Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Paulus en brik i Guds frelsesplan
Advertisements

Marmorkirken Symboler II
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.
Opstandelsesfest.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Nøgler til menighedens vækst
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
At vente på Guds time.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Kate-QUIZ-mus.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Præsenteret af cand.theol. Finn B. Andersen
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Den kristne påske.
Lidelsens problem (teodicé)
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Sankt Jørgen og dragen. Legenden om Sankt Jørgen.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Johannes’ åbenbaring.
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 3. APRIL 2016 SOGNEDAG ØSTER HORNUM PROFESSOR (MSO) ANDERS-CHRISTIAN JACOBSEN AARHUS UNIVERSITET ARTS.
Guds kærlighed er stærke, milde hænder 1, S1 Guds kærlighed er stærke, milde hænder, som dækker dig med miskundhed og fred. Guds kærlighed dig ud i livet.
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Kan en kærlig Gud dømme mennesker? Gud er kærlighed. Det står selv i Bibelen. Han elsker hele verden, altså alle mennesker. Hvorfor i al verden har han.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Trosbekendelsen med billeder. Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen.
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
232_Gud, efter dig jeg længes 1, S1 Gud, efter dig jeg længes, når jeg af synden trænges, til dig står al min lid; jeg på dit ord, o Fader, på nåden mig.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Pilgrimsvandring.
Paulus’ Brev til Efeserne Evangeliet om Kristi ubegribelige rigdom
Prædiken Ånd og kød.
”Jeg forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen”
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
2. Tim. 3:16-17 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så.
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Hvem har magten: Kristus, kejseren eller Konsumerismen?
Matt. 28:8-10 Og de skyndte sig bort fra graven med frygt og stor glæde og løb hen for at fortælle hans disciple det. Og se, Jesus kom dem i møde og hilste.
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
Halleluja dødens magt er brugt 1, S1
001 - O, gid med tusind tungers magt 1, S1
Gud selv modtager dig Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen
Levende og virksom Tro i Frikirken!
Den åndelige kamp: hvordan lovsangen kan bruges som våben i den kamp, der foregår om bl.a. vore hjerter. Det profetiske ord: hvordan det også kan forekomme.
Guds arvinger og Kristi medarvinger
372 – Hvem kan forstå 1, S1 Hvem kan forstå, at også jeg
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Jeg tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Fra Himlen kom en engel klar 1, S1
Præsentationens transcript:

Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?

For i sit billede skabte Gud mennesket

For Løven af Judas stamme, Davids rodskud, har sejret, så han kan åbne bogen og dens syv segl.« Og jeg så et lam stå mellem tronen og de fire levende væsener og de ældste, det så ud som slagtet,

… artiklen om retfærdiggørelsen. Nemlig, at vi ikke ved os selv, meget mindre ved vore egne gerninger og værk (som sandelig er meget ringere og mindre end os selv) men, at vi ved fremmed hjælp, nemlig ved Guds eneste søn Jesus Kristus er forløst fra synd, død og Djævel og bragt til det evige liv. Martin Luther Fortalen til sin Store Galaterbrevskommentar 1531

nemlig ved Guds eneste søn Jesus Kristus er forløst fra synd, død og Djævel og bragt til det evige liv.

Den blev styrtet, den store drage, den gamle slange, som hedder Djævelen og Satan, og som forfører hele verden – styrtet til jorden, og dens engle blev styrtet ned sammen med den. Åb 12,9 Krig! 1 Mos 1,15

synd, død og Djævel

Synden Synden kom ind i verden ved syndefaldet. Rom 5,12 Syndens væsen er at adskille mennesker og Gud. Es 59,2 Alle er syndere og vil derfor blive dømt til fortabelse. Rom 3,19-20

Synden er besejret! Jesus betalte med sit blod prisen, så vi mennesker kan undgå fortabelsen og i stedet være tæt sammen med Gud. Rom 3,25 Anklageren (Satan) kan ikke længere anklage os hos Gud! Åb 12,10-11 Syndens konkrete magt i vores liv nedbrydes ved dåben og dens nye liv til os. Rom 6

Synden er besejret! Synden præger stadig naturen på mange forfærdelige måde, fx sygdom, ulykker og død. Synden præger stadig samfundet på mange forfærdelige måder, fx ensomhed, ligegyldighed og krig.

Døden Døden – både den fysiske og den åndelige – kom ind i verden ved syndefaldet. Rom 5,12 Dødens magt ligger i syndens kraft til at adskille mennesker og Gud. Joh 5,24

Havde døden kunnet holde Jesus i graven, havde alt været tabt – men nu er Kristus opstået fra de døde. 1 Kor 15

Døden er besejret! Da dødens magt ligger i synden, har Jesu sejr over døden en domino- effekt, så døden besejres 1 Kor 15,55-56 Jesus tilintetgjorde døden og bragte liv og uforgængelighed (evigt liv) 2 Tim 1,10 Så på den nye jord er der ingen død mere Åb 21,4

Djævelen Satan er Guds modstander. Hans mål er at bekæmpe Gud på alle områder og at ødelægge alt godt i tilværelsen. Han er en morder og en løgner. Joh 8,44 Hans magt ligger blandt andet i synden og døden, som vi lige har set. Desuden har han som falden engel en stor åndelige kraft. 2 Kor 11,14

Djævelen er besejret! Jesus gjorde ved sin død Djævelen magtesløs – og kan nu befri os! Hebr 2,14-15 Jesu opstandelses-kraft sejrede – og den samme kraft vil sejre i os kristne! Rom 8,11 På den sidste dag vil Djævelen og døden blive kastet i Ildsøen og være der i al evighed Åb 20,10-15 Rom 16,20

Synden, Døden og Djævelen er besejret! For Løven af Juda har sejret – men denne løve viser sig som et slagtet lam, der med sit blod købte os fri! Åb 5,5-10 Jesu offer på korset er altså (sammen med opstandelsen) årsagen til sejren over alt det og den Onde!

Herren er ikke sen til at opfylde sit løfte, sådan som nogle mener, men han har tålmodighed med jer, fordi han vil, at ingen skal gå fortabt, men at alle skal nå til omvendelse 2 Pet 3,9

Mine kære, vi er Guds børn nu, og det er endnu ikke åbenbaret, hvad vi skal blive. Vi ved, at når han åbenbares, skal vi blive ligesom han, for vi skal se ham, som han er. 1 Joh 3,2

Jeg beder om, at vor Herre Jesu Kristi Gud, herlig- hedens fader, vil give jer visdoms og åbenbarings ånd til at erkende ham, med jeres hjertes øjne oplyst, så I forstår, til hvilket håb han kaldte jer, hvor rig på herlighed hans arv til de hellige er, og hvor overvældende stor hans magt er hos os, der tror i kraft af hans mægtige styrke. Med den magt virkede han i Kristus, da han oprejste ham fra de døde og satte ham ved sin højre hånd i himlen, højt over al myndighed, magt, kraft, herskermagt og hvert navn, som nævnes kan, ikke blot i denne tidsalder, men også i den kommende. Alt har han lagt under hans fødder, og han har givet ham som hoved over alle ting til kirken; den er hans legeme, fylden af ham, der skaber hele sin fylde af alle. Ef 1, 17-23

håb og arv hvor stor hans magt er hos os alt er lagt under hans fødder

Jesu død blev dødens død!

Han slettede vort gældsbevis med alle dets bestemmelser imod os; han fjernede det ved at nagle det til korset; han afvæbnede magterne og myndighederne, stillede dem offentligt til skue og førte dem i sit triumftog i Kristus. Kol 2,14-15