Samarbejdsaftalen på demensområdet Fra tanke til handling!

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Advertisements

Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Lone Tonsgaard, Projektleder
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
Excellent skizofrenibehandling ‘Kroniker’-perspektiv?
1 Resultater og perspektiver – Samordningsudvalg Syd
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Sygehus perspektiv Afgiftning og motivation af misbrugere.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Foreløbige forslag til aftaler indenfor: Arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Børne/svangre området Rådgivningsforpligtelse Status fra forebyggelsesgruppen.
DSIM 4. årsmøde Patientforløb – tværsektorielt samarbejde
Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren
Pakkeforløb for kræftpatienter
Hvordan letter vi arbejdspresset i en travl klinisk hverdag? v/ Erik Jylling, Sundhedspolitisk direktør, Danske Regioner.
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Når sammenhæng er bundlinje. Det glade budskab! Driftstal fra Sherpa 0-2 års ledighed Sammenlignelige tal fra andre forskningsdesign 1 år39 %4-12 % 2.
Samarbejdet mellem Region og Kommune Status over den første tid med sundheds‐koordinator og klinisk funktions opgaver.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
Ansøgning om specialfunktioner Informationsmøde, SPPD 15. april 2009 Lone de Neergaard Sundhedsplanlægning, Sundhedsstyrelsen.
Skal lægerne prioritere? Mads Koch Hansen, Formand Lægeforeningen.
Somatisk SOF Sydvestjylland den 22. januar 2014 Implementering af strategi for forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme for mennesker med en sindslidelse.
Fælles ledelse – hvordan fungerer det i praksis? Åben Forskerdag april 2013 Bettina Ravnborg Thude.
Lægeforeningen Fremtidig prioritering af medicinske behandlinger Jens Winther Jensen.
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
Kvalitetssikring af den lægelige stofmisbrugsbehandling Helle Petersen Tilsyn, Sundhedsstyrelsen Fælles årsmøde 2009 for Servicestyrelsen og Sundhedsstyrelsen.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
SATSPULJEPROJEKTET Baggrund og bevillingsmæssigt grundlag for de regionale familieambulatorier.
Psykiatrien i Region Syddanmark Overvejelser om psykiatriens udfordringer Strukturelt Fagligt Økonomisk Kjeld Møller Pedersen Syddansk Universitet Psykiatriens.
Navn – klinik navn Nationale Kliniske Retningslinjer for behandling af rodpåvirkning.
TOBS Indførelse af Tidlig Opsporing af Begyndende Sygdom i primærsektoren. Mette Unger Gravgaard Sygeplejerske i specialteamet Favrskov Kommune Lene Gravgaard.
Århus Universitetshospital, Århus Sygehus Region Midtjylland Subakut geriatrisk dagafsnit med sammedagsudredning Bjørn Mathiassen Overlæge Geriatrisk Afdeling.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin.
Reorganisering af samarbejdet mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland Ole Thomsen, Sundhedsdirektør i Region Midtjylland.
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Psykiatrien Region Sjælland. Vi vil komme omkring: 1.Hvad er Psykiatri 2.Psykiatrien Region Sjælland 3.Samarbejdet med kommunerne 4.Ønsker og forventninger.
Klinisk Etisk Komite for psykiatrien i Region Syddanmark. Psykiatriens regionale ledermøde Anne Marie Enderlein Cand. mag. i idehistorie, sup.
1 INDSATSEN FOR PERSONER MED KRONISK SYGDOM I REGION SYDDANMARK - ET SAMARBEJDE MELLEM REGION SYDDANMARK, REGIONENS KOMMUNER OG ALMEN PRAKSIS Charlotte.
Samarbejdet i rehabiliteringsteamet Sundhedskoordinator Afdelingslæge, ph.d. Jens Christian Jensen Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering.
I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?
Aldring og tværfaglighed DGS 7-8 nov. 2016
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin
Den Direkte Henvisning Et eksempel på Optimeret Visitation
Akutteamets målgruppe
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
MTV af Demens: Organisation
Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse
Læring og forbedring af patientsikkerheden
Ordination af afhængighedsskabende medicin
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Shared Care platformen Allan Nasser, Syddansk Sundhedsinnovation
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
patientansvarlig læge
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Allergi I almen praksis
Informationsmøde 23. april Særlige pladser
Det rette tilbud fra første kontakt.
Rammesætning for dagen
Udredning + Individuelt tilrettelagt behandlingsplan**
samarbejdsaftalen for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Opfølgningsprojekt Akutteamet Aarhus kommune Louise Hjørringgaard
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

Samarbejdsaftalen på demensområdet Fra tanke til handling!

Hvorfor? Det svarer til 1,67% af den samlede befolkning i Region Syddanmark 6,7% af borgere fra 60 år og op! borgere i Region Syddanmark har demens! I 2040 vil borgere i Region Syddanmark have demens! Kilde: Statistikbanken.dk og Nationalt videnscenter for demens Det svarer til 2,8% af den samlede befolkning i Region Syddanmark 8,8% af borgere fra 60 år og op!

Kilde: ”Samfundsøkonomen”, okt. 2011

Den faglige baggrund Sundhedsstyrelsens MTV om demensudredning Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM) kliniske vejledning National handlingsplan for demensindsatsen (Socialministeriet, Indenrigs- og sundhedsministeriet, finansministeriet, KL og danske regioner)

Hvem er omfattet af aftalen? Alle personer med –Mulig demens –Let demens –Middel demens –Svær demens Undtaget –Udviklingshæmmede med demens (varetages af regionens oligofreniteams)

Hvem skal bruge aftalen? Sundhedsfagligt personale i kommunerne Socialfagligt personale i kommunerne Sundhedsfagligt personale i de regionale demensenheder De praktiserende læger

Hvad forudsætter vi i aftalen, for at det kan lykkes? Alle kommuner har en demenskoordinatorfunktion Alle kommuner har lagt information omkring kontakt til demenskoordinatorfunktionen på Regionen etablerer demensudredningsenheder, hvor der udredes på tværs af geriatrisk, neurologisk og psykiatrisk speciale De regionale demensenheder har lagt information omkring henvisning til udredning på Almen praksis føler sig klædt på til den indledende udredning Den fælles hjemmeside

Opsporing Borgeren selv Pårørende Egen læge Kommunalt plejepersonale Sygehuspersonale

Diagnosticering Hvorfor diagnosticere – gør det nogen forskel? Undersøgelser peger på, at kun 1/3 af de demensramte får en egentlig demensdiagnose 2/3 får en uspecifik demensdiagnose Hertil kommer alle dem, der aldrig udredes Medicinsk behandling Socialpædagogiske tiltag Færre omkostninger Livskvalitet !

Opfølgning Kommunikation Regional demensudredning Kommunal demenskoordinator- funktion Egen læge

Den åbne dør! Direkte kommunikationsveje Mulighed for genhenvisning Rådgivning –Demensenheder –Kommunale demenskoordinatorer Brug hinanden og hinandens kompetencer

Dagens program Introduktion til hinanden – forventninger – spørgsmål Paneldebat Frokost Gruppearbejde Evaluering og tak for i dag!