Temadag om unge, 10. april 2008 1 De unge knallertkørere og deres forældre.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Kære Venner Dette er mit sidste show. Jeg har truffet en meget vigtig beslutning. Jeg har været igennem mange prøvelser og trængsler, men sagen er, at.
Det svære liv i en sportstaske
Velkommen til kursus.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Forebyggelse af alvorlige trafikulykker
1 Gid jeres håb og jeres gode drømme ikke får jer længere ud at svømme
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
Hold fast, hold ud eller hold igen
Opgaver om omsorgssvigt
Spørgsmål: 1 Hvad er en knallertansvarsforsikring? Svarmuligheder: Ja
HUSK BILLEDE Foredragsaftnens tema
Hvad tror du? -rygning blandt unge Hemmelig afstemning for forældre.
Knallertkampagne ”Har du styr på din søn?”.
Børn og unge med handicap siger deres mening
De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
Stikker Stikker Præsentation af de første kapitler.
Indbydelse SFO Bakkeskolens forældreråd indbyder hermed til det årlige forældremøde for alle forældre i SFO Tirsdag d kl Mødet foregår.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
Generel tekstslide Tekst her. For at skifte niveau på teksten, brug forøg / formindsk indrykning For at fjerne eller tilføje bullit brug bullit-værktøjet.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
... Hvis du sender det til (mindst ) 2 venner... Får du 3 år med masser af held!!! ***
Jeg bestemmer Medborgerskab – Tema 1. 2 Tema 1 – Dag 1 Medborgerskab 1. Jeg bestemmer 2. Vi bestemmer 3. Med i samfundet 4. Indflydelse De 4 temaer.
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Når det perfekte bliver det normale Niels Ulrik Sørensen Brandbjerg Højskole 18. marts 2016.
Trafikinformation 9. årg den 30. og 31. august 2010 Videoen ”Untitled (How Could This Happen to Me?)” fra den canadiske popgruppe Simple Plan er et godt.
Hvem er jeg og hvorfor er jeg her i dag? Trafikulykker rammer os alle i mere eller mindre grad. Rør det noget i os eller er det bare en notits i avisen.
Dialog og kontrol går hånd i hånd – Østjyllands Politi Indsatsformer i kredsene. Lokal ”statistik” – Lokal politiet i Grenaa. Lokal indsats/tiltag. Effekten.
Politiworkshop. Humor. Præsentation. Målsætning. Hvad kan vi nå af klasser. 1., 3., 6. og gerne 8/9. klasse. Positive oplevelser med politiet. Præge børnene.
Trivselsarbejdet i klassen Program for forældremødet: Mål for klassen Ansvaret for klassens trivsel Årsager til mobning/ mistrivsel Dilemmaer og budskaber.
SSP Køge 1 Aftens program Intro om SSP, samt formålet med i aften Opdeling i grupper (dilemmakort) ej være sammen med egen familie) Find 3 ting, som gruppen.
Tæt trafik. 1 /14 Tæt trafik På knallert i byområder.
Unge og uddannelse Noemi Katznelson Center for Ungdomsforskning, DPU, Aarhus Universitet Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning, Aarhus Universitet.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
”Jeg kommer ud med mine følelser hos nogen, der ved, hvordan det er” - Gruppetilbud til unge, hvis forældre eller søskende har en psykisk sygdom.
Introduktion til arbejdet med vold i familien, kærestevold og grænser Tør du tale om det?
Knallertens udstyr Beskyt dig selv
Unge og mobning Sarah Amann Mortensen 1.
Sociale Medier Er min virkelighed digital? Og er det digitale virkeligt? SØS idrætsefterskole 28/
Køreteknik Sæt I gang Før du kører ud i trafikken, skal du kunne køre din knallert sikkert. Du skal kunne holde balancen, trække, sætte i gang, standse,
Livets Ord April 2017.
Risiko og konsekvens Ansvar og forsikring
Hvor og hvordan sker ulykken?
99 ud af 100 trafikulykker skyldes vores adfærd i trafikken
Statistik, bøder m.m. Statistik
Hvor og hvordan sker ulykken?
Kryds og rundkørsler.
TRAFIKPOLITIK PÅ SKOLER DERFOR
Trafikpolitik for (skriv skolens navn)
Statistik, bøder m.m..
Statistik, bøder m.m..
Øveprøve – lille knallert
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Tæt trafik.
Fastholdelse på uddannelserne – Indspark fra elever og bidrag fra LUU
Knallertens udstyr.
Hvor og hvordan sker ulykken?
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Jagten på den excellente kommunikationskultur i Børn og Unge
Unge & Rygning: Forældres rolle
Præsentationens transcript:

Temadag om unge, 10. april De unge knallertkørere og deres forældre

Temadag om unge, 10. april Temaer 1)Knallertulykker 2)Omfanget af de åriges knallertkørsel 3)Deres ulovlige adfærd 4)De åriges risikovurdering 5)Forholdet mellem de unge og deres forældre

Temadag om unge, 10. april Knallertulykker Dræbte og alvorligt tilskadekomne - fordelt på alder og transportmiddel

Temadag om unge, 10. april Omfanget af de åriges knallertkørsel 15% kører ofte 52% har prøvet at køre selv mindst et par gange 20% har selv en knallert

Temadag om unge, 10. april Deres ulovlige adfærd Har du indenfor de sidste 6 måneder prøvet en eller flere af følgende situationer på knallert?

Temadag om unge, 10. april De unges syn på fart ”Du får aldrig en dreng på 16 år til at køre lovligt på scooter. Det skal bare gå stærkt.” Stinus, 16 år ”Jeg tuner knallerten fordi det er sjovt og spændende at køre stærkt.” Robert, 17 år

Temadag om unge, 10. april De åriges risikovurdering

Temadag om unge, 10. april Høj fart – lav risikovurdering ”Man kan godt køre ordentligt, selvom man kører stærkt.” Nick, 17 år ”Vi mødes nogle stykker og kører ræs – nogle gange kører vi på baghjulet med 50 km/t.” Alexander, 16 år

Temadag om unge, 10. april

10 Forholdet mellem de unge og deres forældre: 55% har talt med deres forældre om knallertkørsel, inden for de seneste 6 måneder 35% siger at forældrene ved at de kører på knallert 70% siger, at de som oftest retter sig efter forældrenes regler

Temadag om unge, 10. april

Temadag om unge, 10. april Hvordan snyder de unge deres forældre? ”Mine forældre tror jeg kører som en drøm, men nu har de jo ikke set mig køre i trafikken.” Mikael, 16 år ”Min mor tror jeg kører sikkert. Jeg har hjelm på ud af indkørslen og der kører jeg 30 km/t.” Alexander, 16 år

Temadag om unge, 10. april

Temadag om unge, 10. april Hvordan taler forældrene regler med deres sønner? ”Vi snakker tit om at køre knallert. Men jeg gider ikke altid at være bussemanden.” Anita,52 år ”Han må ikke prøve vennens knallert der kan køre 90 km/t For der er stor forskel på 60 og 90 km/t.” Toni, 48 år

Temadag om unge, 10. april Hvor godt passer disse udsagn på din søns knallertkørsel?

Temadag om unge, 10. april Fædrene er forstående ”Min mand har selv kørt ulovligt. Jeg vil ikke høre ham fortælle vores søn om hvad man kan gøre ved knallerten.” Rita, 51 år ”Jeg havde selv en ulovlig knallert som var hakket og boret. Man vil jo ikke være en af de sidste dages hellige.” Jens, 53 år

Temadag om unge, 10. april Der er håb! ”Det ville være rart, hvis det var in at køre lovligt.” Jette, 40 år ”Vi skal have en holdningsændring – vi forældre skal være enige om nogle ting ligesom, når vi er til forældremøder. Vibeke, 49 år

Temadag om unge, 10. april