Cph Volunteers Giv en hånd til København. Derfor er vi her : For at kvalificere København til på bedre vis at kunne håndtere primært store, internationale.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PR KAMPAGNE.
Advertisements

Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Oplæg ved Jens Chr. Birch, kommunaldirektør i Næstved Kommune og formand for Kommunaldirektørforeningen i Danmark Arendalkonferencen Den 9. juni 2010.
1 OECD efterlyser en indsats for fremtiden Overordnede problemstillinger: • Hovedstadsregionen er en lille metropol i et internationalt perspektiv • Vi.
Ballerup fra 50´erne til i dag Involvering af borgerne 2020-strategien For med og af i praksis.
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Junior til Junior Konceptet
Vision 2010 W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K.
Hvad kan København som hovedstad?
Rekruttering af frivillige ledere MBU’s Årsmøde 2007.
MIA I DAG Sekretær for MIA Projekt X Projekt Y Bar jord til bord Projekt Z Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg (MIA) Bar jord til bord.
PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
1 Introaften i DN-SAK. 2 Program Velkomst og introduktion Om DN Om DN-SAK Om jer Mad Lidt mere om ture og andet ekstra.
Reformen af førtidspension og fleksjob
Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Uddannelseskonference 9. november 2012 Katja Kayser Koncerndirektør, Region Hovedstaden 9. november 2012.
Survey Organisering og styregruppehåndtering. Spørgsmål 1 62,5 % mener de har stor indflydelse på tilpasning af egen projektorganisation! Hvis projektorganisationen.
Projekt It for alle Hanne Bjørn Susanne Kierkegaard -
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
C4 i Hillerød Handel Turisme, kultur, sport Uddannelse Erhverv C4 Sammen er vi stærkere! C4 er en medlemsbaseret paraplyorganisation, der samler Hillerøds.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Kodeks for offentlig topledelse
Rekruttering og motivering
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Biblioteket og kommunalreformen – bibliotekets roller
KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Risikoledelse i København.
Workshop om organisatoriske udfordringer & strukturelle løsninger v/ projektleder Helle Stuart.
Guide til PowerPoint-præsentationer i MSO
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Center for Konfliktløsning. En socialøkonomisk virksomhed Formålet fremme fredelig konfliktløsning uddanne i konflikthåndtering uddanne mæglere bidrage.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Hjerteforeningen ♥ Hjerteforeningen er en af Danmarks største private sygdomsbekæmpende organisationer med  medlemmer. Vi arbejder med forskning.
Dansk ledelsesstil og tillid som global konkurrencestyrke
SPEJDERNES LEJR 2012 Ildsjæle - rundt om lejren. Spejdernes Lejr 2012 HVEM OG HVOR MANGE Hvem: De spejderkorps i Danmark Forventet deltagere på lejren.
1 Vision – Mission - Værdier - Mål – Midler - Politikker.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Vinderholdet helt basale goder, såsom gratis mad og drikke - gode sove- og bademuligheder - at føle man er en del af et særligt fællesskab - at.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
C4 i Hillerød Handel Turisme, kultur, sport Uddannelse Erhverv C4 Sammen er vi stærkere! C4 er en medlemsbaseret paraplyorganisation, der samler Hillerøds.
Bandeseminaret som grænsefællesskab Hvordan kan vi sammen skabe praksisudvikling? Line Lerche Mørck, lektor v. DPU, Århus Universitet, 2013.
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Klubledermøde - Syd 1. Juni Motion & Foreningsliv … 4 fokusområder i 2015 Klubudviklingsprojektet bliver en success Fastholdelse af unge I overgangen.
Velkommen til topmøde for ledere og mellemledere i Ældreområdet 18. og 19. Marts 2015 Ved ældrechef Lilian Jørgensen.
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
STATENS PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIK – SAT I SPIL.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Den 5. december 2013 Velkommen til session 3! ”Frivillighed – lagkagebund eller flødeskum” NY VIRKELIGHED - NY VELFÆRD Laust Kristensen.
Ny Nordisk Skole Oplæg for NLS 13. okt.. Ny Nordisk Skole er Nyt politisk signal om værdier og mål for uddannelsessystemet – herunder folkeskolen Inspiration.
FIA Breddeklubudvikling Forventningsafstemning - MAR 2011 Processen sådan gør vi Mission & visioner Værdi- grundlag Organisation Funktions- beskrivelser.
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Ørkenfortets strategi 2020
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Matchmaking i Skive Kommune
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Det blå byrum er en unik kulturel scene
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Akutberedskabet i Region Hovedstaden
Fremtidens mål for SAB 23/5 – 2018 Formål med mødet: At sammensætte en styregruppe, der kan træffe overordnede beslutninger samt varetage SAB’s samlede.
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Cph Volunteers Giv en hånd til København

Derfor er vi her : For at kvalificere København til på bedre vis at kunne håndtere primært store, internationale events, hvor en koordineret indsats af frivilligt arbejde er en bærende forudsætning For, gennem borgerinddragelse, at skabe bedre rammer for og større forståelse af frivilligt arbejde generelt

Det arbejder vi med Cph Volunteers medlemmer - kommunikation, det personlige møde, kurser, sociale medlemsarrangementer. Eventarrangørerne - rådgivning og sparring, rekruttering, vagtskemaer, overlevering, kommunikation, afvikling og evaluering. Politik, strategi og udvikling - oplæg, indspark til kommuner, politisk strategi, debat om frivillighed og samarbejder.

Hvad får København ud af det ? Flere events -Cph Volunteers løfter i snit 1/3 af opgaverne på events -Flere events ville ikke blive til noget uden Cph Volunteers Løft af fælles opgaver til gavn for byen og borgerne -Frivillige påtager sig opgaver til gavn for hele byen Ambassadører blandt borgerne -Ved inddragelse af borgerne, skaber vi større tolerance overfor events -Vi viser internationale gæster Københavns sande ansigt Branding af København, nationalt og internationalt -København er en by hvor borgerne tager ansvar -København er en hyggelig og personlig by -Politikerne sætter handling bag ordene, de VIL faktisk gøre det nemmere for arrangører,at afholde events i København - OG de investerer i det. -Politikerne tager ansvar for at inddrage borgerne i byens udvikling Socialt fællesskab og Integration -Gennem fælles gode oplevelser løfter vi i flok, danske og internationale borgere -Gennem kurser gør vi de frivillige bedre kvalificeret til at løfte ansvarligt -Gennem sociale medlemsarrangementer møder internationale borgere danske borgere, der hvor de er.

Hvad kræver det ? Dygtige og engagerede hardworking medarbejdere –I København afholdes der events hele året rundt alle weekender. –Oprigtig interesse for mennesker –Personligt kendskab til frivillighed Penge! -Det er ikke gratis at arbejde med frivillighed. Tid og RIGTIG god planlægning –Tag den tid det tager at få et fundament bygget op. Tilpasning til lokale forhold –København er en studieby, international arbejdsplads og hovedstad.

Nyt aspekt af frivillighed

Lagkagebund eller flødeskum?

Tak fordi I lyttede med