Hvorfor er Region Sjælland den bedste uddannelsesregion for Yngre Læger? Yngre læge-dag den 9. juni 2012 Sundhedsfaglig chef, overlæge Preben Cramon Formand.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den Danske Kvalitetsmodel
Advertisements

Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
3-timersmødet 2013 TEMA: Samarbejde i teams og om patientforløb • Tankegangen bag den forløbsorienterede organisationen (FLO) er, at patienten og patientforløbet.
Se en eller flere af de sjove supervisionsvideoer her:
Afdeling for Specialfunktioner
Psykoedukation til unge i OPUS
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
FASE 3 FRA UDDANNELSESLÆGE TIL SPECIALLÆGE
Praktiske informationer A-(Å?) Tips 13 rigtige
Kick Off Broen til bedre sundhed
Lægens Uddannelsesbog
Kick Off Broen til bedre sundhed - Parallelsession 2.
Psykoedukation for unge i OPUS-behandling
Organisationerne og hot topics i Almen Medicin 19 November 2012.
Opbygning af den almen medicinske uddannelse i Region Sjælland
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Lægedage Almen medicinsk uddannelse Nuværende uddannelsesforhold.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
PROJEKT DIN GODE UDSKRIVNING
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Lægedage Tutorlægekursus – bliv klar til de nye udfordringer!
Velkommen til Lægedage
Hospitalsenheden VEST
Bue Juvik Yngre Lægers bestyrelse Temadag Region Hovedstaden 19. november 2012.
Der var engang…………….. Broen til bedre sundhed Preben Cramon, sundhedsfaglig chef, overlæge Region Sjælland.
Uddannelse, roller og kompetencemåling
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Videreuddannelse i Akutafdelingen.
Den lægelige videreuddannelse Hospitalsenheden Vest.
Initiativer og indsatser i Region Syddanmark IRF forårsmøde, den maj 2009 Palle Mark Christensen, praktiserende læge og klinisk farmakolog, ph.d.
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Patientoplevet Kvalitet - Fra måling til konkret handling i ambulatoriet Afdelingschef Morten Freil.
PUF-seminar 2011 Århus Sygehus Af Anne Braae Olesen Supervision – et redskab til læring i et ambulatorium Af Anne Braae Olesen Uddannelsesansvarlig overlæge.
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Michel Kjeldsen. Praktiserende Læge og Praksiskoordinator.
Samspillet mellem akutafdelingerne og den kliniske basisuddannelse UAO Hanne Arildsen, PKL for FAM i Region Midt Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
Karrierevejledning på medicinstudiet Berit Bjerre Handberg Sekretariatschef, VUS Anæstesiolog, MPM.
Hvorfor er Region Sjælland den bedste videreuddannelsesregion for yngre læger? Yngre Læge-dag - Lørdag den 28. maj 2011 Preben Cramon - Sundhedsfaglig.
Hvad står Region Sjælland for – og hvilke muligheder har yngre læger, hvis de bliver i regionen? Yngre Lægedag den 1. juni 2013 Sundhedsfaglig chef, overlæge.
‘Det gode liv’ Yngre Læge Dag Roskilde den 26. september 2015 Sundhedsfaglig chef, overlæge Preben Cramon.
Patientforløb og sygehusvæsenets organisation. Komissorium 1.Beskrive krav til fremtidens sygehusvæsen om patientforløb og vurdere hvilke ledelses- og.
Produktion og uddannelse Susanne Mallet. ortopædkirurgisk afdeling Køge.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Gruppen af Yngste Læger. Hvorfor ? Mere Kvalitet- og patientsikkerhed Læring og kompetenceudvikling Selvstændighed Fællesskabsfølelse Kollegialitet Arbejdsglæde.
Vejen til speciallæge - hoveduddannelsesansættelse Andreas Lundh Ph.d.-studerende Det Nordiske Cochrane Center.
VEJEN TIL SPECIALLÆGE - FRA STUD.MED TIL SPECIALLÆGE Helene Hvidman, Klinisk basis læge.
De Praktiserende Lægers Organisation -Hvordan kan vi fremme rekrutteringen til specialet? LÆGEDAGE – REKRUTTERING 11. NOVEMBER 2015 – BELLA CENTER - KØBENHAVN.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE KBU i logbog.net 1. LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE Indhold Baggrund Brugere KBU Praktiske oplysninger 2 Slide nr Slide nr. 6.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
Uddannelseansvarlige
Afsluttende behandling i eget hjem af terminale patienter
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Organisationsdiagram for SLB´s arbejde med medicinskabeloner
Kvalitetsudvikling hvordan
Almen medicinsk uddannelse
Uddannelsesgivende afdelinger
DYNAMU Den YNgre Almen Medicinske Uddannelseskoordinator
Instruktion til mødeledere
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
3-timersmødet 2017.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Inspektorbesøg Afdelingens navn Besøg/år Introdukton Udd.program
FMK I praksissektoren Fælles Medicin Kort.
Er din virksomhed en hobby med indbygget job i
Præsentationens transcript:

Hvorfor er Region Sjælland den bedste uddannelsesregion for Yngre Læger? Yngre læge-dag den 9. juni 2012 Sundhedsfaglig chef, overlæge Preben Cramon Formand for Videreuddannelsesregion Øst

Hvorfor er Region Sjælland den bedste uddannelsesregion for Yngre Læger?

Fællesskab – mange uddannelsesstillinger Region Sjælland har: Ca. 600 YL-stillinger fordelt på: Ca KBU-forløb/år Ca. 200 introduktionsstillinger/år Hoveduddannelsesstillinger i 30 af 38 specialer

Almen praksis i Region Sjælland Region Sjælland har: 530 ydernumre til almen praksis i Region Sjælland 160 praktiserende læger fungerer som tutorlæger Introduktionsstillinger: ca. 70 pr. år Hoveduddannelsesforløb: 46 pr. år Til koordinering og kvalitetsudvikling af uddannelsen: 7 praktiserende læger som PraksisUddannelsesKoordinatorer (PUK) 3 yngre læger under uddannelse til almen medicin (DYNAMU)

Den bedste? Vi har spurgt et par gæve yngre læger: Regionen tilbyder et bredt billede af ”almindelige” patienter Veletablerede akutafdelinger giver mulighed for bredt fagligt overblik KBU-lægerne er som hovedregel ikke alene i vagt Gode muligheder for kursusdeltagelse Gode lokalaftaler Uddannelsesassisterende yngre læger på de fleste sygehusafdelinger og DYNAMU-er i almen praksis

Den bedste? ”Jeg tror det, der er vigtigst for mig, er stemningen og viljen til, at Region Sjælland rent faktisk gerne vil ha’ os”

En anden yngre læge ”Man føler man er del af fællesskabet”

Spørgsmål til salen Hvad er dine primære ønsker til en god uddannelsesafdeling ?

Region Sjælland vil gerne… Have jer som medarbejdere Have jer som glade og tilfredse medarbejdere Arbejde med jeres ønsker og behov Gøre hverdagen lettere …………og give Jer den bedste videreuddannelse!!!

Faglig udvikling Region Sjælland giver dig mulighed for at se patienterne… u-diagnosticerede u-snobbede - og af alle slags!

Vi følger de nyeste retningslinjer

Faglighed Faktisk er det Køge Sygehus det sted, hvor Sjællands kommende ortopædkirurger kan lære det de skal, om rygkirurgi... Scoliose behandling overlades dog som hovedregel til Rigshospitalet

Region Sjælland ønsker, at de yngre læger: -har fokus på fagligheden -tager ansvar for egen læring -reflekterer over balancen mellem arbejde, uddannelse og privatliv -medvirker til at koble uddannelse, kvalitet og forskning -erhverver sig mere end minimumskompetencer -husker at videreuddannelse er blot et skridt i en livslang læring Det gensidige ansvar!

Sygehusene og Psykiatrien Vi har: 2 – snart 4 somatiske sygehuse Psykiatrien en enhed med flere matrikler Næsten alle specialer …og der er HU i 30 af disse i Region Sjælland Lokalaftaler til understøttelse af: - supervision af procedurer (Nord) - forskning (tillæg for publiceret forskning) - vejledning i forskning - uddannelse i afdelingen (uddannelsesassisterende YL, vejleder)

Specielt for almen medicin Supervisionsgrupper for almen medicin Temadage KBU-grupper (mens de er i praksis) Støtte til deltagelse i Nordisk Kongres i Almen Medicin (Hoveduddannelser) Gode muligheder for slutstillinger Gode muligheder for køb af praksis

Aktuelle kvalitetsudviklingsprojekter Praksisuddannelseskonsulenterne (PUK) besøger en række sygehusafdelinger, der har uddannelseslæger. Inspektorbesøg i tutorpraksis. Der er gennemført 4 besøg, og det vurderes p.t. om ordningen skal være permanent. ”Udvikling og kvalitetssikring af den lægelige videreuddannelse på Medicinsk Afdeling, Nykøbing Falster Sygehus”

Transport

Kør den rigtige vej!!

Længere fra København til bøhlandet end omvendt? Rådhuspladsen – Slagelse Sygehus: 92,1 km Slagelse Sygehus – Rådhuspladsen: 92,1 km Der ER altså lige langt!!

….eller få mere plads Der er også andre lægeboliger mange steder…

4 års reglen Der er IKKE lagt op til ændringer fra Sundhedsministeriet – se bl.a. Dagens Medicin i denne uge. Så mange kan blive ramt: 68 (hele landet) = 23 % af 295 KBU forløb tildelt i sommeren i højrisiko = uden introstilling 34 i risiko = gennemført intro, men uden H-forløb 31 ukendt status (heraf ½ uden kendt dansk adresse) Indsats fra sekretariaterne: Så mange H-forløb som muligt slås op inden 1. august 2012, så alle kan nå at søge.

Søren Ulrik Thomsen: Det skabtes vaklen. Arabesker, København,: Vindrose, Med en lysstråle peger den unge læge ind i mit øje, hvor en stumfilm knitrer. Den sidste af de medvirkende, som overlod mig at skrive ord til historien, bar jeg til graven i går, mens syrenerne, svanerne og alt hvad der er hvidt i denne verden, henlagde resten i skygge. Dér sad jeg længe og lytted’ til den susende opløsning af to kodymagnyler i vand. ’Det er arveligt’, siger han og slukker lygten.

Er vi de bedste? ………..vi arbejder på det!!!

- og så giver regionen et tilskud til arrangementer som dette Hav en rigtig god dag og aften!