Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Den danske forskerskatteordning

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Den danske forskerskatteordning"— Præsentationens transcript:

1 Den danske forskerskatteordning
Grænsehindring i kildeskattelovens § 48 E, stk. 2 Delprojekt Gränshinder Afslutningskonference i København

2 Eksempel på en person som rammes af grænsehindringen
Steve er bosat i Storbritannien og er lige blevet tilbudt ansættelse som Software Scientist ved DMSC i København. Steve har en Ph. D. og vil kunne omfattes af betingelserne for at kunne anvende forskerskatteordningen. Steve vil helst bosætte sig i cykelafstand i forhold til kontoret i København. Da Steves arbejde er knyttet til virksomheden i Sverige, skal han arbejde i Sverige cirka en dag pr. uge. Da DMSC skattemæssigt er et fast driftssted af European Spallation Source ERIC i Sverige og derved samme juridiske enhed anses Steve for at have svensk arbejdsgiver, og lønnen for arbejde udført i Sverige skal derfor beskattes i Sverige, jf. den nordiske dobbeltbeskatningsoverenskomsts artikel 15, stk. 1 og 2. Det har den uønskede konsekvens, at Steve alligevel ikke kan anvende forskerskatteordningen på grund af bestemmelsen i kildeskattelovens § 48 E, stk. 2, hvis han bosætter sig i Danmark, men vil i givet fald i stedet skulle beskattes i Danmark efter de almindelige regler om lønbeskatning. Det betyder, at Steve vælger at bosætte sig i Sverige, idet han derved vil kunne beskattes efter forskerskatteordningen af den løn, der beskattes i Danmark.

3 Forskerskatteordningen KSL §§ 48 E-F
- En lempelig lønbeskatning for medarbejdere rekrutteret i udlandet. - 8 pct. arbejdsmarkedsbidrag og 26 pct. skat. (31,92 pct. i samlet flad skat). - Indtil 5 år gennem et helt liv. - Godkendte forskere eller andre med månedsløn på mindst kr. (2017). - For at kunne tiltrække medarbejdere, der kan noget særligt, og som DK ellers ikke kunne have tiltrukket. Styrker danske virksomheders konkurrenceevne og skaber derved også flere arbejdspladser til danske arbejdstagere.

4 Forskerskatteordningen KSL §§ 48 E-F
Værnsregel i § 48 E, stk. 2 Dansk ansat/tilknyttet fast driftssted i DK, og fuldt skattepligtig og hjemmehørende i Danmark og Beskatningsretten til løn for arbejde udført i udlandet overgår til udlandet efter en DBO Så kan personen ikke anvende forskerskatteordningen. Ad 3) Fx medarbejdere, der arbejder for et udenlandsk foretagendes faste driftssted i Danmark, hvis han arbejder blot én dag i foretagendets hjemland.

5 Forskerskatteordningen KSL §§ 48 E-F
Lovforslag fremsat 15. november 2016 I kildeskattelovens § 48 E, stk. 2, indsættes som 2. pkt: ”1. pkt. gælder ikke indkomst fra et europæisk forskningsinfrastrukturkonsortium (ERIC), som er oprettet i henhold til Rådets forordning (EF) nr. 723/2009 af 25. juni 2009 om fællesskabsrammebestemmelser for et konsortium for en europæisk forskningsinfrastruktur (ERIC).”


Download ppt "Den danske forskerskatteordning"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google