Præsentation 6: Udveksling af viden og erfaringer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

Talerens navn og stilling
Informationsmøder om rengøring
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
En europæisk kampagne om arbejdspladsvurdering
Talerens navn og stilling
Arbejdsmiljø i uddannelserne Seminardag for ambassadører for arbejdsmiljø og sundhed Middelfart, den 9. Februar 2006.
LinkedIn Intro.
Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads. Medarbejderdeltagelse Kampagnen for et sikkert og sundt arbejdsmiljø
3F vidensdag om ultrafine partikler fra køretøjer og fly i Københavns Lufthavn 8. sept
Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads. Samarbejde om forebyggelse Kampagnen for et sikkert og sundt arbejdsmiljø
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Ændring af arbejdsmiljøloven
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Gode arbejdspladser tager hånd om stress Håndtering af stress og andre risikofaktorer i det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen.
HOLD SIKKERHEDEN VED LIGE Sted, dato Kampagnen Et sikkert og sundt arbejdsmiljø
HOLD SIKKERHEDEN VED LIGE Sted, dato Kampagnen Et sikkert og sundt arbejdsmiljø
Skabelon til strategisk plan
Kapitel 16 Spillet om euro. REGLER I EUROPAGTEN Fremme holdbare offentlige finanser: - Holdbare pensioner, sundhed, pleje og offentlige ydelser. - Tilpasning.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Visioner for udvikling af brugen af it i laboratoriespecialerne Nu i et nyt perspektiv…! 1 Dansk Selskab for Klinisk Biokemi ∙ Middelfart ∙
EU's VOC-lovgivning Den første EU VOC-lovgivning: Direktiv 1999/13/EF fastsætter regler som begrænser industriprocessers emissioner af flygtige organiske.
Ledelse på tværs i VEST. Gødstrup Nye patienter i akutmodtagelsen Neurologi.
RegionsMEDudvalget Seminar juni 2010 Resultater fra evalueringen af MEDaftalen 2010.
TUR’s truckkonference 2012 Indlæg fra Arbejdstilsynet
Velkommen til LO.
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
Farlige stoffer og arbejdspladsvurdering
21/09/2006 BEDRE HYGIEJNE I DANMARK 2006 SLIDE 1 KONFERENCE OM BEDRE HYGIEJNE I DANMARK 2006 Morten Rønager Formand for erhvervssektionen i SPT Adm. direktør.
Forstå referencetillidskurven
LEDEREN SOM FORANDRINGSAGENT OG STRATEGISK KOMMUNIKATOR
NETVÆRK Dit netværk er nyttigt, når du har brug for at få
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 1: HVAD ER KVALITETEN AF REDEGØRELSEN? Miljøvurderingsdag
Lone Mikkelsen, kemikaliemedarbejder, Det Økologiske Råd Nationalmuseet, Det Økologiske Råd Nye kemikalier – hvor er udfordringerne? Kemiens.
Europæiske samarbejdsudvalg EU og arbejdsmarkedet F 8. Skandinaviske Transportarbejderkonference 8. oktober 2004 i Helsingør - Danmark F Europæiske samarbejdsudvalg.
Kompetence Sikker Danisco bruger på deres hjemmeside et professionelt sprog der får hjemmesiden til at fremstå som en sikker hjemmeside.
1 Quiz om de kønsbestemte lønforskelle Velkommen til quizzen om de kønsbestemte lønforskelle! Denne korte quiz bruger multiple choice-spørgsmål til at.
Kort præsentation Jesper Holmelund Jørgen Peter Ærthøj
Samspil, Plan & Perspektiver
Contextual design Opgave F gruppe Mål Videndeling: Alle medarbejder hos HP Element skal være i stand til at hente information ud af systemet.
Skønhedsprodukter.
Farligheden af fyldstoffer i pesticider Registreringschef Ole Jensen Syngenta Crop Protection A/S Strandlodsvej 44, 2300 København S
Dialogmøder med bygherren Dialog om arbejdet med at planlægge og koordinere i forhold til sikkerhed og sundhed under projektering og udførelse (procedurer,
EU, globaliseringen og den danske velfærdsstat
Præsentation 3: Er nanomaterialer en risiko for arbejdstagerens sikkerhed og sundhed?
Den Internationale Arbejdsmiljødag  Hvert år markerer LO og FTF Den Internationale Arbejdsmiljødag 28. april.  Arbejdsmiljødagen bruges til at slå et.
Landsorganisationen i Danmark Velkommen til LO. Landsorganisationen i Danmark FAKTA LO’s medlemsforbund har ca. 1,1 millioner medlemmer Ca offentligt.
Velkommen til Workshop ”Forebyg konflikter og vold” Torsdag den 28. april 2016 Lise Keller.
Konference ”Tosprogethed” vejen til at lære det polske sprog den 27. september 2014 Tosprogede elever i Greve Kommune Vinie Hansen Pædagogisk konsulent.
Præsentation 2: Hvad er nano?. Hvad er nano? ETUI-pilottræningskursus om nanomateriale april 2015 København (DK) Nanoteknologi.
Præsentation 4: Hvordan ved jeg, om der bruges nanomaterialer på min arbejdsplads?
Præsentation 1: Eksempler på brug af nanomaterialer på arbejdspladsen.
Hvordan har du det med udenlandske chauffører, der kører i Danmark?
Knallertens udstyr Beskyt dig selv
Akademisk praksis God citationspraksis.
Den danske forskerskatteordning
Tips til dig, der har ansvaret for at arrangere Awareness Day på din arbejdsplads Forbered dig godt, og brug tjeklisten på næste side til at sikre, at.
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
af personlige værnemidler, ved håndtering og sortering af byggeaffald
Inspiration spørgsmål og Billeder
Procedure til alle kritiske situationer
Synergi – Systemet til arbejdsmiljørapportering Information til produktionsansatte NCC AB NCC AB.
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
Kampagne for et sikkert og sundt arbejdsmiljø
Præsentations-portfolio
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
Hvem har magten over den nationale og internationale regulering?
FOHNEU Præsentation af Federation of Occupational Health Nurses within the European Union, FOHNEU Den august 2017 ved FaSAMs seminar i Skagen.
Eksamen D. 18/ Varighed: 30 min
Præsentationens transcript:

Præsentation 6: Udveksling af viden og erfaringer

Hvorfor dele med andre? Mangel på vigtige videnskabelige oplysninger om arbejdstagernes sundhed og sikkerhed med særligt henblik på nanomaterialers eksponering = meget få oplysninger om virkningerne på menneskers sundhed Behov for at give repræsentanter for sundhed og sikkerhed beføjelser til at engagere sig med arbejdsgiverne: arbejdstagernes beskyttelse, arbejdstagernes deltagelse, forretningsmæssige beslutninger, risikovurdering Behov for dialog mellem arbejdsgivere, arbejdstagere, lovgivere, civilsamfundet, forsknings- og designsamfund = sikker ved design (fravalg af farlige stoffer) Billede: ETUI-pilottræningskursus om nanomateriale april 2015 København (DK)

Hvilke oplysninger skal deles? Nøgleoplysninger, der skal hjælpe med at opbygge bedre anvendelse af sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen Hvorfor bruges nanomaterialer? (hvilke brancher, virksomheder, anvendelser) Oplysninger om, hvordan ting fungerede godt eller ikke godt ved indføring (eller ej) af nanomaterialer på arbejdspladsen: hvilke spørgsmål stillede du din arbejdsgiver? Hvilke oplysninger anmodede du om? Hvilke svar/oplysninger modtog du? Hvilken arbejdstagerhelbredskontrol er indført i din virksomhed? Oplysninger til at hjælpe med risikovurdering (eksponeringsaktiviteter, antal): hvilke oplysninger er kommet fra den risikovurdering, der er udført i din virksomhed? Sørg for, at der er en officiel virksomhedregistrering af de spørgsmål, der er stillet om arbejds- tagernes sundhed og sikkerhed: generelle risikovurderingsaktiviteter, ikke kun om nanomaterialer Billede: 2.nsf/eng/home 2.nsf/eng/home ETUI-pilottræningskursus om nanomateriale april 2015 København (DK)

Hvem skal man dele oplysninger med? I din virksomhed: De andre arbejdstagere og dine kolleger Sundheds- og sikkerhedsrepræsentanter Den overordnede ledelse I din branche: Branchemæssigt fagforeningssunheds- og sikkerhedspersonale Lokalt/regionalt sundheds- eller sikkerhedspersonale I dit land: Nationalt fagforbund På europæisk plan: Europæisk samarbejdsudvalg Reference: Direktiv 94/45/EF content/EN/ALL/?uri=CELEX:31994L0045http://eur-lex.europa.eu/legal- content/EN/ALL/?uri=CELEX:31994L0045 Billede: ETUI-pilottræningskursus om nanomateriale april 2015 København (DK)