Strategisk tænkning og samarbejde?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Struer Kommuneplan Vision, mål, strategi Forside Indledning Vision, mål og strategi Byer, landsbyer og landdistrikter Natur og miljø Politiske.
Advertisements

der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
Vision for turismen i ASHF Ved Peter Kvistgaard, Aalborg Universitet og Turismeforum.
Mobilitet og personbefordring i landdistrikter
DEMOKRATISERING : SFUs Martstræf 2011 : Gry Poulsen.
Danske Forsamlingshuse
Anbefalinger til et fremtidigt samarbejde
Tranum – Den digitale landsby
Andst d. 25. februar 2009 Input fra Fællesrådet for landsbysamfund v. Conni M. Skovbjerg.
Ny kultur-, idræts- og fritidspolitik. Velkommen • ”Verden ligger åben” – Hvor skal vi hen? – Hvad skal vores fælles hovedvej være? – Hvad skal vi række.
Udviklingsplaner Sønderborg
Mission Værdigrundlag Strategiske fokuspunkter
Omsætning af viden til handling
Landdistriktsudvikling •Det afgørende er hvad man gør lokalt Hanne W. Tanvig, Seniorrådgiver KVL.
Ildsjælekonferencen 2009 Regionalt mødested for ildsjæle Den bæredygtige landsby Få inspiration til din indsats for et godt lokalsamfund Stikord fra Mona.
NOEA/Aalborg Universitet
P SYKISK ARBEJDSMILJØ På Det Alternative Plejehjem, Esbjerg.
Landdistrikternes Fællesråd Landdistrikterne.dk Landdistrikternes Fællesråd Akademikerkampagnekonference Vandkanten som vækstdynamo og højtudannede i SMV’er.
Landdistriktspolitik - i en ny forvaltningsstruktur?
DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN DISPOSITION: Krav til RUP Refleksioner over RUP RUP og Region Sjælland DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN – Disposition.
LANDSBYPLANER.
Uddannelseskonference 9. november 2012 Katja Kayser Koncerndirektør, Region Hovedstaden 9. november 2012.
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Den bæredygtige landsby
Usammenhængende og sporadisk landdistriktsudvikling i Rebild kommune såvel i lokalsamfundene, som på forvaltningsplan. En del ildsjæle brænder ud, flere.
Samrådenes Temamøde Velkommen Modtagelse af flygtninge i Aalborg Kommune – v. Famile- og Beskæftigelsesforvaltningen Tema: Fysisk Udvikling.
Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme.
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Fokus på ressourcer v. Mona Hvid
Landdistriktspolitik i Mariagerfjord kommune - En vision for fremtidens landsbyer.
BEVÆGELSE I ALLE PLANER seminar BNBYFORNYELSE 1 BORGERINDRAGELSE SOM STRATEGI PROCES RESULTATER SAMARBEJDE Visby Bedsted - det sunde hjørne.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Netværk og lokalsamfund - som ressource i landdistrikterne Formål blandt andet at styrke: de frivillige ildsjæle i lokalområderne samarbejdet på tværs.
Kortdage 2004 Omlægningerne i de offentlige GI/GIS relaterede forvaltninger. Hvordan håndterer man de menneskelige og organisatoriske omstillingsprocesser?
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Lokal Aktions Gruppe Lokal Udviklingsstrategi
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Lokaldrevet udvikling. Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
1 1 Vision 2020 Sammen rykker vi verden – med vilje.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
SAMMEN ER VI STÆRKE.... Silkeborg under pres SITUATIONEN Et stærkt erhvervsliv er forudsætningen for en stærk by!
KVIK erfa-dag 22. Maj 2006 Hvorfor gør det en forskel at blive ved med at selvevaluere?
Planlovsdag 2004, 2., 3. og 9 marts Fælles planstrategi for Sønderborg-området Opgaven fra Landsplanafdelingen Hvordan organiseres samarbejdet mellem kommunerne?
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
VÆKST OG BÆREDYGTIGHED EN NY POLITIK FOR BYLIV BYER & BYGNINGER I HOLBÆK KOMMUNE?
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder.
1 Visioner, projekter og penge SKIVE KOMMUNE 2 To typer projekter 1. Procesprojekter -Skive Kommunes Visionsproces -Lokalpark -DI´s værdiforløb/visionsproces.
Skolespor – SPOR.DK Kom ud i virkelighedens landskaber.
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
Årskursus i Hjertemotion
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Integrationsnet Målafklaring; med coaching og ressourcetænkning som referenceramme.
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Hjerteforeningens sundhedskonference 12. oktober 2016 VELKOMMEN ved adm. direktør Kim Høgh Tak for ordet. Først og fremmest vil jeg gerne starte med at.
Science-kommuner Finansiering: Undervisningsministeriets pulje
Lokale eksempler på tiltag der skaber positive forventninger.
Afvikling eller udvikling? ”Slip landsbyerne løs”.
Det gode partnerskab Partnerskabsaftalen som dialog-redskab til afklaring af fremtidig perspektiver for partnerskabet.
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Nærværende ledelse, personligt og ledelsesmæssigt.
BADMINTON Netværksmøde foråret
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Forandringer – Arbejdspladsernes udfordring og mulighed
Præsentationens transcript:

Strategisk tænkning og samarbejde? Lokaldemokrati - Strategisk tænkning og samarbejde? Allan Andersen Sekretariatschef

Landdistrikternes Fællesråd Landdistrikternes Fællesråds mission er: At være praktisk ekspert i at samle, dele og kommunikere viden til gavn for landdistrikter og yderområder.

Landdistrikternes Fællesråd Vores Vision for Danmarks Landdistrikter. Landdistrikterne skal udvikle sig i en positiv retning så der skabes balance mellem land og by i Danmark. For at kunne skabe udvikling og fremgang i landdistrikterne skal forudsætningerne, rammevilkårene og ressourcerne fra Stat, Region og Kommune være sammenhængende og til stede. Landdistrikterne skal være attraktive og levende med positiv udvikling, samtidig med at mulighederne for den enkelte borger forøges og bliver bedre.

Landdistrikternes Fællesråd Vigtige basale rammevilkår – (stat, region, kommune) Fysisk Bosætning Erhvervsudvikling/ Jobskabelse Tryghed/ Sundhed Infrastruktur/ Tilgængelighed Uddannelses-muligheder

Borgeren i centrum Vore forfædre sad ude i landsbyerne på tingstederne og ordnede landsbyens forhold.

Hvordan er det at være borger i dag i et lokalsamfund? Hvad er udfordringerne for de mange frivillige?

Hvordan er det at være borger i dag i et lokalsamfund? Hvordan er det at være med til at udvikle sit lokalsamfund? Hvordan skabes sammenhold i lokalområdet?

Hvordan er det at være borger i dag i et lokalsamfund? Hvordan skabes de gode relationer mellem Kommune (politikere og embedsfolk) og lokalsamfundet?

Hvordan er det at være borger i dag i et lokalsamfund? Hvordan sikrer man at alle trækker på samme hammel?

Hvordan er det at være med til at udvikle lokalsamfundet? Det er spændende Det giver masser af energi Det giver stolthed Det giver ejerskab Man føler man gør en forskel

Hvad er udfordringen for de mange frivillige ildsjæle? At holde sammen At få alle med Det kan være op ad bakke Der kan være modstand fra nogle Men det er kampen værd

Hvordan skabes de gode relationer så?? Der skal være reel vilje fra alle parter. Borgeren Embedsmanden Politikeren Politiker Borger Embedsmand Fokuser på samarbejdet

Lokal Samarbejde og sammenhold Organisering lokalt: Hvad laver et lokalråd: Samler lokalområdet Udviklingsplan Dialog med eks. kommune Lokal enighed er nødvendig for at skabe de gode og holdbare resultater..!!

Lokal Samarbejde og sammenhold Lokalråd landsby B Organisering Kommunalt: Bylaug landsby A Lokalråd landsby C Overordnet: lokalråd/ Landdistriktsråd/ Landsbyråd på kommuneniveau Lokalråd landsbyer D+E Borgerforening landsby J Lokalråd landsbyer F+G+H Landsbyforening landsby I

Hvordan gør vi så - Hvor vil I hen med jeres lokalsamfund? Vision: Hvor vil i hen ? Strategi: Hvad skal der til for at komme derhen? Taktik: Hvordan kommer i derhen ? Handling: Hvem gør hvad – hvornår? Mission: Hvad er I sat i verden for?

Vi må have en plan! ”Hvilken vej skal jeg gå”? “Hvis du ikke ved hvor du vil hen, kan det være lige meget hvilken vej du går.” “Citat Alic I eventyrland” Hvor vil I hen med jeres lokalsamfund? Hvor vil I hen? Hvad skal der til for at I kommer derhen. Vi må have en plan!

En Udviklingsplan – hvad er det ? En udviklingsplan for lokalsamfundet beskriver lokalsamfundets: Historie (Hvad er vi stolte af – hvad er vores fundament) Analyse (En ”gennemgang” af landsbyen) Vision (Drømmen – hvor vil vi hen med vores lokalsamfund) Strategi (Hvad skal der til for at vi kommer derhen) Handleplan (Projektplanerne for de enkelte projekter)

Hvad skal planen bruges til? Først og fremmest markerer retningen ude i det enkelte lokalsamfund. MEN - - Er I enige om hvor målet er? Eller – spiller I med hver sin bold? Mod hver sit mål?

Hvad skal planen bruges til? Jeres udviklingsplan skal også bruges af kommunen – så de ved hvor I vil hen. Det kan kommunen bruge til noget – når de skal planlægge. Jeres udviklingsplan skal/kan bruges når I søger midler fra puljer og fonde.

Gør en forskel! Landsbyer der VIL – overlever Landsbyer der Ikke vil forandring og nytænkning affolkes! Hvordan bliver det i jeres landsby?

Tak for jeres opmærksomhed

Landdistrikternes Fællesråd Tilmeld jer vores nyhedsmail på www.landdistrikterne.dk