Kurser der virker Akademimøde 26. oktober 2015. Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Åbent bord Den Kreative Platform
Struktur: ”Quiz og byt”
Kreativitet og innovation i ALT
Læringsstile og lektier
Hvad gør livet værdifuldt?
Hvad gør livet så værdifuldt?
I dag er temaet Visualisering
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
De sidste undervisningstimer
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
Innovation og iværksætteri
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Zellervidenskabsteori 4. sem. F 05, Wittgenstein 1 tankeeksperiment 1. Eksperiment: Forestil dig følgende situation: du vil sige til et andet menneske.
Hvad gør livet så værdifuldt?
Session 13: Advarselssignaler på depression og blandingstilstand Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Modul 1 Rød løber (A). Spilleregler for dagen Ingen pauser Byrge, C. & Hansen, S. (2009). The creative platform: A new paradigm for teaching creativity,
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Videreudvikling af ide 2&2
Karl Henrik Flyums model
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Grupper – hvordan gøres det?
Cooperativ learning - også kaldet CL
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Vejlederens kommunikation
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
DREJEBOG: Titel på drejebog skrives her
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
Hvordan skabes sammenhæng mellem teori og praksis
Udvid din didaktiske værktøjskasse.
Modul 1 Rød løber (E). Spilleregler for dagen Ingen pauser Byrge, C. & Hansen, S. (2009). The creative platform: A new paradigm for teaching creativity,
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Creative Platform Learning Emne: DEMOKRATI. 22. JA – Vi har lavet en fejl (med kategori og klap) 1.Find sammen to & to med en der har samme sportsinteresser.
Når det perfekte bliver det normale Niels Ulrik Sørensen Brandbjerg Højskole 18. marts 2016.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
C PRØVEN I FYSIK/KEMI 2016 Prøveform A. Formalia om prøven Eleverne kan gå op enkeltvis eller i grupper på 2-3 elever (2 er mest hensigtsmæssigt) Inden.
AT 3.1 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til AT3.1.
Den Sociale Højskole/ Introduktionsdag ©Visionpool Aps Spilleregler i en god gruppe Workshop, Den Sociale Højskole, 9. juni 2008.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light AARHUS UNIVERSITET AU VELKOMMEN TIL SCIENCE AND TECHNOLOGY.
Når du ved bare at træne vandhane nogle få gange i Odense, kunne begynde at lukke vandhanen som de 5 mio andre danskere… så kan du også træne de andre.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Psykoedukation Indlagte patienter med dom til behandling eller anbringelse Session 6 – Kontaktpersonsfunktionen Undervisere:
Praktikopsamling Velkommen tilbage. Dagens program: Kl Fraværsregistrering, skridttæller, læring på tværs + praktikoplevelser – 2:2 sammen Kl
Selandia Medarbejdere: Eva Rosengren, 2888 Virksomhed navn eller åbent hold? Åbent hold. Kursus: AMU mål.
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
SIKKERHED ONLINE.
1. Trin – Problemstilling
Badmintonsportens hjælpetrænerkursus 1
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Fortæl din makker hvad dine vigtigste arbejdsopgaver er.
Junior Ranger, Tingstrup Skole den 2. maj 2018.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Præsentationens transcript:

Kurser der virker Akademimøde 26. oktober 2015

Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER

Transfer – fra teori til praksis  Et kursus er en ”drøm om at lade viden glide modstandsløst fra teori til praksis”  Fakta: op mod 85 procent af traditionel undervisning er spild af tid.  Fakta: kun 1 ud af 7 går hjem og gør det, de lærer.  Målet er, at læringen skal blive til en ny kompetence hos deltagerne – ikke bare viden.  Det kaldes transfer.

Indholdet i dette møde (kursus)  Transfer er målet (hjemmeopgaven besvares)   Fakta om transfer   Jeres erfaringer  Kan vi hjælpe med at skaffe mere transfer?  Skab struktur og forventningsafstemning  Brug tiden på læring – og pausen på det sociale  Aktiver det, deltagerne ved i forvejen  Variér undervisningen  Træn igen og igen

Virker jeres kurser/oplæg? 5min  Find en makker og svar på spørgsmålet to og to  Hvis de virker, så prøv at finde ud af hvorfor og hvordan?  Hvis de IKKE virker, så prøv at finde ud af hvorfor?

Kan vi hjælpe med at skaffe mere transfer?  Indtænk ”før, under og efter”  Skab struktur og afstem forventningerne  Brug tiden på læring  Aktivér deltagernes egen viden  Variér din undervisning  Træn – øvelse gør mester

Før, under og efter  FØR: Forbered deltagerne på kurset. Fx mail, ring eller lignende til dem inden og bede dem svare på nogle få relevante spørgsmål, så de er sporet ind på, det der sker.  UNDER: Hvis der er to moduler, så uddel hjemmeopgave, så de får afprøvet det lærte  EFTER: indarbejd at de melder tilbage på, om de nu også gør det, de har lært.

Skab struktur og forventningsafstemning  Start kurset med at sige og skrive på tavlen, hvad der skal ske, og hvad du ønsker deltagerne skal have med hjem/gøre anderledes.  Hør også om deres forventninger.  Slut evt. kurset af med at tjekke om forventningerne blev indfriet

Brug tiden på læring – og pausen på det sociale  Gå i gang til tiden og slut til tiden  Begræns smalltalk til pauser  Læg til gengæld altid pauser ind – det er også reflektion/læring

Aktiver det, deltagerne ved i forvejen  Det er nemmere at koble det nye med noget velkendt, hvis du inddrager deltagernes erfaringer, hverdagsforestillinger og det, de har lært tidligere.  Fx aktivere deltagernes forforståelse ved at sætte dem til at summe et par minutter to og to over det emne, I skal i gang med.  Fx spørg ind til deres erfaringer undervejs.  Fx hør deres bud på svar – inden du kommer med dine – og anerkend de rigtige svar.

Variér undervisningen  Når man bruger flere forskellige undervisningsmetoder, fremmer det deltagernes læring. Det er ikke påvist, at én metode fungerer bedre end andre, men forskningen viser, at variation virker.  Derfor er det godt at arbejde det samme emne på forskellige måder i løbet af et kursus  Fx både læse, lytte og træne med redskabet, anvende den nye viden, løse opgaver, tipskupon, rollespil osv.

Træn igen og igen  Øvelse gør mester  Når deltagerne har lært noget, skal de træne det igen og igen for at blive sikrere eller for at få det nye, de har lært, automatiseret.  Hvis vi blot fortæller dem, hvordan de skal gøre – så er det kun 1 ud af 7, der gør det.

Hvad gør vi EFTER kurset  Tænk/notér en ting, du vil ændre næste gang, du laver et kursus/oplæg. Brug for et råd, kig på en plan osv. – kontakt mig!