Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
- en lille lektie i det rigtige
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Fresh. Fruit. Anytime. Healthy Active Living SPC Ardmona - Healthy, Active, Living Vi er hvad vi spiser og sundhed er en af tidens trend. Her er et produkt,
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
”Husmandskost, er grov og tarvelig mad, men enkel og solid mad baseret på traditionel madkultur og hjemlige råvarer. Husmandskost er typisk retter af.
Måltidssammensætning
Årets Ungkarl leder efter livsledsager!
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Mad til unge på høj- og efterskoler
”Spis mindre kød. Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ”. Kilde:
Økomad i daginstitutioner
”En årstid er en af de større inddelinger af året
Menuteori - hvordan man planlægger en menu
Menuteori ved Jesper Rye - hvordan man planlægger en menu til selskab.
… DEN BEDSTE VEJ TIL SUND MAD
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
Marianne Mollerup KBH Madhus
Slagterkurvens nordiske mad
Supper Purésuppe Veloutésuppe Cremesuppe Consommé Kolde supper
Nem planlægning af børnemad
Menu teori.
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
”Tag en kødfri dag og forlæng dine kødretter de øvrige dage med masser af grønt – så er der mere luft i budgettet til økologisk kød”. Kilde:
OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta
Mad til unge på høj- og efterskoler
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
- kom i konkurrence form v/Thomas Nordal Rasmussen
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Menuteori ved Jesper Rye - hvordan man planlægger en menu til selskab.
Menuteori - hvordan man planlægger en menu
Sundhedsprofil. Hvor gammel er du? Hvilket køn er du?
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Kostråd og sundhed.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
Til orienteringsmøde om tidlig SFO start
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Morgenmad Nogle spiser havregryn med mælk og sukker.
Mad, transport og klima.
Frugt og grønt. 600 g om dagen 2 ▪
Hvor kreativt kan du bruge din viden og tænke om alkohol?
Session 7 – Livsstil Undervisere:
Restaurant GoCook Sådan planlægger og afvikler du aktiviteten 1.
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Restaurant gocook – en madkundskabsaktiv itet Hvad skal du gøre som lærer? 1.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Hjemkundskab og IT. Den obligatoriske undervisning 1.EvalueringsprojektEvalueringsprojekt 2.TrinmålTrinmål 3.Undervisningsforløb  Kostlære - kostkompasset.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
SKITUR – 26. februar Velkommen Før turen Praktisk Turen derned Dernede Hjemkomst.
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
Borgermøde 17. september Forslag til Miljø- og Klimapolitik 2014 Velkommen! – Borgermøde 17. september 2013 Program Vision Furesø – Vi skaber løsninger.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD OG HYGIEJNE Mørt ikke tørt –
Morgenmad Koster 72kr Holder 1 uge.. Frokost Koster i alt 107kr Ret kylling i karry med kartofler og ris. Koster i alt 71kr Ret kyllinge-sandwich Holder.
Om mig selv Navn: Jovana Kuburovic Alder: 17 år Bosted: Faxe ladeplads Vej: Faxevej 60.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Bælgfrugter og bæredygtighed
Gastronomi & videnskab
Unge og overvægt.
Litteratur til inspiration
Bælgfrugter og proteiner
Madkamp Bælgfrugter og bæredygtighed
Sæsonbetonet Menuplanlægning
Madspild.
”Maden udgør en tredjedel af det samlede CO2-udslip pr. indbygger.”
Positive sider som far 1:____________________________ 2:____________________________ 3:____________________________ 4:____________________________ 5:____________________________.
Præsentationens transcript:

Klimavenlig mad Rasmus Fredslund

Praktisk køkken Kort oplæg PP Praktisk køkken. Spise og reflektere Tak for i dag. Min baggrund. Tips og tricks til mad i hverdagen. Træning hvorfor – hvad - hvordan

Hvorfor…… ? Nytter det noget ! CO2 Mad spild Motion

Hvad….. Kan jeg gøre…. Spis mindre kød Spis rigeligt af årstidens frugt og grøntsager Spis kartofler og pasta frem for ris Drik vand fra hanen Tilbered ikke mere mad, end du skal bruge Brug lokale varer

Hvordan……

Hvad er vigtigst…… ?

Udledning af CO2 i hele værdikæden..

Økologi og Klimavenlighed….. Pesticider CO2 Tomater

Opskrifter i klimaets navn Bruge madpyramiden. Tænke i energiforbrug ved tilberedning. Spise i og efter sæsonen. I forbindelse med sæson benytte lokale råvarer. Bruge få råvarer. Korte tilberedningstider. IKKE FRELST HOLDNING.

Praktisk køkken Fremstille 3 retter(4 – 6 couverter): 1 x aftensmad – 1 x frokost – 1 x dessert. Aflevering og rengjort køkken kl. 13.00 1½ times arbejde (10 min til planlægning før I går i køkkenet). Kig råvarerne godt igennem og stil spørgsmål. Max tage 1/6 del af råvarerne. Bælgfrugter skal være hovedingrediens i alle retter. 2 min fremlæggelse af det positive klimavenlige ved retterne, samt begrundelse for valg af smag etc.