Hvad skal kendetegne fremtidens Rådgivningsydelser ?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

DFM Konferencen – ”OPP i virkeligheden”
Mod en dansk styrkeposition i byggekomponent-industrien Hans Peter Svendler Nielsen Arkitektskolen i Aarhus Indlæg og et paradigmeskift i byggesektoren.
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
Afslutningskonference Interreg Onsdag den 12. september 2012
Hvorfor er det offentlige marked interessant?
3D modellering på den nye bane København-Ringsted
Af Udbudsjurist Janni Hadulla Nielsen
Projektgranskning Vibeke Kragh, VIA University College februar 2014.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Udviklingstendenser i dansk byggeri – kan vi inspireres fra udlandet?
Nybyggeri og arbejdsmiljø
Invitation til seminar om Danmarks første plejecenter som OPP Kolding Kommune præsenterer kommunale erfaringer og overvejelser bag gennemførelsen af udbuddet.
Vandløbsfagmøde Skarrildhus, Kibæk, 5. september 2013
Køb af andelsbolig - hvorfor man altid skal tænke sig om, når man køber bolig – også når der er tale om en andelsbolig!
OPP i byomdannelse - undersøgelse af de europæiske erfaringer Lise Aaen Erhvervs- og Byggestyrelsen Pia Nielsen Socialministeriet.
Orienterende møde 7. november Agenda Velkomst Præsentation af bestyrelsen 0.Bestyrelsens opgaver og ansvar 1.Britts fratrædelse 2.Byggeriet 3.Den.
Det brede bygherrefelt
Praktiske erfaringer med Byggeriets IKT specifikation
Entrepriseforsikring
UDBUD.
Sikring af tilgængelighed er en proces!
E-inklusionens udfordringer – hvordan gør vi det endnu bedre? Stig Langvad, formand for DSI.
Høring om byggeriets kvalitet, effektivitet og udvikling, 20. november 2002 Indledning ved Lone Møller Sørensen, direktør for By og Byg.
Samlet udbud - Hvad er det?
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | DI Byggematerialer | Foreningen af Rådgivende.
FM januar 2004 H:S/Rigshospitalet/Servicecentret H:S-Bestyrelse Københavns kommune - Frederiksberg kommune - Staten H:S-Direktion Administrerende direktør.
Ikke-kommercielleKommercielle Strategi Koncept udvikling Masse medier (TV, annoncer) Web, social Kataloger Analyse Idégenerering Konceptudvikling for fælles.
COWI - Byggeri og Drift Facilities Management - RÅDGIVERNE.
© Copyright, Grontmij A/S 2011 Visualisering: BIG – Bjarke Ingels Group Udarbejdelse af journal ved projektering af bygge- og anlægsprojekter AMK - Sam.
Overordnet mål og formål med CABI- projekt (LUP): Fastholdelse, glidende bevægelser gennem systemer og samarbejde på tværs. At opnå mindst 60 % kommer.
ORGANISERING OG DIALOG I BYGGEPROCESSER FRONTHOUSE WORKSHOP 16. JUNI 2011 Jakob Klint, Kuben Management.
E-handel og FM Program: Kl Introduktion
GRUPPEARBEJDE Opsamling for København 27 grupper (ca. 6 pers. i hver gruppe)
IDA koordinatorer – en historie fra hverdagen 5A ApS ArbejdsmiljørådgivningArbejdssikkerhed Arbejdssundhed
Byggeweb Undervisning BL7
Velkommen Udbudspræsentation: Rengøringsmidler mv. Indkøb og Logistik.
Planlægning af bæredygtig råstofforsyning Et fokus på globale miljøpåvirkninger Morten Bidstrup PhD, DCEA 1.
Indkøbs- og logistikchef, Region Midtjylland
Indikatorer på Det fejlfrie byggeri Bygherreforeningen 21. november 2013.
Dialogmøder med bygherren Dialog om arbejdet med at planlægge og koordinere i forhold til sikkerhed og sundhed under projektering og udførelse (procedurer,
Bo Kobber Petersen, Jurachef, Slots- og Ejendomsstyrelsen DFM–konference februar 2005 OPP i virkeligheden - Hvordan går det med Rigsarkivet som OPP-projekt.
Totalentrepriser – set fra Bygherrens synspunkt
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET NY ØKONOMIMODEL Overordnet beskrivelse af formål og proces, marts
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | DI Byggematerialer | Foreningen af Rådgivende.
BYGHERRE BYGHERRERÅDGIVER TOTALRÅDGIVER Det Digitale Hospital.
Navn på oplæg - Navn på oplægsholder - Dato for afholdelse af oplæg Program den 3. februar Velkomst og nyt fra grupperne - Oplæg om finansiering,
Kick-off - Brugermøder efterår – Velkomst og introduktion v/ direktør Peter Fosgrau – Det digitale hospital v/Jonas Hedegaard.
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | DI Byggematerialer | Foreningen af Rådgivende.
Får vi Bæredygtige hospitaler? Lars Kaalund/Orbicon Bæredygtighedskoordinator Nyt Hospital Herlev.
Hvordan kan forældre støttes og inddrages i støtten omkring de unge? Af: Pædagog Lone Walsøe og forældre Merete Jensen.
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | Foreningen af Rådgivende Ingeniører | TEKNIQ.
Mission Statens Byggeforskningsinstitut lavede i 2004 en undersøgelse af svigt i byggeriet. Ifølge denne undersøgelse beløber omkostningerne til afhjælpning.
KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen KØBENHAVNS EJENDOMME Bygherreperspektiver på indkøb af ventilationsløsninger v/ Gyrithe Saltorp.
Dialogmøde om træningspakker målrettet mennesker med demens
Effektive indkøb på selvejende uddannelsesinstitutioner på bygnings- og serviceområdet Jens Hedegaard Madsen, SKI.
Leverandørprojektering og samprojektering
Udbud af bygning 44. Sådan blev opgaven stillet
BYGNINGSKONTRUKTØR THE MAN ON THE MOON
Et fælles kig på fremtidens aftalelandskab
(s. 1) Præcise udbud giver bedre tilbud og færre konflikter
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
Hvad er Byggeri til Drift?
MEDLEMSTILFREDSHED Januar 2018.
Advokat Rasmus Holm Hansen
Klar til smart vækst / GATE21
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Digital aflevering.
Netværksdage om sygehusbyggeri 17. september 2019
Præsentationens transcript:

Hvad skal kendetegne fremtidens Rådgivningsydelser ?

Kompetencer hos Bygherren Kompetencer og forretningsgange Kompetencer og forretningsgange Evnen til indkøb ? Tættere på processen ? NHH Totalrådgiver :SHL, aarhus arkitekter, Søren Jensen Rådgivende Ingeniører, samt Royal HaskoningDHV Bygherrerådgiver: COWI

Baggrund 20 års tid som offentlig bygherre – skoler, kontorbyggeri, boliger, universitetsbyggerier, laboratorier, kunstmuseer og musikhuse, og senest... Hospitaler 10 års tid som rådgiver - ledelse De sidste 20 år har vi drøftet ydelsesbeskrivelser og indkøb af rådgiverydelser…. Ikke et ord om køb af rådgivning til udbud i Totalentreprise

Indkøbet Indkøb af byggeri er at forstå hvad man, og hvordan man, køber udviklingsprojekter Dvs en masse egne overvejelser om hvad man kan og vil – fx: styringskapacitet ønsker om medindflydelse ønske om at inddrage og anvende færdige løsninger fra markedet (entreprenør/leverandør-markedet) Prioritering af økonomi, kvalitet og tid Markedssituationen Behovet for tidlig budgetsikkerhed Måske også en erkendelse af, at viden om løsninger har flyttet sig noget, fra rådgiverbranchen til entreprenør/leverandørsiden

Indkøbet Købsbetingelserne – er de godt beskrevet (YB 2012) ? Og, er de dækkende i forhold til andre aktører i kæden, og efterfølgende krav til hvad ydelsen skal føre til (fx AB) ? Med andre ord: matcher købet, og det vi får, de krav som stilles af den der skal modtage og realisere det? Bygherrer skal huske: Byggeriets kontrakter = Relationskontrakter Kan alt forudses?

§ 2. Stk. 2. Der bydes på grundlag af de oplysninger, som indeholdes i udbudsmaterialet. Dette materiale skal være entydigt og således udformet, at der er klarhed over ydelsernes omfang og indhold. Stk. 3. Udbudsmaterialet skal indeholde en tidsplan

Indkøbet Hvis det er svært at være specifik ved indkøbet.. Så kunne man jo se på mulighederne for dialog i udbudsprocessen.. Er det godt at købe andre ydelser ind via Udbud efter forhandling - og dermed snakke sammen om hvad det er der specifikt ønskes - så er det nok også godt ved rådgivningsydelser.. Tofasede konkurrencer har vist gode takter

Tættere på processen Indkøb handler også om at forstå, hvad og hvordan man køber ind – er der som i byggeri tale om udviklingsprojekter (ikke fx totalentrepriser eller typehuse), er det nødvendigt at være med til at udvikle. Byggefaglighed er derfor en nødvendighed, og ikke mindst viden om hvor og hvornår man kan og skal påvirke projektet - og være der (tæthed) Køber man et færdigt udviklet typehus behøves der ikke den store byggefaglighed eller tæthed Rådgivere er de bedste til at udvikle projektet, dvs hovedgreb, form og koncept for overordnet funktionalitet – men de ved trods dette ikke meget om hvordan daglig drift og produktion sker Bygherrerådgivere er rigtig gode til at holde styr på ydelser og proces – men ved heller ikke meget om drift og produktion I produktion (og behandlinger) samt kommercielle projekter er drift altafgørende. Analyser produktion/drift og kerneydelse, ift mulighed indenfor de fysiske rammer

Digital 3D projektering Hvad vil i have? Hvad kan vi få? Manglende muligheder for langvarige samarbejder Digitale tilbudslister/mængder Detaljeringsgraden i projektmaterialet – oftest inden en entreprenør er fundet Entreprenørinddragelse for bygbarhed Sikring af projektmaterialets bygbarhed Udbudsreglernes retningslinjer for i udbudsmaterialet at angive konkrete produkter/fabrikater Stigende grad af leverandørprojektering Øgede konflikter i udførelsesfasen Andre udfordrede områder ved købet..

TAK