Motivation som begreb ”Motivation er den potentielle energi, som en person er villig til at lægge bag opnåelsen af et givent mål” Hvor kommer drivkraften.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

Medarbejderudviklingssamtalen
Digitalt medborgerskab
Hvis inklusion er lig retten til deltagelse som forudsætning for udvikling og læring er inklusion principielt grænseløs.
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
Motivation og ledelse af fagprofessionelle
Styring og motivation i den offentlige sektor
Jacob Torfing Væksthus for Ledelse 24. April, 2013
”Sammenhængende patientforløb i psykiatrien”
Kvalitet FFA, Fredensborg 22. November 2012
Det autentiske menneske
Motivation for forandring, læring og IKV/RKV
Ledelse af skoleledelse 11. februar 2010 Klaus Majgaard.
Bedre offentlige løsninger – motivation med borgeren i centrum
Demokratisk underskud i informationssamfundet?
Varetagelse af integrationsopgaven i Vejle Kommune Tidlig og bred indsats af høj kvalitet for alle målgrupper Forventning om at borgeren bidrager aktivt.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Øget produktivitet gennem ledelse og styring
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Kandidatdag Onsdag 12. december Indhold Politik og Administration Can. IT-ledelse Øvrige uddannelser på AAU Uddannelser i udlandet Kandidatuddannelser.
STUDIETEKNIK EUX - REBSLAGERVEJ.
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder.
Årsmøde for ledere og chefer i den kommunale myndighed
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Strategiseminar – 23. januar 2007 Lauritz B. Holm-Nielsen A A R H U S U N I V E R S I T E T Strategiseminar – 23. januar 2007 Velkommen.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Eva Sørensen Roskilde Universitet. Old Public AdministrationNew Public ManagementNew Public Governance.
Invitation til borgermøde om ENERGIEN. Mandag d. 13. april Kl. 19
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder i grupper og teams.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Motivation Landsforeningen af Væresteder Landsmøde 10.november 2009
©SCKK 2005 Excellence Netværk 2004/2005 KVIK vs. Excellence – kan de kombineres og hvordan?
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Forskeren: Er spillet om supersygehusene overraskende? Og hvor er embedsmændene i dette spil? Oplæg ved Lektor Mads Leth Felsager Jakobsen Institut for.
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Køn, arbejde og økonomiske muligheder Landstingssalen 8. marts, 2010 Bent Greve Roskilde Universitet.
Bibliotekerne i Vejles CB-område? Udgangspunktet Kulturstyrelsen Central- bibliotekerne Kulturministeriet Finansministeriet Det kommunale,- politiske-
Klubledermøde - Syd 1. Juni Motion & Foreningsliv … 4 fokusområder i 2015 Klubudviklingsprojektet bliver en success Fastholdelse af unge I overgangen.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
Knæk kurven! Med en transparent kultur og fokus på kerneopgaven Henrik Kongsbak Resonans A/S.
Chefanalytiker Har vi råd til velfærd? Lars Andersen Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Den attraktive arbejdsplads Oplæg til FTF`s arbejdsmiljøkonference Den 19. oktober 2004 Kjeld Nielsen Aalborg Universitet.
AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Ledelsesspænd, kvalitet og ledelsesstil Louise Ladegaard Bro.
UU årskonference Stort behov for strategisk ledelse i det offentlige – men det er ikke uden dilemmaer  Kurt Klaudi Klausen, professor i offentlig organisation.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Den selvejende institution – mellem stat, marked og civilsamfund Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Intro til organisations- sociologi v/Janne Seemann ORGANISATION AAU “Organisationsteoriens ambitioner er store. Den sigter mod at forstå og forklare, hvad.
AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB Motivation og ledelse i en tid med sparekrav og omstruktureringer Lotte Bøgh Andersen
Værdibaseret ledelse. Udgangspunktet Fokus på procesværdi som et middel til at opnå målet (højere produktværdi) Alle byggeriets parter er på banen, og.
- den socialpolitiske recept
Hvor bevæger kommunestyret sig hen styrings- og ledelsesmæssigt?
Målorienteret ledelse: Styring, motivation og resultater
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Motivation og ledelse af fagprofessionelle
Det er dyrt at være fattig
© Økonomiske incitamenter i den offentlige sektor (2. udg. )
Hvordan kan ledelse skabe mere motiverede medarbejdere og bedre resultater? KORA Temamøde Program Velkomst og introduktion v/ ordstyrer Hanne Søndergård.
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
Danmarks Vejlederforening
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
HORSENS STATSSKOLE Ledelseskommissionens anbefalinger En refleksion fra en praktiker - Vejle d. 14. august Flemming Steen Jensen Rektor, Horsens Statsskole.
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Motivation som begreb ”Motivation er den potentielle energi, som en person er villig til at lægge bag opnåelsen af et givent mål” Hvor kommer drivkraften fra..?? - At gavne sig selv (incitamenter) eller undgå straf (regulering) - Ekstrinsisk motivation – (belønning, løn, det økonomiske aspekt) - At nyde opgaven i sig selv - Intrinsisk motivation, indrestyret (det psykologiske aspekt) - At gøre det godt for andre eller for samfundet - Public Service Motivation) Inspiration: Oplæg v. Lotte Bøgh Andersen professor v. Statskundskab Aarhus Universitet

Typer af ledelses i forhold til udvikling af motivation Transaktionsledelse: - Betinget pengemæssig belønning - Eksplicitte krav til medarbejdere med mulighed for belønning - Betinget ikke-pengemæssig belønning (ros og feedback) - Betinget sanktion - Eksplicitte krav til medarbejdere med mulighed for påtaler eller fyring Transformationsledelse - Tydeliggørelse, deling og fastholdelse af organisationens vision

Muligheden for at lykkes med den meningsfulde kerneopgave Retning og vision MotivationEvaluering

Fælles summeøvelse – konkrete spørgsmål Hvorfor er decentral ledelse så vigtig for medarbejdermotivation og resultater…?? Hvordan kan teorierne overføres til dagtilbudsverdenen..?? Hvilke af ledelsesstrategierne bruger I..?? Hvilke successer har I oplevet ved at bruge strategierne..?? Hvilke barrierer har I oplevet ved at bruge strategierne..??

Fælles summeøvelse – Hypotetiske spørgsmål - Hvis antagelsen er, at PSM præger de gode resultater inden for den offentlige sektor i relation til arbejdet med børn, unge og givetvis også ældre medborgere, kan du så få øje på et dilemma mellem dét at være drevet af PSM og så fastholdelse af en rimelig lønudvikling og egen- udvikling for de offentligt ansatte – eks. i forhold til videre- og efteruddannelse m.m…?? - Kan det set i et samfundsperspektiv fremadrettet være svært at skabe grobund for en højere status for vores fag, hvilket i årtier har været en udfordring for området…?? - Kan man med PSM som omdrejningspunkt risikere en tilstand af løntryk eller kontinuerligt forringede arbejdsvilkår via en politisk legitimering af yderligere effektiviseringer eller besparelser inden for den offentlige sektor…??