Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Introduktion til OK13. Det generelle resultat 2 årig overenskomstperiode Rammen:  1. år: 0,82 % - da reguleringsordning er i minus => ingen lønstigning.
Advertisements

KTO-forlig / KL-området – 19. februar 2011 • Pr. 1. april 2011 – 31. marts 2013.
Kendetegn for IDAs/DdLs nye statslige OK
Søjle 1: Offentlige ydelser
Hotel- & Restaurantskolen den 15
KTO-forlig / RLTN-området – 27. februar 2011
1udbud / februar 2006 Udbud og udlicitering Finansministeriets cirkulære af dec om udbud og udfordring af statslige drifts- og anlægsopgaver:  Ministerierne.
OK – 2011 / 2013 Resultatet Marts 2011.
HR Løn og Personale Jørn Mørup
Arbejdstidsplanlægning 5 dages arbejdsuge
PLO-konflikt orienteringsmøde. Program: Kl Velkommen v. kreds/regionspolitiker Præsentation af DSR og dbio konsulenter Forhandlingerne mellem.
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
1 Skolestruktur Formandsmøde / 26. august 2010 Overenskomstansatte Kan opsiges med begrundelsen strukturændringer/arbejds- mangel. Opsigelse sker med gældende.
Nye stillinger som pædagogiske ledere Med overenskomsten pr. 1. april 2008 aftalte GL og Finansministeriet en ny stillingskategori for ledere i det almene.
Leder-souschef Temadage DLO
Arbejdstidsaftale 08 - indholdet Disposition Central – lokal aftale Gennemgang af de vigtigste bestemmelser og bilag.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
TR - Basiskursus Forhandler Foregangs m/k Konfliktløser Bindeled (medlemmer – IMAK) Bindeled (ledelse - medlemmer) Kontrollør Lovfortolker Formidler.
HR Løn og Personale Niels Jørgen Andersen.
Delforlig på KL-området januar 2008 TR-vilkår Ansættelsesvilkår.
Overenskomst 2015 – Resultatpapiret underskrevet
Titeldias Logo blå Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg ‘Layout’ –
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
Hvad indeholder overenskomsten? Stormøde for handicaphjælpere Århus d. 13. maj 2009.
LEDERKURSUS 2014 Tjenestemandspensioner TJENESTEMANDSPENSION 2014.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 21. januar ’10. Omplacering – undersøg først Kan budgetreduktionen klares uden personalereduktion? Er der i personalegruppen.
Lederkursus December REGELHIERARKIET I Grundloven Folketingslov Landstingslov, landstingsforordning og Inatsisartutlov Bekendtgørelser Cirkulærer.
1 OK 2013 Informationsmøder d. 20. juni 2013 Himmerlandscentrets Idrætsefterskole Haslev Idrætsefterskole Ladelund Efterskole Ringe Fri- og Efterskole.
Offentligt ansattes jobsikkerhed ved kommunesammenlægninger Temadag for dagplejeledere og dagplejepædagoger 16. juni 2005.
Flytning af statslige arbejdspladser
Vis hjælpelinjer som er en hjælp ved placering af billeder 1.Højre klik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
19. april 2012Kursus for sekretærer og forstandere 1 Brogaarden 19. april 2012 Ny Løn Ved specialkonsulent Christian Petersen.
Briefing om seniorbonusordningen V/kontorchef Flemming Christiansen og specialkonsulent Birgitte Høfde 28. Januar 2009.
Tilbagetrækningsreformen Ændring af efterlønsordningen Version 1,
Kapitel 17 Ansættelsesret. 1.Ansættelse 2.Diskrimination og ligebehandling 3.Under ansættelsen – funktionærloven 4.Ophør af ansættelsen Kollektiv eller.
Dimittendmøder 2010 Bibliotekarforbundet Karin V. Madsen.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Overenskomst Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)
OK-11 Hvem forhandler med hvem? info, baggrund og nyheder på
Ansættelsesk-ontrakt og løn
Overenskomst 2015 – 2017 Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)
Ufaglært til Faglært.
Overenskomst skift DSB Vedligehold A/S
Velkommen til SL TR – MØDE
Overordnede bestemmelser
Overenskomst-forhandlinger 2018
Introduktion til OK13 1.
Offentligt Ansattes Organisationer
SAS Danmark – Mark ordningen Regler og muligheder ved fratrædelse
Handelsskolernes Lærerforening
Lov Lov om uddannelsesordning for ledige, som har opbrugt deres dagpengeret Medlemmer, som opbruger dp-ret i uge – uge , får ret.
Forhandlingsfællesskabet
Forhandlingsfællesskabet
Regler og anbefalinger
OK18 Det regionale forlig
KONSULENTERNE GUIDER ONLINE:
OK18 Det statslige forlig - Chefer
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Nye stillinger som pædagogiske ledere
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
Overenskomst Mellem Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) og Kristelig Fagforening (KF)
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
TR-kursus I A Løn - lærere ved VUC 13. september 2018 Torben Thilsted
Tilbagetrækningsreformen
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Introduktion til OK13 1.
Præsentationens transcript:

Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både tjenestemænd og andre ansatte. Aftalen gælder i perioden indtil 1. april 2008, hvorefter den bortfalder. Aftalens §§ gælder dog også efter 1. april 2008.

Anvendelsesområde § 1 Aftalen gælder for de ansatte, som i henhold til lovgivningen om kommunalreformen overgår til ansættelse i staten eller en statsligt selvejende institution. For ikketjenestemænd gælder aftalen kun, hvis de overgår til ansættelse på et område, der er dækket af en statslig overenskomst. Aftalen gælder ikke for rektorer og ledere ved hf-kurser.

Aftalens systematik Udgangspunktet i aftalen er, at de ansatte er omfattet af de aftaler og overenskomster, der gælder i staten, jf. aftalens § 2. De statslige personaleorganisationer har aftale- og forhandlingsretten for de ansatte, jf. aftalens § 3.

Særvilkår I aftalen er fastsat nogle særvilkår, som gælder i tilknytning til de statslige aftaler og overenskomster. Der kan derfor administreres efter de statslige aftaler og overenskomster, men man skal være opmærksom på de særvilkår, som de ansatte har derudover. Særvilkårene fremgår af aftalens §§ 4-6, hvor §§ 4-5 vedrører løn og pension og § 6 vedrører andre ansættelsesvilkår.

Løn- og pensionsvilkår De ansatte aflønnes indtil 1. april 2008 efter regler svarende til de kommunale regler. Der indbetales tilsvarende pensionsbidrag til de kommunale pensionsordninger med den kommunale bidragsprocent. De ansatte har mulighed for at opnå lokale lønforbedringer efter de statslige aftaler om henholdsvis nye lønsystemer, lokalløn og chefløn, jf. § 5, stk En vis udmøntning er forudsat, jf. § 5, stk. 6.

Andre ansættelsesvilkår Særvilkår, der består af andet end løn, fastsættes i medfør af aftalens § 6. I medfør af § 6 er der allerede indgået aftale om særvilkår til alle de statslige generelle aftaler. Disse særvilkår, der f.eks. omfatter ferie, barsel og tillidsrepræsentanter, er optrykt som bilag 1 til aftalen.

Andre ansættelsesvilkår Personalestyrelsen er begyndt at identificere særvilkår i fællesoverenskomster og organisationsaftaler. Der kan derudover være særvilkår i lokale aftaler og kutymer. Dem skal i selv kortlægge.

Åremål og senior Åremålsaftaler, som er indgået før overgangen, fortsætter uændret, også selvom de først udløber efter 1. april Tilsvarende gælder senioraftaler, generationsskifteaftaler og frivillige fratrædelsesaftaler, der er indgået før overgangen. Nye åremålsaftaler og senioraftaler indgås efter de statslige regler.

I aftalens § 7 er skabt mulighed for, at de ansatte kan overgå til de statslige vilkår på et tidligere tidspunkt end 1. april Tjenestemænd kan på hvilket som helst tidspunkt indtil 1. april 2008 vælge at overgå til statslige vilkår. Dog opretholder tjenestemændene de særlige ansættelsesvilkår, der er aftalt i henhold til § 6. Overgang til de statslige vilkår

Overgang til statslige vilkår Derudover kan bidrag til supplerende pensionsordninger fortsat indbetales til de kommunale pensionsordninger. Overenskomstansatte kan indtil 6 måneder efter overgangen vælge at overgå til statslige vilkår med virkning fra overgangstidspunktet.

Overgang til statslige vilkår Efter denne periode kan ansættelsesmyndigheden og den ansatte, hvis forholdene taler for det, aftale at den ansatte overgår til statslige vilkår. Overenskomstansatte bliver ved overgang til de statslige vilkår fuldt ud omfattet af de statslige aftaler og overenskomster. Dog kan pensionsbidrag fortsat indbetales til den kommunale pensionsordning.

Hvis de ansatte frivilligt søger og får ansættelse i en anden stilling, ansættes de fuldt og helt på de statslige vilkår, der gælder for stillingen. Aftalen giver i følgende tilfælde mulighed for at aftale, at særvilkårene i §§ 4-6 bevares: Retrætestillinger De ansatte ansættes i forbindelse med overgangen efter opslag i en stilling, de er forpligtet til at overtage De ansættes i en stilling, som den ansatte ikke er forpligtet til at overtage Ansøgte stillingsskift § 8

1. april 2008 Særvilkårene bortfalder uden opsigelse. Det betyder, at de ansatte fuldt ud er omfattet af de statslige aftaler og overenskomster. Dog er der for overenskomstansatte fastsat bestemmelser i aftalen om deres løn- og pensionsvilkår fra 1. april Der vil tilsvarende blive fastsat bestemmelser om tjenestemændenes lønvilkår fra 1. april Finansministeriet vil fastsætte dem i et cirkulære.

Implementeret i aftalens §§ Hvis overgang til statslig aflønning pr. 1. april 2008 vil indebære en lønnedgang for overenskomstansatte, får de et tillæg til udligning af lønnedgangen. Hvis det hidtidige pensionsbidrag er højere end det statslige ydes et pensions-udligningstillæg. Det kan aftales, at lokale løntillæg modregnes i pensionsudlignings-tillægget. CFU-forligets bilag Q

Ændringer af lønnen pr. 1. april 2008 Hvis der sker en væsentlig stillingsændring som følge af reformen kan en eventuel ændring af lønnen ske med gældende varsel, således at den aftrappes til det nye niveau over 3 år. For andre kan lønnen med gældende varsel fastfryses indtil den svarer til lønniveauet i den pågældende stilling. En aftrapning/fastfrysning af lønnen omfatter også pensionsudligningstillægget.

Pensionsbidrag Indtil 1. april 2008 indbetales pensionsbidrag til de kommunale ordninger. Ansatte, der overgår til statslige vilkår i perioden indtil 1. april 2008, kan vælge, at pensionsbidragene fortsat indbetales til den kommunale ordning. Efter 1. april 2008 indbetales pensionsbidrag til de statslige ordninger.

Pensionsbidrag Ansatte, der på grund af helbredsmæssige forhold ikke kan optages i de statslige pensionsordninger på samme vilkår, som var gældende under den kommunale ordning, kan vælge at pensionsbidragene fortsat indbetales til den kommunale ordning. I andre tilfælde kan Finansministeriet og (central)organisationerne aftale, at bidragene fortsat indbetales til de kommunale ordninger.