Forberedelse til kick off 7. december 2016

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velfærdsteknologi i Region Syddanmark
Advertisements

Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Fordele, muligheder og udfordringer ved direktivets implementering i forhold til Universitetshospitalet i Aalborg. Morten Noreng Lægefaglig Direktør.
Vurdering af sygehusplaner baseret på:
UNIK – Innovative løsninger til kronisk syge
Agenda Hvad rører der sig nationalt? Hvad rører der sig tværregionalt?
Status for arbejdet med sygehusbyggerierne i Region Syddanmark
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Region Hovedstadens psykiatriplan
DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND KICK-OFF 30. JANUAR, 2013.
Det Nye Universitetshospital i Århus Arbejdsvision for byggeriet af DNU Det Nye Universitetshospital: sammenhængende, bæredygtigt og effektivt byggeri.
En faglig og effektiv misbrugsbehandling
Status for regionsdannelsen - hvor er vi i Region Syddanmark Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering, den 6. april 2006 I ndlæg v/sundhedsdirektør Jens.
Virksomhedernes indgang til sygehusbyggerierne Regionalpolitisk direktør Gitte Bengtsson, Danske Regioner.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Fornyelsesfonden - muligheder for offentlig funding
Kick off Kursus i Innovation og brugerinddragelse Den 18 marts 2013
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Vision og rammer for de nye sygehusbyggerier
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Velkommen til Lægedage
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hvad kan den nye sundhedsaftale give, hvor stiller den især krav til kommunerne og hvad skal vi hver især have fokus på, for at få det fulde.
Sygehus perspektiv Afgiftning og motivation af misbrugere.
Lægefaglig prioritering og driftsøkonomiske hensyn
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
Vision for fremtidens nære sundhedsvæsen strategiseminar januar 2015.
Status for akutuddannelsestiltag til FAM-personale i Region Nordjylland v/ projektleder Dan Fanøe Nilsson, PKA 6. november 2009, Konferencecenteret Koldkærgård,
Ny regering, nye tider – dag 1
KL´s visioner for kroniske patienter
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.
FAM i Odense og Svendborg Nyt OUH – MiFam: ATC og CAP – MAS April 2009 v/ Jens Peter Steensen, OUH (og Niels Dieter Röck og Michael Hansen-Nord)
BYGHERRE BYGHERRERÅDGIVER TOTALRÅDGIVER Det Digitale Hospital.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
SILVER Supporting Independent LiVing for the Elderly through Robotics Helena Christensen, Syddansk Sundhedsinnovation Martin Nitze, Odense Kommune.
Forslag til studietur for Innovationsudvalget Formål og rammer for studieturen Formål: –At få viden om konkrete sundheds- og velfærdsløsninger,
Resultater fra spørgeskema vedr. unge udviklingshæmmede i Region Syddanmark.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
1 Standardiserede Tidsstyrede Patientforløb (STP) Temadag den 29. april 2011 ”Kvalitet, nytte og specialfunktioner i et sundhedsvæsen under pres.”
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
STATUS FOR GENNEMFØRELSESPLAN april Status for gennemførelsesplan Procesplan med ti indsatsområder - 1. halvår Konsolidering af sygehusenheder.
Hvordan opleves specialeplanlægningen på akutsygehusene? Christina Holm-Petersen, projektchef, ph.d. Baseret på en interviewundersøgelse blandt 13 lægelige.
Netværksmøde sundhedsøkonomi Odense den 26. juni 2008 Den kommunale aktivitetsbaserede medfinansiering i 2007.
Forberedelse til kick off 7. december 2016
Hvad er vigtigt for dig?-dag
Velkommen til Round Table
Hvad er vigtigt for dig?-dag
Fordeling af funktioner blandt de somatiske sygehuse i
Introduktion til sundhedsområdet
Forlig om fremtidens sygehuse og psykiatri
Netværksdage for Sygehusbyggeri August 2017
Interessent-topmøde om Fremtidens psykiatri
Next Step for at fremme telemedicin
Status for arbejdet med sygehusbyggerierne i Region Syddanmark
Pressemøde Region Midtjylland
Status på gennemførelse – 20. maj 2008
September 2014 Telemedicinsk sårvurdering – nationalt udrulningsprojekt og syddansk implementering
Specialerådet i anæstesiologi i Region Syddanmark
Region Syddanmarks psykiatriplan: ”Fremtidens Psykiatri”
Mød UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Administrativ organisering
Velfærdsteknologisk netværksmøde
Ulf Hjelmar, Projektchef, VIVE Jakob Kjellberg, professor, VIVE
Præsentationens transcript:

Forberedelse til kick off 7. december 2016 26-11-2017 Input til Innovationsstrategi for RSD REGION SYDDANMARKS INNOVATIONSUDVALG Forberedelse til kick off 7. december 2016 Fokus på sygehus-byggerier og offentlig privat innovation 16. Januar 2017 Min præsentation vil omhandle nogle af de områder, som vi arbejder med i Region Syddanmarks Innovationsudvalg. Udvalget beskæftiger sig med at kombinere regionens ansvar for udvikling af velfærdsydelser med den regionale udvikling, herunder erhvervsudvikling. Blandt andet igennem offentligt-privat samarbejde om erhvervsudvikling, sundheds- og velfærdsinnovation. Udvalget beskæftiger sig også med anlægsopgaver vedrørende kvalitetsfondsbyggerier og følger disse byggerier tæt. Endelig arbejder vi med mulighederne for at udvikle og implementere ny teknologi bl.a. i gennemførelsen af sygehusbyggerier.

Sygehusbyggerierne i Region Syddanmark Regionen investerer 12 mia. i sygehusene Regionen bygger fremtidens universitetshospital i Odense Akutsygehusene i Kolding, Aabenraa og Esbjerg får store til - og ombygninger Svendborg, Sønderborg og Vejle sygehuse bliver specialsygehuse Alle sygehuse bliver forbedret Først lidt om de overordnede rammer for Region Syddanmarks somatiske byggerier og moderniseringer. Region Syddanmark investerer samlet set 12 mia. kr. i nybyggeri og ombygning. Formålet er at skabe tidssvarende rammer med fleksibel indretning, der tager højde for teknologiske muligheder og fremtidens patientforløb. Landkortet viser, hvordan regionen i de kommende år vil udbygge det syddanske sundhedsvæsen.

Nyt OUH Grund og byggeri Grundareal: 780.000 m2 Bruttoetageareal: Somatik 224.000 m2 + psykiatri: 26.000 m2. I alt ca. 250.000 m2. Antal senge Samlet antal sengepladser: 837 Økonomi 6,5 mia. kr. somatisk hospital. 400 mio. kr. børne og ungdomspsykiatri, plus fælles funktioner. Hertil voksenpsykiatri som OPP: 250 mio. kr. Det største byggeri er Nyt OUH, som I nok er bekendt med. Byggeriet står klar i 2022, og kommer til at betyde helt nye rammer og tider for patienter, personale og borgere. Nyt OUH bliver med 224.000 m2 det største nye sygehus i Danmark, som er bygget fra grunden på bar mark. Nyt OUH får udelukkende enkeltstuer med eget bad. Alle med udsigt til grønne områder. Nyt OUH får lette adgangsveje. Vejdirektoratet bygger ny motorvejstilslutning med forbindelse til Nyt OUHs ringvej og Sygehuset får 2 letbanestop. Nyt OUH bygges sammen med SDU i en nord- sydgående akse med højt specialiserede forskningsfaciliteter.

Offentlig privat innovation Behandling hjemmefra For at lykkedes med de nye byggerier og optimere den generelle drift af regionens sygehuse har vi brug for viden og løsninger udefra. Vi vil gerne skabe de optimale rammer for samspillet mellem vores drift og virksomheder Virksomheder kan derfor henvende sig et sted og få hjælp og sparring Logistik Region Syddanmark har generelt et stort fokus på at skabe gode rammer for offentlig privat innovation. Vi er generelt åbne for at samarbejde med virksomheder for at hente ny viden og teknologi ind i driften. Vi er også afhængige af det. Blandt andet i forhold til at udvikle nye løsninger til at understøtte patienten i eget hjem (billede 1). Eks. er Nyt OUH dimensioneret med færre sengepladser end det nuværende OUH har i dag. Blandt ud fra en forventning om at telemedicin kan anvendes til behandling og monitorering i hjemmet. Det kan også være udvikling af nye logistikløsninger (billede 2), hvor man sammen med private virksomheder har testet logistik-systemer til de nye sygehuse. Region Syddanmark indgår derfor også i det fælles regionale En indgang-initiativ, som betyder, at virksomheder kun skal henvende sig et sted for at få hjælp og sparring til samarbejder med vores drift. Konkret er det Syddansk Sundhedsinnovation, der varetager denne opgave i Region Syddanmark.

International viden Region Syddanmark er udnævnt til 4-stjernet referencested for sund og aktiv aldring Platform for at fremvise best practise og hente ny viden hjem Fokus på at øge patientens mulighed for at tage medansvar for egen behandling Jeg havde i december fornøjelsen af – på Region Syddanmarks vegne – at modtage en pris fra Europakommissionen, som udnævnelse til 4-stjernet referencested for sund og aktiv aldring De fire stjerner er den højest opnåelige bedømmelse i Europakommissionens regi. Udnævnelsen betyder, at Europakommissionen kan referere til, og fremhæve, Region Syddanmark som en mønsterregion inden for sundhedsløsninger, der skaber sammenhæng for borgerne og bidrager til en god aldring. Vi vil blandt andet bruge det som platform for at fremvise best practise og hente ny viden hjem.