Den svenske model - perspektiver på helhedssyn Netværksmøde, samskabelse 20. maj 2016 Helle Hende Stærmose.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Inddrag nu Kick-off møde
Advertisements

Socialfagligt oplæg Underretning, Tavshedspligt mv.
Integrated Children’s System
Børnefamiliecenter Nordvang og familieklassen i Vestbyskolen.
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Socialstyrelsens nye vidensnotater
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Finansieringsmekanismer på det specialiserede socialområde
Familierådslagning og Det Inddragende Netværksmøde
DES årskonference 2013 Regeringens evalueringspolitiske program og de store velfærdsområder.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Hvor er KFUM’s Sociale Arbejde på vej hen?. Hvad vil det offentlige? Nye udfordringer? Nye muligheder? Nye vilkår? Tendenser? Det er vi!
Greve Kommune, center for Børn og Familier Marts 2011.
Hvordan bliver en boligsocial helhedsplan til ?
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
SEMINAR I NUUK OKT 2014 FAMILIERÅDSLAGNING LIS HELBO.
Nye strukturer i ledelse: Pædagogisk ledelse som holdsport Ungdomsringen 25. oktober 2012.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
Paradigme 2.0.
Det Inddragende Netværksmøde
Det nye Socialtilsyn.
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Forandringsstrategier på børne- og undervisningsområdet Koncernfælles ledelsesseminar I Ministeriet for Børn og Undervisning 24. September 2012.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
KL´s visioner for kroniske patienter
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Inklusion og inkluderende processer
Strategier, udfordringer og udvikling Visitatorernes årsmøde 2011.
Hvad vil det sige at arbejde evidensbaseret og hvordan kan Socialstyrelsen understøtte arbejdet i kommunerne? Psykiatrikoordinatorerne den 30. januar 2014.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Fremtidens velfærdsrelationer og offentlig værdiskabelse
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Specialviden ind på almenområdet Projektets aftryk på det videre arbejde med Stærke Børnefællesskaber i Sorø kommune.
Præsentation af studieordning /vejledning. Studievejledning 2 Modul Vf8: Mentorskaber og mentorordninger ECTS-point: 5 Læringsmål: Viden Skal have indsigt.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
Iværksætteri Socialøkonomisk virksomhed Erfaringer & potentialer Fælles Fynsk Beskæftigelsesforum.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012.
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Inklusion Fokus: Udsatte unge og samarbejde med kommunerne Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner
Programmet er afprøvet i tre repræsentative skoledistrikter siden januar 2013 Implementeres i resten af kommunen per 1. januar 2016 Partnerskabskommune.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Intro til organisations- sociologi v/Janne Seemann ORGANISATION AAU “Organisationsteoriens ambitioner er store. Den sigter mod at forstå og forklare, hvad.
- den socialpolitiske recept
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Børn og unges rettigheder
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Esbjerg kommune, Uddannelseshuset
Investering i efterværn
Dialog mod Vold som business-case
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Inspirationsworkshop med fokus på
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Grundkursus i at være plejefamilie
Præsentationens transcript:

Den svenske model - perspektiver på helhedssyn Netværksmøde, samskabelse 20. maj 2016 Helle Hende Stærmose

Den svenske model  Børne- og ungeområdet under forvandling – skifte fra udgift til investering  Nye perspektiver på netværk og ressourcer  Kortere anbringelser  Flere anbringelser i netværk  Færre børn og familier pr. sagsbehandler  Højere grad af vidensbasering  Flere typer indsatser  Bevægelse ned ad indsatstrappen

Trin mod mere nære indsatser I omlægningen spiller netværk og nærmiljø stor rolle Det betyder nye metoder – mere systematisk anvendelse af inddragende metoder: Familierådslagning Netværksmøder Genogram Netværkskort Signs of Safety Forstærket tværsektorielt samarbejde – mellem specialiserede område og normalområdet, mellem system og familie, mellem det offentlige og det private

Vejen mod nye tilgange  Faglig styring og ledelse  Tværfaglighed  Økonomisk styring  Organisering og ledelsesroller  Kultur og kompetencer Helhedssynet omfatter omlægning af det samlede børne- og ungeområde. Helhedssyn som en organisatorisk forudsætning. Rammer og kompetencer. Kapacitet. Behov for nye styringsteknologier. Vi finder hvad, vi leder efter. Hvordan bedømme og vurdere resultater?

Paradigmeskift  Mellem fokus på udgiftsstyring til fokus på effekter i et investeringsperspektiv  Delt ansvar – privat-offentlig-civilsamfund  Styring: mellem New Public Management (”hvilken kvalitet i velfærdsservicen får brugerne for pengene?”) til Det Relationelle Styringsparadigme (”hvordan kan borgere og system få mest mulig værdi for investeringen”?)  Lovgivning sætter retning: Barnets Reform 2011, Lov om Socialtilsyn 2013 og Overgrebspakken 2013

Fokus på børns rettigheder – kontekst og relationer Lov om social service Samlet fokus på børns rettigheder – jf. §46 Formålet med at yde støtte til børn og unge, der har et særligt behov herfor, er at sikre, at disse børn og unge kan opnå de samme muligheder for personlig udvikling, sundhed og et selvstændigt voksenliv som deres jævnaldrende. Støtten skal ydes med henblik på at sikre barnets eller den unges bedste og skal have til formål at 1) sikre kontinuitet i opvæksten og et trygt omsorgsmiljø, der tilbyder nære og stabile relationer til voksne, bl.a. ved at understøtte barnets eller den unges familiemæssige relationer og øvrige netværk, 2) sikre barnets eller den unges muligheder for personlig udvikling og opbygning af kompetencer til at indgå i sociale relationer og netværk, 5) stk. 3: Barnets eller den unges vanskeligheder skal så vidt muligt løses i samarbejde med familien og med dennes medvirken

Civilsamfundets bidrag til helhedssynet på børne-ungeområdet Med netværksbaserede indsatser er nærmiljøet omkring udsatte børn og unge på dagsordenen. Nye roller for professionelle og netværk. Hvad er netværk? Styringsrationale – relation; hvordan forene? Metoder, indsatser Hvor er det svært? Nye roller (erfaring fra familierådslagning) Investeringen viser sig i nye budgetår (gevinsten skal også være økonomisk) Krav til nye styringsteknologi (nye typer effektmål) Mere om modellen og UCL’s samarbejde med kommuner