forskellige høreteknikfirmaer har forskellige produkter med samme funktion. En del kommuner har aftaler med et bestemt firma, hvilket er med til at bestemme, hvad der kan afprøves. Der kan være forskel i funktioner, betjening og lydkvalitet. Hvad der vælges kommer an på afprøvning. Jeg har udvalgt dem, vi i København primært bruger og tænker først på, når der også er et synshandicap. Phonic Ear produkter.

Alarmering Call + Detect Pocketvib + Detect Blink? Når en borger ikke kan høre dørklokken, porttelefon eller fastnetstelefon ringe. To primære firmaer, Phonic Ear eller Belman alt efter hvem kommunen har aftale med

TV/radio…. Og Daisy-afspiller Loop med pudeslynge/rumslynge Trådløs løsning: SET 840 TV/ SET 840 S Hvad der vælges kommer an på hørenedsættelse samt indretning. Lejlighed vs hus.

Telefoner ErgoPhone Amplipower 40 M94-3G (mobil - endnu ikke på lager) Høretaktik ved telefonering: hold røret op til HA-mikrofon. Der er telefunktion i mange forstærkertelefoner. Brug telespoleprogram.

Mobiltelefoner Iphone SmartVision: OBS ustabil ved opkobling til mobilhalsslynge Doro PowerTel 7000i eller 7510 Stabil opkobling via Iphone – kraftig lyd på Doro og PowerTel (boost og tele). Ustabil opkobling på Doro og SmartVision

Tips og tricks vedrørende telefonering Røret holdes ved høreapparatets mikrofon. Hyl (feedback) opstår oftest ved i-øret høreapparater Hvis der er telespole i høreappparatet og teleslynge i telefonrøret, kan det benyttes. Højtalerfunktion på telefonen

Halsslynger Mobilhalsslynger med bluetooth-opkobling Kan bruges til alle HA, hvis der er telespole i

Høreapparatspecifikke halsslynger Streamere: kan streame lyd fra mobiltelefon eller anden enhed med bluetooth til høreapparater via en Streamerenhed. De nyeste privat-købte høreapparater kan modtage lyd direkte fra mobiltelefon Streamere: næsten alle høreapparatfirmaer har hver deres Streamer-enhed, der kan streame lyd fra mobiltelefon eller anden enhed med bluetooth til høreapparater via en Streamerenhed. Også høre ringetone. Også RC. De nyeste privat-købte høreapparater kan modtage lyd direkte fra mobiltelefon En del kan også kobles via audioledning med jackstik i begge ender. Kobles til computer.

Samtale - kommunikationsudstyr Duett med halsslynge eller hovedtelefon FM-systemer