Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Advertisements

Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
KOMPETENCEBEVISET udenfor produktionsskolen
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
Roskilde Produktionsskole
Hvem er jeg Hvad kan jeg Hvor skal jeg hen
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Ungdom det bedste guld - hvordan får vi guldet frem?
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
EUD og vejledningsreform
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
Uddannelsesvejledning i 10.klasse Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Brian Nybo (10.B, 10.C + drenge i 10.D) Tina Krogsdal (10.A,
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Uddannelsesafklarende samtaler
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Informationsmøde 9. klasse
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
Oversigt over mulighederne efter 9. klasse
Hvad kan jeg efter 10. klasse ?
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Velkommen til infoaften om de gymnasiale uddannelser Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland.
Velkommen 9. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Velkommen til 8. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Info-møde for nye elever Grundforløb 1 august 2015 Program Kl.19.00: Fælles info EUD & EUX Kl.19.20: UU orienterer Om fagretningerne Kl.19.30: Særlig info.
Uddannelse – dit barns fremtid
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Status på implementeringen af vejledningsreformen
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Sådan – gør vi… Sådan gør vi med modtageunge i Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Børn.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
Uddannelsespolitik og Beskæftigelsespolitik Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
UURS konference den Comwell Køge Workshop 10 – hvor er UU på vej hen v. Mark Jensen UU DK UU DANMARK UDVIKLING & INTERESSEVARETAGELSE VEJLEDNING.
Temamøde om erhvervsvejledning i et regionalt beskæftigelses- perspektiv 13. marts 2009 Roskilde Kongres- og Idrætscenter Jesper Clausen, vicedirektør.
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
ViSP i ungdoms- uddannelses- perspektiv Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Helle Djuraas, områdeleder,SFV.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
Søren Løkke Konsulent på Ungeområdet Jobcenter Frederikssund Kommune LBR projekt.
Forældremøde 9.kl Program Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure.
Samarbejdet mellem efterskoler og UU Tvangsægteskab eller kærlighed… …...eller registreret partnerskab??
Velkommen til NP- netværkstemadag
Forældreinformation 9. & 10. klasse UU Kolding.
’Flere unge skal tage en erhvervsuddannelse’
Forældre-information
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Dagens indhold Reformens overordnede mål
Ambition: Flere skal vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse.
Præsentationens transcript:

Produktionsskolernes ny rolle

Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse Produktionsskolerne skal i vidt omfang forestå eller indgå i de lokale institutionssamarbejder, der skal udbyde KU Produktionsskolerne skal tilrettelægge eller medvirke til EGU, PBU og STU UU skal efter reformens gennemførelse have skærpet opmærksomhed på at vejlede de unge med manglende forudsætninger til produktionsskolerne Der er enighed om at styrke produktionsskolernes muligheder for at målrette produktionsskoleforløb til unge, som er motiveret for en erhvervsuddannelse, men har mangelfulde skolekundskaber

Målgruppen I (Dem, der ikke kan endnu) Forskellige erfaringer, men med noget i bagagen… Målgruppen II Dem, der er klar; fagligt, personligt og socialt rustet… Noget i bagagen, og med tro på sig selv og fremtiden… Rammen for produktionsskolerne… Ikke i uddannelse / ikke i arbejde PRODUKTIONS- SKOLE Uddannelse / arbejde Middel: Praktisk arbejde og produktion Forpligtende arbejdsfællesskab Teoretisk / almen undervisning (Integreret og afledt) Vejledning, skolemiljø og voksne Formål: Faglig, personlig og social udvikling

En anden vej til uddannelse

MÅLRETTEDE FORLØB PÅ PRODUKTIONSSKOLEN

Kravene stiger, vi kan ikke sætte barren ned, men må finde andre måder at komme over. Dick gjorde.

PRODUKTIONS- SKOLENS MÅLRETTEDE FORLØB

ADGANG – Den unge skal kunne komme ind på erhvervsskolen! AFKLARING – Den unge skal være tændt på et fag! ‘KLAR’ – Vi skal tro på at den unge kan komme hele vejen igennem uddannelsen! OVERGANGEN – En sikker og tryg vej fra produktionsskole til erhvervsskole! Noget af det, vi skal forholde os til…

Afklaring: Er den unge tændt på et fag? Produktionsskolens kerneopgave generelt! –Værkstedsbaseret og praktisk undervisning –Praktik –Kombinationsforløb –Vejledning En ny målgruppe…

Afklaring: Er den unge tændt på et fag? Grundforløb 2 er specifikt rettet mod et hovedforløb Udfordring / muligheder: 1.Klar til uddannelse 2.Dansk / matematik 3.Ville et fag Den unge skal have valgt fag!

Adgang: Kan den unge komme ind på GF1 / GF2? Har den unge 2 i dansk og matematik? Adgangsvejene: –2 i dansk/matematik –Alternativ adgangsvej: Prøve og samtale –Uddannelsesaftale

DA / MA Screening af alle i DA og MA. Tilbud om DA / MA målrettet eksamen Ungdomsskole / VUC. ( 1/3 dels undervisning, eller udenfor ”skoletid” ) Test og undervisning af ordblinde og talblinde. Anvendelsesorienteret DA og MA rettet mod prøve.

Kørekort teorien !!

Adgang: Kan den unge komme ind på GF1 / GF2? Produktionsskolens muligheder: Undervisning efter anden uddannelseslovgivning mhp. FSA Værkstedsintegreret undervisning mhp. den alternative adgang OM DEN ALTERNATIVE ADGANGSVEJ Skal påvise et niveau, der svarer til 02 (FVU niveau 4 i dansk og niveau 2 i matematik) Samme prøve til alle EUD-udd. Praksisorienteret betyder fx: ”du skal male et værelse hvis sider måler…” eller ”du skal koge kartofler til 12 personer…” SKRIFTLIG!

Adgang: Kan den unge komme ind på GF1 / GF2? Produktionsskolens muligheder: Undervisning efter anden uddannelseslovgivning mhp. FSA Værkstedsintegreret undervisning mhp. den alternative adgang OM DEN ALTERNATIVE ADGANGSVEJ 1.Motivation for uddannelse og lyst til læring. 2.Viden om krav til gennemførsel af erhvervsuddannelse. 3.Selvstændighed og ansvarlighed, tage initiativ til opgaveløsning. 4.Mødestabilitet, lavt fravær. 5.Samarbejdsevner. 6.Respekt, forståelse for andre mennesker. MUNDTLIG!

Model for målrettede forløb MÅLRETTET FORLØB Starter med et G2 TOPMØDE: Hvad siger du / hvad siger din leder. Hvordan forholder det sig til overgangskravene for faget. FAGLIGT PERSONLIGT / SOCIALT DA / MA Hvad skal der arbejdes med under det målrettede forløb? Skriftlig aftale udarbejdes. Målrettet forløb hen imod grundforløb: Elementer: Værkstedsbaseret undervisning – Undervisning efter anden udd.lovgivning – praktik - kombinationsforløb Overgang via kombinationsforløb: (Evt. prøve og samtale). Start på grundforløb via kombinationsforløb. Erhvervsskolen melder tilbage, hvis der er yderligere, der skal arbejdes med. MÅLRETTET FORLØB Starter med et G2 TOPMØDE: Hvad siger du / hvad siger din leder. Hvordan forholder det sig til overgangskravene for faget. FAGLIGT PERSONLIGT / SOCIALT DA / MA Hvad skal der arbejdes med under det målrettede forløb? Skriftlig aftale udarbejdes. Målrettet forløb hen imod grundforløb: Elementer: Værkstedsbaseret undervisning – Undervisning efter anden udd.lovgivning – praktik - kombinationsforløb Overgang via kombinationsforløb: (Evt. prøve og samtale). Start på grundforløb via kombinationsforløb. Erhvervsskolen melder tilbage, hvis der er yderligere, der skal arbejdes med.