Forældre-interview Vingsted-centret Tirsdag d. 17/9 Jens Christian Tambjerg & Bjarne Frandsen Viby Efterskole.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogpakkens 6-dages kursus
Advertisements

NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -
3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet.
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Fællesmøde – torsdag den 13. september
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Ændringer i forbindelse med reformen Med den nye reform indføres følgende ændringer af timefordelingen i udskolingen : Dansk i klasse får eleverne.
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
EUD-reformkonference 17 sep Talentarbejde i Praksis.
Samarbejdet mellem skole og hjem specielt i forhold til tosprogede familier Fredag den 17. Oktober Oslo Samia Yusuf Ali.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Forældremøde Sortedamskolen 2013/14
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Udeskolekursus Tårnby Kommune, august 2011
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
Fagligt selskab i fremtiden Oktober e Afrunding af seminar: Tak til alle oplægsholdere, der har beriget os med deres perspektiver på temaet – I.
Tema 7 Netværksdannelse Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Gruppevejledning på tæt hold
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2013 Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Uddannelses- og erhvervsvejledning Vingsted, september 2011.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på 7. klasse.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt.
Forældreinterview Stationens program Øget forældresamarbejde – hvorfor Formål og den praktiske ramme Selve interviewet Spørgsmål.
De maler et billede af sig selv som frie individer, der dybest set har mulighed for at skabe sig den tilværelse, som de allerhelst vil have – det handler.
Efterskoleforeningens Årsmøde, 2013 Dialoggruppe 5 Vejledning og overgange v/ Bent Bisballe Østergård, Bestyrelsesmedlem Lis Brok-Jørgensen, Vejledningskonsulent.
De syv skolehistorier- hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi? Hvis integreret vejledning er svaret, hvad er så spørgsmålet? Integreret vejledning:
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Integreret og stabil vejledning: Vejledningen er en del af.
3-timersmøderne 2016 Initiativ * Konkrete uddannelsesinitiativer + dialog * Konkrete uddannelsesinitiativ er + dialog Årlig rapport 3-timersmødet Vision.
Ungdommens Uddannelsesvejledning ▪ Rådhusstrædet 6 ▪ 7430 Ikast ▪ tlf: ▪ Vurderingsprocessen UPV i grundskolen Baggrund for UPV proces.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
I mentor ordningen på elevmentor.dk
Tema 1: Introduktion samt stress og sårbarhed Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Den fælles prøve med *Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed.
Når A + B giver et langt større C
TEMA 1 Kortlægning: Mobilitet i hverdagen
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
3-timersmødet 2017.
Kunsten at dele Min uddannelsesbog
Anders Lundby – STIL Bjarne Frandsen, Efterskoleforeningen
- Kom tættere på dit barns skolegang
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Bilag 4 Unge og mentorroller.
UPV – fra dom til proces Stationens indhold
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Ungdomsbyen i samarbejde med Benedicte Kommunikation
Hovedforløb Visitering Hvem: Kontaktlæreren (vejleder) Formål: At kvalitetssikre vejledningen. At udfylde uddannelsesplanen i elevplan Aalborg Handelsskole.
DTHS Synsfaglige Netværksdage 2017
Velkommen – hvordan opstod ideen (Mastermodul mm).
eVejledning – hvor er vi nu?
3-timersmødet 2017.
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
Anders Lundby – STIL Bjarne Frandsen, Efterskoleforeningen
3-timersmødet 2018.
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Breakout Edu Thorbjørn Hartelius - Kragelundskolen, Aarhus.
Præsentationens transcript:

Forældre-interview Vingsted-centret Tirsdag d. 17/9 Jens Christian Tambjerg & Bjarne Frandsen Viby Efterskole

Forældre-interview Dagens program Øget forældresamarbejde – hvorfor Formål og den praktiske ramme Den teoretiske ramme Prøv selv: ”Karriere”-tidslinien Selve interviewet Din egen skole…….. Afrunding

Forældre-interview Øget forældresamarbejde - hvorfor Efterskoleforeningen Integreret vejledning En del af skolens årsplan Geografisk distance Mental distance Tidsmæssig distance

Forældre-interview Vores formål med interviewet Få forældrene mere aktivt med i valget Få bevidstgjort elever og især forældre om at der flere veje frem til det enkelte erhverv Ovenstående kan skabe en øget refleksion, og derved højne samtalen i hjemmet Få øget kontaktlærerens opmærksomhed på UPV

Forældre-interview Den praktiske ramme En del af UPV-processen Gives til elever og forældre (Intra) her i september Fortælles på et kontaktgruppemøde i oktober Efterfølgende lærermøde med 1. UPV-”dom” Det etiske aspekt

Forældre-interview Den teoretiske ramme Vejledning i fællesskaber Gruppevejledning Den narrative metode (i tillempet form) Også strejf af den systemiske metode, især mht refleksion

Forældre-interview Prøv selv: ”Karriere”-tidslinien Start for dig selv: Tegn en (tids)linje på et A4 papir Fra barndom til idag Sæt milepæle på. Hvad har betydet noget at du sidder her i dag som lærer/vejleder (Uddannelse/jobs/vigtige personer/hændelser/tilfældigheder/??/…….. Find sammen 3 & 3 Fortæl hinanden om jeres tidslinjer

Forældre-interview Selve interviewet Ark med beskrivelse af forløbet Ark med vores forslag til interviewet

Forældre-interview Din egen skole…….. Kan du/I bruge spørgsmålene som de er eller……. Hvordan kan du få hele forløbet puttet ind i jeres årsplan (altså hvis du vil…) ”Sælg” det gerne som en styrket UPV, der er en skoleopgave og ikke som ”mere vejledning”

Forældre-interview Tak for idag Spørgsmål Kommentarer Afrunding ………