Landsorganisationen i Danmark Velkommen til LO. Landsorganisationen i Danmark FAKTA LO’s medlemsforbund har ca. 1,1 millioner medlemmer Ca. 450.000 offentligt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bjarne Ibsen Professor, Forskningsleder
Advertisements

Medlemsrekruttering – hvem gør hvad og hvordan?
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
SFU’s Skolestartskampagne i et ideologisk perspektiv
DEMOKRATISERING : SFUs Martstræf 2011 : Gry Poulsen.
Velkommen Hvorfor er vi her i dag?
Faglig Klub Vi ønskede ikke konflikten, men valgte at kæmpe en forsvarskamp for kvalitet i undervisningen. Nu har regeringen grebet ind - hvad er perspektiverne.
Hvad kan København som hovedstad?
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
Kristelig Arbejdsgiver- forening – Den Danske Model August 2012.
Sådan får vi ligeløn i Danmark!
Grundkursus for frivillige i DH Grundlæggende om DH og DH’s medlemsorganisationer.
Tillid Temadag for AMIR
CSR og VSE i andre europæiske lande Mikkel Mailand FAOS, Sociologisk Institut, Københavns Universitet FAOS/Bpfnet-seminar ’Virksomhedernes sociale engagement.
Velkommen Hvorfor er vi her i dag. Hvad skal vi lave i dag? Hvad er EU?
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
Danske Handicaporganisationer Handicapbevægelsens paraplyorganisation siden 1934.
Dagens program En workshop – hvor alle har mulighed for at byde ind. Oplæg i plenum Små summespørgsmål Opsamling i plenum Hvilke vanskeligheder har vi,
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
1 VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf. 2  TR varetager og forhandler kollegernes interesser  TR støtter op om det enkelte medlem efter behov  TR er.
1 VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier. 2  TR varetager og forhandler kollegernes interesser  TR støtter op om det enkelte medlem efter behov.
Velkommen til LO.
Vi har haft demokrati i Danmark siden?
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Det Sociale Kapitel
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere TR`ens rolle og rettigheder Valg af tillidsmænd  Valg af tillidsmand/mænd forudsætter hjemmel hertil i overenskomsten.
Kompetenceudvikling i Region Midtjylland - Om kompetenceudvikling som motor for virksomhedernes udvikling Oplæg på opstartskonference.
Europæiske samarbejdsudvalg EU og arbejdsmarkedet F 8. Skandinaviske Transportarbejderkonference 8. oktober 2004 i Helsingør - Danmark F Europæiske samarbejdsudvalg.
Landsorganisationen i Danmark LO-fagbevægelsens synspunkt på en styrket indsats i forhold til efter- og videreuddannelse af voksne Oplæg på opstartskonference.
Landsorganisationen i Danmark ArbejdsMiljøkonferencen 2006 Fremtidens arbejdsmiljø v/ LO-sekretær Tina Møller Kristensen.
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage.
FTF FTF er danskere − FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. − FTF har 81 medlemsorganisationer. − FTF er.
Politiske partier Jan Christiansen Sosufyn
OK-11 Temaer info, baggrund og nyheder på
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
Bliv faglært i industrien – der er brug for dig Som voksen kan du blive faglært på kortere tid, end du tror. Se dine muligheder, og test hvor langt du.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Fagpilotordningen et jobrettet redskab til unge under 30 år med en erhvervsuddannelse Kontorchef Kirsten Thomsen.
Udvikling og organisering af samarbejdet? Samskabelse - med hænder eller hoveder? Fagforbundet - Oslo 26. september 2013.
Kap. 14 – Den uformelle magt i Danmark hg 21 og hg
Kongressen Øverste myndighed Partistyrelsen Daglig ledelse Den politiske organisation Et antal Underudvalg.
FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De.
Landsorganisationen i Danmark Praktikpladser til alle Høring på Christiansborg d. 6. maj LO-sekretær Ejner K. Holst Landsorganisationen i Danmark.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Nyt i beskæftigelsespolitikken Jobcenterchefmøde d. 30. maj 2012 v. Karl Schmidt, regionsdirektør, Beskæftigelsesregion.
Landsorganisationen i Danmark Har Arbejdstilsynet et godt øje til arbejdsmiljøet ? - Den 25. august LO-sekretær Ejner K. Holst Landsorganisationen.
Den gode læge Yngre Lægers politik. Tre visioner Det gode patientforløb Den gode uddannelse og karriere Den gode arbejdsplads.
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
FTF er danskere FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med i løbet af de sidste ti år.
Foreningens ledelsesmæssige vilkår og udfordringer:
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Overenskomst-forhandlinger 2018
Offentligt Ansattes Organisationer
Medlemsmøde for statsansatte
OK18 - et overblik.
OK18 – Samlet resultat for DS
SAMMENHOLD STYRKER.
OK18 Det kommunale og regionale forlig
OK 18 TR møde 5.4. Scandic.
OK18 - et overblik.
KORA temamøde Motivation og ledelse.
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
X OK15 resultatet.
FTF FTF er danskere FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med i løbet af.
OK18 - et overblik.
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Lovgivningsarbejdet i Folketinget
Præsentationens transcript:

Landsorganisationen i Danmark Velkommen til LO

Landsorganisationen i Danmark FAKTA LO’s medlemsforbund har ca. 1,1 millioner medlemmer Ca offentligt ansatte Ca privat ansatte LO-medlemmer er typisk faglærte, ufaglærte og kortuddannede Cirka 73 pct. af alle danske lønmodtagere er organiseret i en fagforening

Landsorganisationen i Danmark LO’s generelle opgaver LO er forbundenes hovedorganisation og tager sig af overordnede og tværfaglige opgaver for forbundene. LO arbejder for at skabe resultater for medlemmerne i forhold til deres løn og arbejdsvilkår, uddannelse samt indflydelse på arbejdspladsen. LO skal komme med nye ideer og visioner til, hvordan arbejdsmarkedet kan udvikle sig.

Landsorganisationen i Danmark LO’s konkrete opgaver Forbundenes repræsentant over for regering og folketing Deltager i tre- og firepartsforhandlinger Indgår og reviderer hovedaftaler Koordinerer overenskomstforhandlinger Repræsenterer forbundene internationalt i NFS, EFS, IFS, WTO og EU Fører sager i Arbejdsretten m.v. for medlemsforbundene.

Landsorganisationen i Danmark LO’s kerneopgaver LO’s kerneopgaver er: Den danske model – udvikling af overenskomsterne Fagbevægelsen som organisation Lønmodtagerne på dagsordenen Arbejds- og ansættelsesret Arbejdsmiljø og samarbejde Velfærd og fordeling Arbejdsmarkedspolitik Vækst, forskning og uddannelse Ligeløn og det kønsopdelte arbejdsmarked EU og international regulering

Landsorganisationen i Danmark Den danske model Det danske arbejdsmarkedssystem (den danske model/flexicurity) bygger på selvstyre. I de fleste andre lande er arbejdsmarkedet styret af lovgivning. På det danske arbejdsmarked lovgives der ikke på centrale områder, eksempelvis løn og arbejdstid. Organisationerne aftaler spillereglerne i fx overenskomster. Den danske model giver indflydelse til lønmodtagere og arbejdsgivere i stedet for politikere. Den danske model giver fleksibilitet og stabilitet.

Landsorganisationen i Danmark Farvel til 139 års fællesskab Fra starten i 1871 var der et tæt samarbejde mellem fagbevægelsen og Socialdemokratiet, som dengang var samlet i én organisation. I 1996 sagde LO formelt farvel til Socialdemokratiet, og i 2003 ophørte LO’s økonomiske støtte til partiet, og LO fik sit eget værdigrundlag. Nu samarbejder LO med alle politiske partier – også i et tæt samarbejde, når der er sager, man er fælles om.

Landsorganisationen i Danmark LO’s opbygning Kongres, der samles hvert fjerde år med 400 delegerede. Kongressen gør bl.a. status over arbejdet og resultaterne i den forløbne periode og vedtager et målprogram. Hovedbestyrelse Daglig Ledelse Lokale LO-sektioner: Lokalt samarbejde mellem fagforbund Deltager i lokale beskæftigelsesråd

Landsorganisationen i Danmark Hjemmesider LO’s hjemmeside: Er du ok: LO Ungdom: Jobpatruljen: LO plus: Ugebrevet A4: Ulandssekretariatet: Arbejderbevægelsens historie:

Landsorganisationen i Danmark LO’s ansigter Harald Børsting Formand Marie-Louise Knuppert LO-sekretær Ejner K. Holst LO-sekretær Lizette Risgaard Næstformand