Hvorfor Børne- og Ungerådgivningen Gør de ikke som vi siger ?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er behovene i Danmark?
Advertisements

Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Generelt om det for tidligt fødte barn
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Familiesamtaler med børn som pårørende
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
Pædagogik og kommunikation * 12. september 2013
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Børn, bevægelse og motivation
Handicap, idræt og social deltagelse
TEMA I SUNDHEDSFREMMENDE LIVSSTIL
At høre stemmer – en fælles indsats.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Ordblindhed Hvad er det?.
Temadag COSIP 26. Januar 2006 Side 1 Familierådgivningen I forhold til familien som helhed, har rådgivningen fokus på at: •Undersøge kommunikationsmønstre.
Historier fra et demonstrationsprojekt
Det fælles mål At borgere med kroniske sygdomme opnår den højeste grad af livskvalitet med størst muligt ansvar for og indflydelse på eget helbred.
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Mestring af ADHD som voksen.
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Empowerment og sundhed
Sundhed i skolen Ifølge ”Fælles mål” fra Undvisningsministeriet er sundhed et obligatorisk emne i skole regi.
Pædagogisk forebyggelse og sundhedsfremme
Betydningen af Pædagogisk engagement og relationsprofessionerne
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
John MarquardtSamarbejde og motivation Projekt: Sæt viden i bevægelse Samarbejde og motivation John Marquardt Klinisk psykolog Den 23. maj 2011 Regionsgården.
Program - ICDP International Childhood Development Program
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Skolens fællesskab er for alle. Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle.
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
af den ældre medicinske patient
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Røde Kors Årsmøde Psykolog Nina Wehmeyer Psykosocial støtte i Danmark
Relationskompetence – hvad er det?
Skolen og den sociale arv
At være pårørende – håb og muligheder
Broen til bedre sundhed – fremtidens voksne Borgmester Stig Vestergaard 3. Maj 2013.
Differentieret Indsats Conny Kuhlman Jordemoder,
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Robusthed ”I stedet for at bruge alle ressourcerne på at forhindre folk i at falde i floden og drukne, er det bedre at give dem mulighederne for.
Værdier i forebyggelsesarbejdet
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
KOL Vægt og KOL.
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Fremtidens Børnesundhed Strategisk møde 19. november 2012Fremtidens Børnesundhed1.
Psykoedukation skizofreni
Jens Friis Bak Fmd. arbejdsgruppen. Lægefaglig direktør Hospitalsenheden Vest.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
Børn i familier med alkoholproblemer Pia Baumgarten Alkoholkoordinator / Afd. for sundhedsfremme og forebyggelse,
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Torben Jørgensen Formand for arbejdsgruppen Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Baggrund og.
Marie Lenstrup, 2016 Samarbejde mellem kommune og pårørende.
Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.
Bente Jensen, LANDSKONFERENCE 2006 Udsatte børn i dagtilbud Hvad ved vi, hvad gør vi - og hvordan kan kvalitet fremmes? Oplæg på FOA Landskonference,
Sundhedspædagogik og kommunikation Mål 4 Eleven kan anvende viden om anvendelse af forskellige pædagogiske tilgange til at kunne øge borgeres/patienters.
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Spændingsfelt Sygepleje, klinisk lederskab og ulighed i sundhed
…………Skal blive så dygtige som de kan
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
Forebyggelse og rehabilitering
Hvordan implementerer man ”i bund” – den kommunale vinkel
Strategisk tænkning og samarbejde?
Seksualitet.
Sundhed, forebyggelse og sundhedsfremme
Tandlægernes rolle i det nære sundhedsvæsen
Måltider og tværfaglig praksis Kristine Bælum, Professionschef
SFO- og daginstitutionslederkursus
Præsentationens transcript:

Hvorfor Børne- og Ungerådgivningen Gør de ikke som vi siger ?

Børne- og ungerådgivningen2 MBI – skolebørn - Køge Fordeling af BMI i børnehaveklassen på skoleårgange BMI grupperSkoleårgang 1996Skoleårgang 2005Total Undervægtig22 (8,94)15 (3,28)37 Normal vægtig187 (76,02)332 (72,65)519 Overvægtig27 (10,98)69 (15,10)96 Svært overvægtig10 (4,06)41 (8,97)51 Total246 (100)457 (100)703

Børne- og ungerådgivningen3 SUNDHED og/eller HELBRED -Fokus på: HVAD GØR FOLK SYGE ? -eller -FOKUS PÅ:HVAD HOLDER FOLK RASKE? -Forebyggelse -Sundhedsfremme -Aaron Antonovsky: -MESTRINGSSTRATEGIER

Børne- og ungerådgivningen4 UDFORDRINGER for de professionelle. -”Hvis vores målsætning er at være barnets hjælpere, må vi først og fremmest bistå forældrene på en sådan måde, at der skabes forudsætninger, som kan give barnet adgang til udviklingsstøttende samspil.” -Citat: Øvreeide og Hafstad.

Børne- og ungerådgivningen5 før MENNESKEARBEJDE først - At have store ører: Den professionelle må lytte ”rent” det vil sige uden brug af egen bagage af erfaringer og identitet. Den professionelle må med sin kommunikation, få kendskab til forældrenes erfaringer og identitet.

Børne- og ungerådgivningen6 Dernæst EKSPERTARBEJDE Et møde mellem forældre og ekspert/fagperson er et møde mellem 2 eksperter:  Den ene er ekspert på sit eget og sit barns liv  Den anden er ekspert i sit fag

Børne- og ungerådgivningen7 Den professionelle forældresamtale -Barnet er opgavegiveren -Forældrene er vores ”samtalepartner” -Hjælperen må ”vise barnet frem” Forældr e BARN Hjælpe r

Børne- og ungerådgivningen8 Den store udfordring er: -Jo mere vi er bekymrede for barnet og for den udviklingssituation, barnet står i, desto vanskeligere er det for os at etablere relationer til barnets omsorgspersoner. -Ensidig loyalitet til barnet og vores faglige idealer om, hvad der er godt for børn, samt vores iver efter at hjælpe, bliver de største hindringer for at hjælpe barnet gennem at støtte dets omsorgspersoner.

Børne- og ungerådgivningen9 HVORNÅR gør de så hvad vi siger? -Når vi som fag professionelle magter at etablere en dialog, som af forældrene opleves som relevant og støttende, om deres valg og muligheder for at hjælpe barnet, uden at overtage, moralisere eller vise negative følelser for dem. -Citat: Øvreeide og Hafstad

Børne- og ungerådgivningen10 Forskningsprofessor i sundhedsøkonomi. Syddansk Universitet Kjeld Møller Petersen

Børne- og ungerådgivningen11 Hvem vil lære mig at mestre? -

Børne- og ungerådgivningen12 Sundhedsfremme og Forebyggelse – forebyggelse - forebyggelse  I sundhedsfremmearbejdet vendes opmærksomheden væk fra sygdom og over mod sundhed. Der fokuseres på mobilisering af ressourcer, handlekompetencer og mestringsstrategier frem for på risici.  PRIMÆR forebyggelse, der har til formål at hindre sygdom, psykosociale problemer eller ulykker i at opstå  SEKUNDÆR forebyggelse, der har til formål at hindre sygdom, psykosociale problemer eller ulykker i at opstå  TERTIÆR forebyggelse, der har til formål at bremse tilbagefald af sygdom og forhindre udvikling og forværring af kroniske tilstande, herunder fysisk og psykosocial funktionsnedsættelse

Børne- og ungerådgivningen13 At være hjælper  Forældrenes position kan være:  Bekymrende  opgivende  afvisende  Der kan være varierende grad af motivation for samarbejde og varierende grad af forældrekompetencer.

Børne- og ungerådgivningen14 HVEM HAR ANSVARET ? Staten Regionerne Kommunerne Frivillige organisationer Arbejdspladser Det private erhvervsliv Børn er forældrenes ansvar! Hvem giver forældrene kompetencer?

Børne- og ungerådgivningen15 Litteratur -”Forældrefokuseret arbejde med børn” -Af Reidun Hafstad og Haldor Øvreeide -System academic.(www-systeme.dk) -”Sundhedsfremme i teori og praksis -Af Torben K. Jensen og Tommy J. Johnsen -ISBN: Ringkøbing Amt