KL-topmøde 2016 Aalborg Kongres- og Kultur Center, 10.-11. marts 2016.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kap. 14: Ufordringer og l ø sninger for den offentlige velf æ rdsservice Udfordringer L ø sninger Finansiering af Sundhedsv æ senet (SHV) Diskussion Sp.
Advertisements

Hvad er spin? Samfundsfag – Holstebro HTX (Camilla)
Oplæg CEPOS´ Vækstkonference 2015 Cheføkonom Mads Lundby Hansen Center for Politiske Studier.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 2.4 NOVEMBER 2015ADJUNKT/POSTDOC LOUISE HALLESKOV STORGAARD AARHUS UNIVERSITET SCHOOL OF BUSINESS AND.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Bente Bondebjerg, Årsmøde for frivillige 25.oktober 2015 Integrationsydelse - og andre nye lave ydelser Frivillignet, 25.oktober 2015 Bente Bondebjerg,
Den økonomiske situation Århus 20/9-10 Lars Andersen Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Den danske regerings kvalitetsreform og de pædagogiske institutioner - et overblik over rammen og de nye initiativer Oplæg 25. august på LO-skolen i Helsingør.
EN FAIR LØSNING FOR DANMARK - sammen ud af krisen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Profil-værktøj til unge på uddannelseshjælp Kursus April 2014.
Q1 2006/07 præsentation, 7. februar 2007 ved CEO, K. E. Birk og CFO, Anders Arvai.
 LO skolen  Velfærdsstatens udvikling –hvor er vi på vej hen?  Kurt Klaudi Klausen, professor og leder af Master of Public Management (MPM) og den Fleksible.
Fattiggørelse og hjemløshed fra tag over hovedet til kontanthjælpsloft Hanne Thomsen Medlem af Rådet for Socialt Udsatte, formand WeShelter Fællessalen,25.
Fremtidens dagpengesystem og arbejdsudbuddet?. Nyt dagpengesystem Kommissorium: Tre hovedmål 1.Større tryghed for den enkelte Mindske opbrug af dagpengeret.
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
Per Hansen Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Lars KunovDanske Erhvervsskoler Fremtidens institutionslandskab: Skal vi giftes eller bare.
Privat beskæftigelse under pres personer Aktuel mangel på arbejdskraft – Demografisk tab af arbejdsstyrke Offentlig finansieret beskæftigelse.
1 Foreningen af Statsautoriserede Revisorer - Værdien af revision.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
Globalisering ANNE ROSENDAHL KRISTIANSEN 1.B NGH.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Gallup om Det gode liv © TNS Februar 2014 Projekt: Gallup om Det gode liv som kilde til vækst.
Jobcenterchefmøde - den 31. maj 2011, Hotel Kronprinds Frederik, Fredericia Beskæftigelsesregion Syddanmark.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
STRATEGI FOR MUDP INTRO Et enigt Folketing vedtog i februar 2015 lov nr. 130 om Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP).
Budgetforslag Økonomiudvalg Oversigt for politikområde : (+ = udgift, - = indtægt.) (i mio. kr.) Regnskab 2014 Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017.
DEN BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATS 1 Benchmarking af kommunernes integrationsindsats Iben Bolvig Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse.
DEN BESKÆFTIGELSESRETTEDE INDSATS 1 Benchmarking af kommunernes integrationsindsats Iben Bolvig Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse.
Nyt om Grundbetaling og Grønne Krav
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Topskattelettelser
Hvad har EU gjort for at løse flygtningekrisen?
Efterspørgslen i den maritime industri
Social Mobilitet Er der et problem?.
Hold sammen på Danmark Stormøde 20. maj 2010 Fredericia
Målrettede efterafgrøder
Den virksomhedsrettede integrationsindsats
Landsdækkende virksomhedskampagne
Vandplaner – L&Fs fortsatte kritik
Vækst og produktivitet CEPOS Vækstkonference 2017
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
Biodiversitet er jordens naturlige kapital
Rapportskrivning og fund
En forenklet beskæftigelsesindsats
Experians statistik over nyetablerede selskaber i 4. kvartal 2016
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet.
Tro på dig selv - det gør vi
Bedre Balance Fokus i offentligheden på skæv fordeling af velfærd!
SFI’s forskning i handicap og beskæftigelse
Netværksmøder - voksenlærlingeordningen
Briefing vedrørende indsatsen omkring det psykiske arbejdsmiljø
Socialpolitisk status 2018 De sociale reformer
Paradokser og skismaer i voksenuddannelsessektoren
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Styringsredskaber og deres betydning for bestyrelsesarbejdet
Hovedtræk i politisk aftale om kontanthjælpsreform Regeringen, Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti L223 fremsat 28. maj 2013.
Fastholdelse på uddannelserne – Indspark fra elever og bidrag fra LUU
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
Styring af professionshøjskoler – og uddannelsesudvalgenes rolle
De globale udfordringer
Dialog mod Vold som business-case
Har ‘vi’ råd til flygtninge?
Demografisk udfordring – Hele landet størstedelen er i kommunerne
En forenklet beskæftigelsesindsats
Mette Blauenfeldt, Dansk Flygtningehjælp
Katrine Kanneworff, Seniorrådgiver Dansk Flygtningehjælp
Hvorfor Praktikplads-AUB?
Status for budget 2019 ØDF Syd 30. august 2018 Status på budget 2019
Økonomisk Bæredygtighed
Præsentationens transcript:

KL-topmøde 2016 Aalborg Kongres- og Kultur Center, marts 2016

Meningsmålingerne lige nu Kilde: Altinget

Dødt løb mellem blokkene Kilde: Altinget

Fakta vedr. den kommunale service

Flere penge til velfærd i kommunerne i 2016 I 2016 er 1,9 mia. kr. af omprioriteringsbidraget i 2016 tilbageført til kommunerne til prioriterede indsatser på de borgernære serviceområder. Hertil kommer løftet på 1 mia. kr. til en værdig ældrepleje med finanslovsaftalen for Samlet set er kommunernes service dermed løftet med ½ mia. kr. fra 2015 til Kommunerne har således flere penge til service i 2016, end de havde i Kilde: Finansministeriet

Flere penge til ældre i 2016 Kilde: Finansministeriet

Minusvækst under Thorning Under Thorning-regeringen blev den kommunale serviceramme reduceret ad flere omgange. Således faldt den kommunale serviceramme med ca. 3 mia. kr. fra 2012 til Kilde: Finansministeriet

Den offentlige beskæftigelse er aftaget med ca fuldtidspersoner fra 3. kvartal 2011 til 2. kvartal 2015 under de S- ledede regeringer. Det skyldes primært et fald i kommunerne, der endte med ca færre fuldtidspersoner i beskæftigelse fra 3. kvartal 2011 til 2. kvartal Mindre off. beskæftigelse under Thorning Kilde:: Danmarks Statistiks offentlige beskæftigelsesstatistik og Finansministeriet Anm.: Der er korrigeret for sæsonudsving.

DF og omprioriteringsbidraget Pengene fra omprioriteringsbidraget skal blive i kommunerne under ét. Vi vil dog gerne bruge omprioriteringsbidraget til netop at omprioritere - men via en udligning mellem kommunerne.

Flygtninge og migranter i kommunerne

Status ift flygtninge og migranter i kommunerne I år forventes det, at der kommer op mod asylansøgere, og at op mod flygtninge overgår til kommunerne. ”KL-formanden vil ikke sætte et tal på hvor meget mere, kommunerne skal bruge. Men han påpeger, at de forventede flygtninge i 2016 giver mindst ekstra familiesammenførte. Det svarer til en ny gennemsnitkommune, og serviceudgifterne til en sådan er ca. 2,5 milliarder kroner om året”. (Kilde: Berlingske i fredags)

DFs kamp mod integration af flygtninge

Grænsekontrollen og de faldne asyltal Udviklingen fordelt på de tre største nationaliteter i 2016 (ekskl. statsløse) for de seneste syv dage Kilde: Udlændingeministeriet

Udviklingen i asylansøgere fra 2014-nu Kilde: Udlændinge- ministeriet

Kilde: Dagens Julius/JV.dk

Fakta ift. grænsekontrollen Status for grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse, siden den blev iværksat kl. 12 mandag den 4. januar Der findes 15 grænseovergange til Tyskland, hvor politiet foretager kontrol personer er blevet kontrolleret 876 personer er afvist 117 er sigtet for menneskesmugling Kilde: Rigspolitiet

DF-tiltag på udlændingeområdet efter valget Straksopbremsningspakke i juli 2015: En ny integrationsydelse ned på SU- niveau for nytilkomne flygtninge, genindførelse af optjeningsprincippet for flygtninges modtagelse af børnecheck, børnetilskud og folkepension. Asylpakke 1 i november: Øget adgang til frihedsberøvelse af afviste asylansøgere mv., kortere udrejsefrist, skærpet kontrol med udlændinge i udrejsecenter og mere konsekvent brug af meldepligt og opholdspligt Asylpakke 2 i januar: Stramninger bl.a. på familiesammenføring, ophold og øget egenbetaling Grænsekontrol i januar

Flygtningelandsbyer er en god idé Regeringen afviser flygtningelandsbyer i en ny rapport. DF vil fortsætte med at presse regeringen og de øvrige partier til at genoverveje, om det er muligt at etablere flygtningelandsbyer. Der er ikke merudgifter ved flygtningelandsbyer, som regeringen påstår. Flygtningelandsbyer sikrer jo netop at flygtningene og migranterne er i Danmark midlertidigt og ikke permanent.

Asylansøgere kan stoppes ved grænsen Thomas Gammeltoft-Hansen, forskningschef ved Institut for Menneskerettigheder ”Det problem vi oplever, er det, der ikke står i flygtningekonventionen. Det er den politiske fordelingsmekanisme”. ”Du ville sagtens kunne gennemføre et princip, hvor du sender folk tilbage til lande eller sikre lejre, så længe de er reelt sikre”. ”Du kan ikke dreje folk på grænsen, men du kan lave en hasteprocedure og sende folk tilbage inden for et døgns tid”. ”Det handler ikke om konventionen, men den politiske, økonomiske kontekst”. ”konventionen er ikke et problem, det er manglen på en politisk overlægger der skaber problemet”. Kilde: DR2 Deadline d. 21/01-16 om migrantkrisen og flygtningekonventionen

Socialdemokraterne og den slingrende udlændingepolitik

Kilde: Roald Als, Politiken

S-ledelse kritiseres for stram udlændingepolitik

Mener Henrik Sass stadig det samme i dag?

Kommende politiske dagsordener 2025-plan Finanslovsforhandlinger Skatteforhandlinger PSO-udfordringen