Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Funktionsbaserede brandbestemmelser
Advertisements

Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Nedrivning af bevaringsværdige og fredede bygninger Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.
Aalborg Kommune, Peter Freuchens vej, Alabu Bolig, afd
Transportable konstruktioner Anne-Sofie Bang Lassesen Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt.
Byggesagsbehandling ved midlertidige konstruktioner.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2010 (BEK 1314 af ) Formål: - Gennemføre regelforenklinger.
UPV i Horsens Kommune Naturlig forlængelse af ny lovgivning for UPV Ønske om – ensartet praksis i kommunen – italesættelse af vurderingsparametrene – bedre.
MYNDIGHED OG FOREBYGGELSE Hvem er vi? Fælleskommunalt § 60 selskab dannet pr. 01. januar 2016 Bestående af Kalundborg, Holbæk, Lejre, Odsherred og Sorø.
Planlovsdage Kim Brodersen Planlovsdag 2012.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
© Ministeriet for Børn og Undervisning, marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
HVAD GØR KOMMUNEN?. HVEM ER JEG? Signe Bøttzau  eller  Horsens Kommune, Naturafdelingen; løser opgaver mht.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Velkommen til BR-10 spillet Bygningsreglementet © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg.
Velkommen BR-10 Seminar. 1. Administrative bestemmelser 1.1 Generelt 1.2 Begrænsninger i reglementets anvendelsesområde 1.3 Ansøgning om byggetilladelse.
Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
Brandbeskyttende glas Center for glas og alu. Br10 kap. 5.1 stk. 1  Bygninger skal udformes og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod.
BR 007Dansk BygningsinspektørForening Høringssvar DBF Overordnet vurdering Mening, indhold og det administrative. Ikke detaljeret på de tekniske krav,
Skader sket i aktivering Anmeldelse, definitioner og forsikringer
Faglærerkonference uge 26
By- og markedsfester – nye regler !
Nyt fra ministeriet Miljøvurderingsdag, den 17. august 2017, Aalborg
Kliniske forsøg services på DKMAnet
Kliniske forsøg services på DKMAnet
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Vejledning: selvbetjeningssystem
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Støtteberettigede græsarealer 2016
BR10 Opgave Kapitel 5 Brand Anvendelseskategorier
Nyt fra Energistyrelsen DABYFO 2011 v/Ejner Jerking
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Har landbruget visioner?
BR10 Opgave Kapitel 4 Konstruktioner 4.1 Generelt
Konference Danske Havne
Skal festteltet anvendes til privat brug*?
Spørgsmål til og svar fra TBST.
MUDP handlingsplan for december 2017
Nyt bygningsreglement
Hvordan anvendes SKIs møbelaftaler?
ÅRHUS AFDELING.
Danmarks befolkning og sundhed
Er 25-timers reglen i strid med EU-retten?
Persondataforordningen Hvad betyder den i praksis for foreningerne?
Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Varmetillæg Folkepension.
Lf. nr. 123 af 23/ om ændring af (…) virksomhedsskatteloven (…) - med seneste ændringer Anders Lützhøft.
Velkommen Miljø official kursus 2018.
Trafikstyrelsens bekendtgørelse om taxikørsel mv.
Materialegodkendelse
Lovgivningen ved Landvindingslag Søborg Sø
Krav til informationsformidling
Nøgletal på vejområdet
BR18 orientering om det nye bygningsreglement
BR10 Opgave Kapitel 5 Brand Anvendelseskategorier
Mere ansvar til a-kasser Informationsmøde
Udkast til ændring af bygningsreglement 2018
Erfaring med flueklager Håndtering og håndhævelse
MUDP handlingsplan for december 2017
BR18 - Dokumentation af indplacering i brand- og konstruktionsklasser ved ansøgning og færdigmelding. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri.
Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
Lovliggørelsessager og BR18
DABYFO kreds Vestsjælland Onsdag den 15. maj 2019
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Den røde tråd i undervisningen
Præsentationens transcript:

Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15 www.slagelse.dk

Hvad er der sket. ”Vækst og udvikling i hele Danmark”, brandreguleringen skal gøres enklere, herunder tilpasses vores nabolande. Går fra at være detajlerede krav til brandsikring til funktionsbaserede krav for hvilket sikkerhedsniveau der skal opnåes i et byggeri. Følgende kategorier har holdt flyttedag. Brandkrav herunder driftsmæssige krav til højlagre samt lignende industri og lagerbygninger. Driftsmæssig krav til transportable konstruktioner Brandsyn. opfølgning og påbud. 1. juli 2016 trådte ændringerne i kraft. www.slagelse.dk

Højlagre og lignende lagerbygninger. Bygninger der nu alene er omfattet af bygningsreglementet: Lagerbygninger med en stablingshøjde på mere end 8 meter og op til 40 meter. Lagerbygninger med en større brandbelastning på: Oplag af træ op til 3600 m3 Oplag af max 600 m2 uemballeret høvlspåner, uemballeret savsmuld eller træstøv. Oplag af forarbejdet plast, færdigvare af plast i form af store emner samt emballeret uforarbejdet plast. Oplag af emballeret korn, emballeret foderstoffer, emballeret mel. www.slagelse.dk

Højlagre og lignende lagerbygninger. Oplag af kolonialvarer, parpirvarer, tekstiler, tæpper, tovværk. Emballeret tobak og emballeret sukker. Oplag af gummi og tagpap. Alt andet skal indtil videre stadig behandles under beredskabsloven. Der er alene tale om oplag i bygning. Ændringen vedrører ikke produktion, bearbejdning eller oplag i det fri. Hvis der er tvivl om, hvor vidt et oplag er omfattet af beredskabs lovgivningen, kan sagen sendes til vurdering i beredskabet der har mulighed for at benytte en hotline til beredskabsstyrelsen. Lignende lagerbygninger, er bygninger som indeholder oplag af produkter hvor produkterne i sig selv ikke har farlige brand- eller eksplosionsmæssige egenskaber, men oplaget kan godt være brandbart. www.slagelse.dk

Lovgivningen Ansøgning om byggetilladelse efter kap. 1.3.3. Normalvis anvendelse katagori 1 Eventuel indhentning af brandteknisk dokumentation eller Komparativ analyse eksempelvis fra DS/INSTA 950:2014 Funktionsbestemte brandkrav- komparativ metode til verificering af bygningernes beregnede brandsikkerhed, m.m. Nyt tillæg til eksempelsamlingen (2. udgave, 2016). Nyt afsnit 4.1.12 ilt reducerende anlæg. Nyt afsnit 9 Industri- og lagerbygning i én etage. Industri og lager klasser (ILK) 1-5 hvor ILK 5 er højest. Driftsmæssige pålæg skal skrives ind i byggetilladelsen. Er omfattet af brandsyn bekendtgørelsen og skal skrives ind i byggetilladelsen. www.slagelse.dk

Transportable konstruktioner. Driftmæssige foranstaltninger indført i bygningsreglementet. Behandles efter kap. 1.3.5 specificering af kravene. Uanset certificering skal konstruktionen anmeldes ved flere end 150 personer. Pladsfordelingsplan. Camping-, festival- og salgsområder er flyttet over i bygningsreglementet kap. 1.3.6 med henvisning til nyt kapitel 5.7 ny vejledning pr. 1 juli 2016 om opstilling af transportable telte og konstruktioner, herunder tribuner, scener, messestande, portaler, tårne mm. og indretning af saglsarealer og midlertidige campingpladser. Byggetilladelse / Lejlighedstilladelse husk altid kopi til beredskabet. Ny pjece. www.slagelse.dk

Brandsyn Der skal foretages brandsyn af højlagre og lignende bygninger med hjemmel i beredskabsloven og brandsynsbekendtgørelsen, der er forsat uddannelses krav til at foretage brandsyn. Hører normalvis under objektklasse 2 ( 1 gang pr. 2 år). At bygningen er omfattet af brandsynsbekendtgørelsen bør skrives ind i byggetilladelsen. Altid kopi af byggetilladelse til beredskabet. Der skal foretages brandsyn af telte og lign, der bruges af flere end 150 personer, campingområder (150 pe) samt festival- og salgsområder på mere end 1000m2. Brandsynet skal foretages lige før /under afvikling af arrangementet. Altid kopi af tilladelse til beredskabet.

varslede ændringer i 2017 Bekendtgørelse nr.174 af 25. februar 2008 om brandværnsforanstaltninger i hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler, undervisningslokaler, daginstitutioner og butikker. Bekendtgørelse nr.212 af 27. marts 2008, driftsmæssige forskrifter for hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler, undervisningslokaler, daginstitutioner og butikker Forventes ophævet i 2017, samtidig med reguleringen sker i bygningsreglementet