Ernærings- og sundhedsanprisninger

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Styrk dit immunforsvar
Advertisements

Theta Ernæring.
Mineraler + Vitaminer, deres betydning for kødkvæg
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Præsenterer. Multivitamin- og -mineral udviklet specielt til børn Fra 3 år.
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
Anatomi & Fysiologi XIX Stofskiftet, vitaminer og mineraler II
VITAMINER OG MINERALER
LifePak ® Essentials Provided by nature. Proven by science.
Anatomi & Fysiologi XIX Stofskiftet, vitaminer og mineraler I
VITAMINER OG MINERALER
PROTEIN Af Leif D. Hansen.
Nyrerne.
Nyrerne Absolut vigtigste funktioner er at:
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Ernærings- og sundhedsanprisninger Definitioner: Ernæringsanprisninger giver oplysning om indhold af specifikke næringsstoffer / angiver, at en fødevare.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Fødevarer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Bild 1 NSM076DK Hemoglobin Generelt om Hemoglobin.
JVi® PRODUKTTRÆNING. JVi PRODUCT TRAINING EN SUND LIVSSTIL.
Diabetes Diabetes Mellitus. Hvad er diabetes? Forhøjet blodsukker pga. ingen eller relativ insulinmangel.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Hvor kommer jern fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Mineraler – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Protein – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
Beskyt dit hårs fremtid. . HÅRETS FYSIOLOGIVI PRÆSENTERER NUTRIOLNUTRIOL-OPLEVELSEN  Hårets fysiologi  Hår består af celler, der igen består af.
Sp.1 Forstil dig, at det i Danmark var almindeligt med fødevarer tilsat vitaminer og mineraler. Hvor enig eller uenig er du så i følgende udsagn?
Vitaminer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
TR90 ® Forvandl dit liv p å 90 dage. Mere end en TREDJEDEL af EU's voksne befolkning er nu overv æ gtige EU Situation
 Vi har børn i alderen 6 – 23 mdr. der går i dagpleje og vuggestue. Nogle er ikke i dagpleje eller vuggestue det første halve år til et år da barselorloven.
Hvordan kan kostens sammensætning og mængde have betydning for sundheden i en befolkning? Problemformulering.
Mærkning – en vigtig detalje Krav til deklarering.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Forældremøde om motorik og sprog. PROGRAM Velkommen Sammenhængen mellem motorik og sprog Cafésamtaler Fælles afrunding.
1 ▪ En familie fødes 2016.
Esbjerg ErhvervsKVINDER Helle Glass Kostvejleder, fitnessinstruktør, certificeret kettlebell (IKLF) instruktør, TRX instruktør, personlig træner og sundhedscoach.
Hvor kommer vitamin A fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Mål 1. Eleven kan anvende viden om kroppens anatomi og fysiologi og sammenhænge mellem de enkelte organsystemer til at forklare de enkelte organers betydning.
Kostberegning Naturfag. Ikke en optimal ernæring: Ca. 30 % af patienterne på sygehusene skønnes at være undervægtige. Ingen må tabe sig i vægt mens de.
Spil: Vitamin kanten Spilleregler: Antal personer: 1-2
Næringsstoffer Fedt & Protein.
Modne og tørrede frugter af bælgfrugter
Pharmanex® Bone Formula
Blodets sammensætning
Behov for tilførsel af mikronæringsstoffer – en oversigt
Gødskning af kartofler
Styr rapsen via gødningen
Døre til fremtiden Fremtidens byer - bæredygtige byer?
Hvor kommer vitamin A fra?
Morgenmåltid Mellemmåltid
- og næringsdeklarationer
Sundhed på 1. Hovedforløb 2013
Kaliumtal og kaliumbalancer som redskaber i planteproduktionen
Spil: Multiple vitaminer
Fordøjelse af næringsstoffer
Anatomi Lever, nyrer.
Immunsystemet.
Fødevareproduktion naturgrundlaget.
Samtale om folkeskolen i
Faglig regning Kostberegning.
Kulhydrater Sine Foder Nissen, foråret 2008.
Michael Brockenhuus-Schack, Formand for Landbrug & Fødevarer
Mikroorganismers ernæring og stofskifte
Tilskudsfodring i naturområder – kan det lade sig gøre?
Læhegn og beplantninger i landskabet.
begreber SEGES Svineproduktion 1 HF Foder 2018
Velkommen til TECHCOLLEGE
Biologi, geografi og kemi på HF
Præsentationens transcript:

Ernærings- og sundhedsanprisninger Definitioner: Ernæringsanprisninger giver oplysning om indhold af specifikke næringsstoffer / angiver, at en fødevare har særlig gavnlige ernæringsmæssige egenskaber, på grund af dens indhold af energi, næringsstoffer eller andre stoffer Sundhedsanprisninger giver oplysning om sammenhængen mellem et næringsstof og sundhed / dets funktion i kroppen Der kræves næringsdeklaration i flg. EU’s mærkningsforordning 1169/2011. Sundhedsanprisning må som udgangspunkt kun anvendes, hvis fødevaren er ”en kilde til” det anpriste stof.

Krav til anvendelse - ernæringsanprisninger ”Højt indhold af” /  for vitaminer og mineraler, mindst 30 % af ADT pr. 100 ml eller 100 g ”Rig på”  for protein, mindst 20 % af fødevarens energiindhold fra protein   ”Betydelig mængde” /  for vitaminer og mineraler, mindst 15 % af ADT pr. 100 ml eller 100 g ”Kilde til”  for protein, mindst 12 % af fødevarens energiindhold fra protein Dog er det anderledes for mælk, hvad angår vitaminer og mineraler (uændret for protein): For at være ”rig på”  mindst 15 % af ADT pr. 100 ml. For at være ”kilde til”  mindst 7,5 % af ADT pr 100 ml.

Vitaminer og mineraler, som kan deklareres og den anbefalede daglige tilførsel (ADT) (omregningsfaktor for beregning af energiindhold: Protein 17 kJ/g svarer til 4 kcal/g) Vitamin A (µg) 800 Vitamin D (µg) 5 Vitamin E (mg) 12 Vitamin K (µg) 75 Vitamin C (mg) 80 Thiamin (mg) 1,1 Riboflavin (mg) 1,4 Niacin (mg) 16 Vitamin B6 (mg) Folsyre (µg) 200 Vitamin B12 (µg) 2,5 Biotin (µg) 50 Pantothensyre (mg) 6 Kalium (mg) 2000 Chlorid (mg) 800 Calcium (mg) Phosphor (mg) 700 Magnesium (mg) 375 Jern (mg) 14 Zink (mg) 10 Kobber (mg) 1 Mangan (mg) 2 Fluorid (mg) 3,5 Selen (µg) 55 Chrom (µg) 40 Molybdæn (µg) 50 Jod (µg) 150

Eksempler på sundhedsanprisninger for kød Protein bidrager til øget muskelmasse Folat bidrager til immunsystemets normale funktion B6 og B12 vitamin bidrager til at mindske træthed og udmattelse B6 og B12 vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion B6 og B12 vitamin bidrager til normal dannelse af røde blodlegemer B1 vitamin bidrager til en normal hjertefunktion Zink bidrager til at vedligeholde et normalt syn Jern bidrager til immunsystemets normale funktion